icon

Aké šaty zvoliť na obecný ples?

17. jan 2025

Prosím o radu. Asi desať rokov som nebola na plese. Aké šaty sa teraz nosia??? je to obecný ples cca 120 ľudí. Vôbec netuším, či nejaké slávnostné, či krátke, alebo dlhé. Ďakujem

Strana
z2
maminkadeticiek
17. jan 2025

Saty urcite dlhe!A nemusi to byt na obecny ples urcite nejaka vytortovana roba,moze byt aj nieco jednoduchsie,ale urcite dlhe.

autor
17. jan 2025

@maminkadeticiek ďakujem pekne. Práveže nie som typ na nejaké roby. Niečo jednoduché.

michaela329
17. jan 2025

Na tie sa fakt nosí všetko...my sme boli aj na jednom tematickom (20. roky Al Caponne štýl) a tiež tam neboli všetci v téme, nevadilo. Pozri fotky z predošlých ročníkov a máš jasno😀

mk1111111111
17. jan 2025

Spýtaj sa susedov, ples obecný, nie je vždy ples. Aspoň u nás nie.

hipuska
17. jan 2025

Kedže, je to obecný ples, kde chodí 90% ľudí, čo počas roka nikde nejdú, ja vidím dva typy šiať. Tí, čo si zvolia brutálnu róbu, učes a líčenie u odborníkov - to sú skôr tie mladšie generácie a potom staršia generácia - čo si oblečie čo skriňa dá (tí nosia aj krátke). Určite ale si daj dlhé, plesové elegantnešie šaty. Môžu byť kľudne jednoduché. S tým nič nepokazíš.

natalka13
17. jan 2025

U nas je obecny ples=reprezentacny ples starostu. Vsetci dlhe roby aj smokingy sa najdu. Zas hacicsky polovnicky tam aj kratke nosia.

autor
17. jan 2025

@michaela329 práveže som pozerala, no nenašla som žiadne

michaela329
17. jan 2025

Facebook obce? Organizatora? Ale vo všeobecnosti, daj si pekné elegantné šaty, nemusia byť ani dlhé - mala som len raz a už keď bola divočina, tak mi ich akurát tanečníci potrhali na spodu. A furt som ich musela rukami pridrzat. Stačí dĺžka aká Ti pristane a v akej vydržíš.. koľkokrát aj starostka príde v takých kratších. Toto nie sú mestské elegantné plesy, obyvkle sa tam idú ľudia riadne vytancovať. A ženy chcú byť samozrejme krásne a každá to pojme inak.

autor
17. jan 2025

@michaela329 áno pozerala som FB

kavasmliekom
17. jan 2025

Na pozvánke nemáte dresscode? Alebo sa opýtaj niekoho, s kým ideš, čo sa nosí. S dlhými šatami nič nepokazíš. Ale aj pekný účes a make up je dôležitý. Tak isto doplnky. Radšej budem za elegantnú, ako zažiť trapas.

michaela329
17. jan 2025

Tak sa opýtaj niekoho, kto tam chodieva každý rok. My chodíme na tri plesy vždy. Dva sú obecné+škola a jeden hasičský. A vždy majú albumy aj na stránke obce-skoly a hasiči na fb. Popýtaj sa teda ľudí. Alebo sa dohodnite v partii, ako kto ide.

dj1616
17. jan 2025

ja idem naopak poradiť choď v tom v čom sa cítiš pohodlne a bude sa ti v nich dobre sedieť, jesť, tancovať...ja som mala na dvoch plesoch dlhé a ako už tú chybu nespravím...po prvé málokto vydrží až do tretej do rána tancovať v opätkoch...čiže máš dlhé šaty a drb dáš si baleríny a zrazu sú šaty ešte dlhšie a totálne sa ti to motá pod nohy. plus na plese chce aspoň za mňa človek fakt tancovať a baviť sa...a jednou rukou si furt dvíhať šaty ...no proste za mňa dlhé už nikdy...tesne nad kolená alebo pod kolená...

tina1549
17. jan 2025

podľa mna ak je to nazvané ples, určite by som volila dlhé jednoduché šaty. krátke šaty a kostýmčeky sú skôr doménou nejakých dedinských zábav a nie plesov

autor
17. jan 2025

@michaela329 no asi to bude riešenie. Skúsiť sa opýtať.

jaskolka
17. jan 2025

Ja som bola na viacerých dedinských plesoch,aj s tématikou,aj bez nej, normálne boli ženy v dlhých šatách,aj v krátkych, aj v kostýmoch (to boli dámy tak 60+)a topánky tiež od lodičiek cez balerínky po sandále.

michaela329
17. jan 2025

@dj1616 ja aj v podpätkoch vydržím - do šiestej do rána. A to potom človek aj sám sebe skáče po spodku...ale možno len my chodíme na moc besné plesy 😅

kavasmliekom
17. jan 2025

@michaela329 moja dcéra minulý rok mala vencek. Učili sa etiketu. Dáma si ma vziať také topánky, v ktorých vydrží do záverečnej. Žiadne vyzuvanie ani prezuvanie. 🙂

akvi
17. jan 2025

Na dedinskom plese nájdeš že všetko 😅 Od róby až po rifle. Nikto nerieši. Vyriešila by som to dlhými šatami, ale nič prečačkane. Ja som na dedinské plesy mala dlhú čiernu elegantnú sukňu a menila som vrch, mala som body, ktoré vyzerali s tou sukňou dokopy ako šaty. A bolo jednoduché kúpiť ďalší rok iné body a mala som hneď nový look 😁

michaela329
17. jan 2025

@kavasmliekom ja "štekle" milujem, ja v nich vydržím do rána bieleho...ale zas neodsudzujem, ak niekto nie - hlavne na dedinskom plese 🙂

lasona
17. jan 2025

Ples nech je akýkoľvek, tak by som brala dlhe saty. A ak by som sa obávala nejakej malo noblesnej atmosféry, volila by som jednoduchšie saty

lasona
17. jan 2025

@lasona niečo taketo

sisska96
17. jan 2025

Na dedine to neriešia vôbec. Už som tam videla všetko od nohavíc po drahé šaty všetko.

autor
17. jan 2025

@lasona doma mám takéto..len neviem či farebne sú vhodné na moj vek 37

katkaseiner
17. jan 2025

za mna su cervene saty super, pridaj nejake pekne topanky, kabelku, skvely uces a make up a si top

autor
17. jan 2025

@katkaseiner farba je skôr taká lososová

tina1549
17. jan 2025

akože sorry ale tieto fotky všetky šiat čo tu sú... to je čisto stužková 10 rokov dozadu... máš 37 si mladá baba. Určite by sa našlo niečo krajšie a jednoduchšie

monikabull
17. jan 2025

Ja som bola už 3x na našom dedinskom plese a v takýchto. Podľa mňa už nie je rozdiel, že mesto a dedina. Obleč sa výnimočne😊, buď za peknú, veď si nebola už dlhé roky😉.....Daj si urobiť pekný make-up, pekný účes, nechty....(ak s tým nemáš ty veľmi skúsenosti).....Oveľa viac si to potom užiješ, keď sa budeš cítiť dobre❤️.....

autor
17. jan 2025

tie modré sú krásne

ina2405
17. jan 2025

Také ako na mestský. Dlhé a vkusné. Aj ženy z dediny vedia, čo sa nosí.

Strana
z2