Aké oblečenie na doma v zime nosíte?
Ahojte baby, čo nosíte doma v zime, aby to bolo pekné? Peknú teplákovu bavlnenu súpravu (Gant, Gant, Bench a pod) alebo skôr predĺžené bavlnené teplákové/mikinove šaty a legíny? Alebo dajte nejaké tipy na pekne a teplejšie kombinácie 🙂 vďaka. PS: ja v zime nemam rada v dome také teplo, aby som chodila len v šatách alebo krátkych nohaviciach na doma 🙂
@tilly prosim ta, kde kupuješ kasmirove pancuchy?
Calzedonia väčšinou
Podľa zrejme niektorých domáce oblečenie = vyťahané, vyblednuté, deravé tepláky a špinavé tričko... 😂
Ja napr. nenosím nič, v čom sa necítim dobre a áno, aj pekne...
Takže nič deravé, vyťahané... Ale zase sa nebudem "pariť" v rifliach (mimochodom, mám len dobre padnúce rifle) a podprsenke. A tak nosím síce pohodlné, ale stále dobre vyzerajúce domace oblečenie a bavlnene lambady namiesto podprsenky... 😉
Ja to nám občas úplne naopak ako ostatné, občas si kúpim šaty alebo tielko s výstrihom a potom zistím, že nemám odvahu to nosiť von 😁 presne z toho dôvodu nosím po byte vcelku vypasované červené šaty z akejsi trickoviny. Presne preto nosím k leginam alebo tenkým teplákoch tričko s väčším výstrihom. Toto mám celý život, niečo sa mi páči a potom zistím, že neznášam, keď sa chlapi pozerajú, takže mi veci sedia v skrini. Tak sa nosia doma. Manžel je veľmi spokojný 😅 teraz nosím, okrem pyžám, keďže som chorá, čierne tenké tepláky, tielko a na to flanelku. Také tie šaty z tenkého upletu co sú trochu pod rit sa mi na doma osvedčili ako na leto len tak bez ničoho (občas doslova ) alebo na zimu s leginami. Mne je to nejak proti srsti ostávať dlho v pyžame alebo nosit doma muzove tricka a pod. Akože mám svoje roky, dávno po 40, ale muž stále komentuje, ako vyzerám v tom a onom, keď sa tak okolo seba motame cez deň. Keby som sa motala v jeho tričkách, asi by mi kúpil niečo na doma sám. Pritom von, ako píšem, chodím nenapadne, okrem leta väčšinou v rifliach a košeli/tricku.
V lete bavlnené kraťasy s tričkom alebo vyradené šaty.
V zime legíny a tričko. Keď mi je chladno dám si mikinu alebo vestu.
Veci nosím pekné, nevyťahané. Len sú väčšinou nevhodného strihu alebo farby ( čiže darčeky).
Škaredé veci nenosím, aj doma by mal nejako vyzerať. Pohodlne, ale nie ako strašiak do maku.
Pančuchy kupujem rôzne, bepon, KiK, vtacatko, naposledy v tescu. Mám asi 10 pančuch, primárne čierne, béžové hnedé ale mám aj bordove, tmavo modré a tmavo zelené. Nechodím v nich nejak často von, mám ich vyslovene na doma, na lenošenie. K tomu elastické rebrovane šaty, alebo rolák s kruhovou sukňou aby sa mi dobre váľali po zemi pri malom. Do záhrady si akurát sem tam dávam montérky na fakt špinavú prácu, ale aj tam chodím väčšinou v sukní.
@stellarstar keď prídem domov, zbavím sa podprdy a riflí. Doma by som v tom nevydržala
@zazka666 presne tak, podprda je prvé čo dám dole keď dôjdem domov 🤣
@kavasmliekom môj puberťák chodí len v trenkoch. Takže , keď si zoberie aj tričko, považujem to za vrchol elegancie. 😆😆😆😆😃
@kathhii mal? Človek môže aj nahaty chodiť aj ako strašiak do maku ....nemusí nič.Kazdy by si mal spraviť tak,ako je zvyknutý....ako ho rodičia učili ...,čo je mu pohodlné,na čo je zvyknutý, či aj logické ...
Inak, aktuálne máme na sebe oblečenie,ani jedno nie je deravé.dokonca ani deti nemajú.
Oblečenie je staršie,ale stále nositeľné...
Nejake tip top saty ako do mesta , práce by som si z hľadiska prace na dvore a záhrade veru nedávala....
Zajtra je nedela, väčšinou oddychujeme alebo sme na výlete.
Oblečenie opäť iné,niečo "krajšie",ale pohodlné....
Potom zeny,čo darujú /predávajú obnosené oblečenie pre niekoho(na donosenie na dvor) sa ho síce zbavia,ale iných aj tak potom považujú za strašiakov do maku? Aj keď samé "podporujú tých strašiakov?"
Aj moje starke nikdy nemali nič tuctové...
Vyťahané gate, staré tričko a išlo sa....či záhrada, doma....
