Aké topánky na začiatok behania?
Ahojte. V akých topánkach str chodili behať keď ste začínali? Nechcem investovať kým nemám trocha nabehané, aby sa náhodou nestalo že ma to nechytí a topánky nebudú využité.
Záleží aký druh behu. Iné boty na cestu, iné na tartan, iné na trail. Ja behám v trailovych. Sporadicky tartan. Ale cesta vobec. Ďalšia vec či klasika, či barefoot. Pri klasike máš oveľa väčšie možnosti ako pri barefoote. Vies si zvoliť rôzny drop, šírku obuvi atd.
https://www.fitendo.sk/pomoc-a-rady/co-je-to-dr...
Asicsy fasuje muž v robote, ale za mňa na behanie nie sú. On ich nosí len na bežný deň a vysmatla ich za pol roka. Možno majú aj kvalitnejšie modely, ale tak pri tých sumách čo stoja by som sla skôr do iných značiek. Ja nosím barefoot. Tak tam ti viem cca poradiť čo by mohlo byt pre teba
ja som zatiaľ mala len asicsy trailové a za mňa super. Mne Hoky nesedia. Manžel si nejde vynachváliť Dynafity, ja som mala predtým aj adidasy trailové a tiež v pohode. Všetky moje topánky boli nad 100 E. Ale ja len traily. Ale - je jedno či začínaš, alebo už beháš dlho - kvalitná obuv je dôležitá. Takže aj na začiatok sa oplatí do tenisiek investovať. Musíš vyskúšať, čo ti bude serdieť. A hlavne, kupuj o číslo väčšie ako nosíš bežne.
Chod sa poradit do specializovanej predajne. Ide aj o sirku nohy, tvar chodidla. Velkost sa tiez vybera inak (o cca 1,5 az 2 cisla viac, ako tvoja standardna velkost). Zlymi topankami vies na zaciatku vela pokazit a zranit sa. Nie je to az taka investicia, kedze na behanie ti skoro nic ine netreba (do 150 eur by si mala najst dobre topanky). Prinajhorsom mas dobre topanky na dlhe chodenie (napriklad ak behame po pamiatkach v mestach, chodim v topankach na behanie).

Mala som značku asics.. po cca 900 nabehaných km som cítila že to už nieje ono, “vybehali sa” .. používam ich na bežne nosenie, vypadaju stale dobre, len už tak netlmia.. štandardne je životnosť takých topánok do 1000 km …