Ako dlho nosíte oblečenie?
Ako dlho nosíte jedno tričko a nohavice? Iba jeden deň a hodíte do koša alebo aj viac dni ? Na koľko stupňov periete tričká a nohavice? Periete spolu so spodnými pradlami a alebo všetko zvlášť a vkuse ide práčka?
Tričko jeden deň, nohavice podľa potreby, periem podľa farieb, všetko spolu. Doma nás je 5, takže pracka ide denne
Všetko okrem búnd a čiapok nosím len raz.
Periem zvlast oblecenie a zvlast spodne pradlo. Tricko si po celom dni vyperiem aspon v ruke (ak nemam zrovna s cim ho hodit do pracky), lebo trosku je od potu. Dziny periem tak po tyzdni, ale nenosim cely tyzden tie iste. Menim casto oblecenie aj casto periem, mam rada byt v cistom.
Tričká, nohavice, tepláky, mikiny, rifle atď nosím 1x. Aj keď je to oblečenie čisté a voňavé, nedala by som si ho na seba druhý krát. Rovnako ako vlasy si musím umyť každý deň a aj sa osprchovať aspoň 2x do dňa 🙆♀️😁
A periem spodné prádlo zvlášť, a potom podľa farieb.. Doma máme len biele, béžové, sivé, hnedé a čierne oblečenie, čiže svetle spolu a tmave spolu 🙂
aj rifle? nie je to zbytocne plytvanie pracimi prostriedkami a vodou? ved to sa nespoti/nezaspini vacsinou po jednom raze
Tricko vymenim kazdy den, nohavice podla potreby, periem osobitne spodne pradlo a ostatne podla farieb a materialu. Tricka periem tiez osobitne.
Prosim nech sa vyjadria aj vsetky tie co detom do skolky davaju cely tyzden to iste lebo sa v tom dieta nezaspini😀(a my co davame kazdy den dietatu ine ciste oblecenie,mame len komplex a potrebu sa ukazat ze nato mame lebo male deti sa nepotia nespinia a to oblecenie po 8hodinach je tip top ciste😂)
Aj tie co sa kupu kazdy 2-4 den lebo je to nezdrave sa kupat kazdy den ma zaujima ako menia oblecenie.
@sowhat a ty si nesadas v tych rifliach na lavicky, kde sedia bezdomovci?U lekara v cakarni? V praci na obede? Nesadla by som si na svoj gauc v obleceni, ktore som mala uz na sebe.Ked si predstavim vsetky parazity, bakterie, virusy, sople, štanky, trus, sliny a bohvie čo ešte. Brrr
@mamamasama nezvyknem si sadat do staniek, soplov a trusu, vyhybam sa aj miestam kde bezdomovci zvyknu sediet a MHD nejazdim. Nevidim dovod, preco rifle prat hned po prvom pouziti, pokial v nich nejdem cez dazd/blato alebo v lete, ked je vonku 30 stupnov alebo ked si ich pri obede zafrkam.
@mamamasama nesadám si vo veciach, ktoré mám vonku na gauč. A to aj keď k tebe príde návšteva tak sa ich pýtaš, koľký krát majú na sebe nohavice, lebo veď nevieš, kde pred tým sedeli 🤷♀️
oblecenie nosim, kym nie je spinave, je to zbytocne prat po jednom pouziti. Tricka vacsinou periem po jednom dni (okrem ineho ja sa proste zabrzlem hocicim), ale ak musim len zbehnut niekam, dam si nejaky top ku gatiam, tak ho proste prat nedam. Nohavice detto. jednak pradlo sa nici, je to totalne neekologicke dookola to po jednom pouziti ciste prat. Nepracujem v bani, ani sa nepotim ako kon... spodne pradlo denno denne samozrejme, podprsenky nie. Doma nezvykneme behat vo vonkajsom obleceni, ani po gaucoch a posteliach sa valat :DDD
A prat rifle po jednom pouziti je priam hriech podla mna :DD
pradlo samozrejme do skrine nejde uz, mame na to bud elektrickeho pomocnika (eliptical :DD), alebo nemeho sluhu alebo stolicku v satniku :DD
pradlo triedim podla farieb, osve periem iba extremne spinave vonkajsie oblecenie, zvacsa pracovne zo zahrady a tak (to ani netriedim podla farieb casto), osve periem utierky, osve uteraky. A ak nazbierame veeeela pradla tak aj podla druhu to selektujem (ale skor hrube teplatky/mikiny/nohavice, dalsie tricka, potom jemne pradlo atd). Podla farieb a uspinenia periem 30-40 alebo 60
Nemám to vôbec určené. Počas dňa sa viackrát prezliekam, takže nemám celý deň napr. jedno tričko, ale za deň ich mám na sebe viacero. A rovnako aj s inými kúskami oblečenia. To čo posúdim ako špinavé/spotené, to putuje do koša na bielizeň. To čo posúdim ako čisté/nespotené, to putuje do skrine do vyhradenej časti "už som to na sebe mala, ale ešte to netreba dať prať".