Ešte k tomu dala natáčky do hlavy,šatku ....
tak ja sa pridavam k pohodlnosti. Teplaky (samozrejme nie derave, zmolkove alebo vytahane). K tomu bud tricko (ruka podla teploty) alebo mikinu na rozopinanie (tie na prevliekanie cez hlavu nemam rada). Niekedy si dam leginy a mikinove saty. Ked je teplejsie tak pohodlne kratase alebo trickove saty. Samozrejme vlasy vypnem (obzvlast ked upratujem) a nenosim podprsenku. Ked robim z domu a odprevadim deti tak niekedy ostanem aj v pyzame a nahodim zupan. Bezne co mi dovoli pohodlne fungovat a v zivote som od manzela nepocula ziadnu vycitku, zeby som bola neupravena a zanedbana.
@fantaghiro21 chcem byť pekná pre mňa a mojich blízkych, ale dám si veci ktoré sa mi zašpiniť môžu, ale nebudem sa v nich hanbiť ísť ani smeti vysypať....
Ak niekomu vyhovuje drahá tepláková súprava alebo chodí po dome v starom veľkom tričku a teplákoch s vyťahanymi kolenami je to tiež jeho vec.
@kathhii a prečo si potom písala,že by človek "mal" a nechodiť ako strašiakom do maku?
Čo ak máš domáce oblečenie také,v ktorom naozaj vyzeras ako strašiakov do maku? A to nemusi byť ani vyťahané ani deravé....
Môžeš si nosiť čo len chces ,aj vrece ....je to každého vec.
Ale neexistuje ziadne "mal"
@fantaghiro21 ako neviem prečo sa do mňa navazaš..Vyjadrila som svoj názor. Ty máš svoj tak sa mi do môjho nemontuj,kôli tebe názor nezmením...
Mne sa to jednoducho nepáči...
Tak keď si niekto oblečenie vyťahané, deravé sprané a od slnka vyblednuté veci tak bude vyzerať ako strašiak, prečo? Lebo tomu strasiakovi dávame presne také veci, nedáme mu predsa novú krásnu garderóbu...
Podľa môjho názoru MAL, podľa tvojho NEMAL...
Ja doma potrebujem byť aspoň trocha upravená, pretože som doma s malými deťmi a tak som stále doma a chcem sa cítiť pekná, keď varím tak si dám zásteru aby som sa neofrkala.
Predstav si, že keď darujem oblečenie tak dám také veci, ktoré vyzerajú normálne, hanbila by som sa darovať škaredé sprané nedajbože deravé handry, tie decká by mali zapadnúť medzi ostatné deti aby nebolo vidno že majú darované veci.
@kathhii mrzí ma,že to vnímaš,že sa navazam.ale schválne som použila tvoje citácie,tvoj spôsob komunikácie, nastavila som zrkadlo.
Možno porozmýšľaj,kto sa do koho naváža....Ja som sa skôr pýtala na odôvodnenie🙃
To,že sa vnímaš krásna,si pre iných strašiak (možno)
Vidíme to na rozličných názoroch na módu....
Na sruhej strane, neviem,prečo si stále myslíš,že ak má človek staré oblečenie,musí byť hneď roztahane , deravé., vyblednuté
Ono existuje spôsob vyzliekania ,kedy si tričko neroztiahnes.
Vymoženosti ihla ,niť, šijací stroj...
Ja osobne milujem po dome nohavice ( legíny) , ktoré sú určené asi na jógu.... neviem nájsť presný názov tohto kúsku...
Ten schválne "roztahanejsi" spôsob....
V podstate,keď rozmýšľam,mám málo kúskov, ktoré som vyradila z bežného nosenia.
To,že mám nohavice a majú 5 r, neznamená že sú vhodné na vyhodenie. ....
Na záhradu ,k skalke,mám samozrejme iné kúsky ako po dome....
Také čižmy do blata, ktoré si človek očistí sú tiež pre teba vzor strašiaka?ako na bežné nosenie,do mesta si ich určite nedám.nie sú pekné, žiadny módny doplnok
Mám chodiť na záhradu,do blata v lodičkách?
Lebo v čižmách vyzerám ako strašiak,keď si ich obujem?
A posledné,slovo lubim ťa,si krásna,si krásny, je u nás na dennom poriadku.
Moje detí každý deň (aj keď s citim hrozné, rozbitá,škaredá, chorá) prídu za mnou s povedia:"Maminka, ľúbiť ťa a si krásna."
Si najlepšia mamička!
Ja zase naopak deťom...
Toto je pre mňa viac,ako povrchnosti tohto sveta
@fantaghiro21 vôbec ma nepoznáš a vkladas mi tu úplné nezmysly, ktoré som nikdy nenapísala....
Nie som povrchný človek, môj šatník je udržateľný, nenakupujem zbytocne. Obliekam sa podľa toho čo idem robiť... Nosím aj staré aj nové vo výbornom stave.
Neviem prečo si myslíš že pre mňa je staré oblečenie zlé. Ja hovorím oblečení ktoré už nie je v kondícii ...
Pani sa pýtala na to čo nosí doma a na to som reagovala...
Čo nosím do záhrady tu nepíšem...
Toť vsio a končím v tejto diskusii
Daj si zrkadlo sebe, a choď sa venovať deťom a nerob si tu psychoanalýzy. Nie som na teba zvedavá.

@majusqwa ano lebo my ostatne si nevieme kupit ani rifle :D co sa tu nedozviem!