@sima234 verim, ze k nam chodia cisti. Dufam, ze nie su humusaci, ktori peru rifle, az kym nesmrdia 🤢
@judit47 také existujú???????
Tričká, ponožky, spodné prádlo vezmem iba raz. Prádlo na pranie triedim podľa farieb, samostatne periem iba uteráky, utierky a obliečky (na vyššiu teplotu).
Raz pouzivam iba spodne pradlo. Preco by som mala prat ciste tricko, neviem
Spodne pradlo a pyzama periem osve od ostatneho pradla. Bezne pradlo periem na 30. Tricka a topy nosim raz, nohavice 2 max 3× zalezi ci vidiet nosenie. Nosene veci kt nejdu do prania maju svoju specialnu policku. Nesadam si na lavicky, ak som von s detmi alebo cestujem atd ze si aj sadnem tak komplet davam vsetko prat. Doma sa hned prezliekame do domaceho co si tiez takmer obden menime takze vacsinou sme v cistom, nevyseduvame na gauci v spinavych veciach. Perieme 1 pracku denne, hlavne koli detom kedze zo skolky pridu ako prasce, domace si zaspinia a potom este ak idu von tak sa to nazbiera.. ked si to clovek zrata vsetky energie, vodu, pracie prostriedky tak asi to nieje ktovieako ekologicke.
Tricko 1x, nohavice podla potreby. Fuha,neviem ako by mi muselo ( mne konkretne) prepnut aby som rifle hadzala do prania po prvom raze a prala denne. Jednak si nikde vonku nesadam a jednak si nesadam doma na gauc vo veciach ktore mam na von.
Och toto zas bude tema plná extrémov, neverím ze nie je naschval vymyslená 😅
tie co sa “vôbec nepotia ani nesmrdia” budú nosiť jedno tričko z polyesteru týždeň a potom druhý extrém ľudia co peru nohavice po par hodinách, tie co peru všetko bezohladu na farbu a druh na 30tke a tie co peru podľa farby materiálu druhu veľkosti od 30tky do 90tky
Inak nesadať si vo “vonkajšom” oblečení doma na čokoľvek považujem za niečo co vedia 6 ročne deti
Tričko max jeden deň, väčšinou sa po práci doma prezliekam komplet, nohavice ale zvyknem použiť cca 3x, napr počas 2 týždňov tak vystriedam pár kusov nohavíc a potom periem naraz,nosím najčastejšie rifle a tmavé nohavice, rovnako aj muž. Mikiny svetre periem menej často.
@bonboniera Inak som fakt zvedavá že niekto je fakt taká prepnutá že každí deň mení nohavice a po pár hodinách všetko hodí do koša a nonstop ide práčka každí deň 😂 a potom sa čudujú že koľko veľa platia za energiu a vodu. No ale keď príde návšteva, nedá im nikto čisté tepláky
Ono keď si tak vezmem, tak už len taký štandardný deň - človek v niečom spí (jo, dá sa aj nahý 😊 ale to asi nebude väčšina), v niečom ide do práce, v niečom trávi voľný čas vonku, v niečom trávi voľný čas doma, v niečom si napr. zašportuje.. .... Čiže za 24h je to viacero "outfitov". Tie čo perú bez výnimky všetko po jednom nosení, to toľko prádla máte za jeden deň v koši? Či nie každý sa takto prezlieka?
Asi pre zachovanie duševného zdravia prestanem čítať takéto témy, lebo ma z niektorých .... Fakt tu vykapeme na prehnanú čistotu. A to nehovorím o rastúcom počte alergikov.
Moje decka by ti hned dali odpoved - vecer vsetko, co maju na sebe drbnu do kosa. Takze nohavice im vyhadzujem a ked nie su spinave, tak si ich odkladaju. Odmietam prat 1x oblecene nohavice. Tricka berieme kazdy den ciste, jedine, ak idem napr k dr a tricjo mam na sebe 2 hodiny, tak ho necham v skrini a este ho obleciem.
Inak pradlo delim podla farieb a iba uteraky a utierky periem zvlast.
@april171 Ani ja tomu neverím,
@guiseppinka uteráky a utierky prečo zvlašť? Sú extrémne špinavé?
Lebo to je jedine, co davam na 60tku. A podla mnozstva je to 1 alebo 2 pracky. Standardne 1 plna pracka
@mamamasama tak potom dúfam, že aj všetky bundy, kabáty, prípadne svetre perieš príp. dávaš do čistiarne po každom oblečení, lebo aj tak sa uchytia parazity a baktérie 🤦♀️

Tričko len raz, nohavice viackrát, ale už nedávam do skrine k čistým veciam. Spodné prádlo na viac stupňov, aj keď niekedy je odporúčaná Max 40tka. Ostatné veci podľa farieb, materiálu a odporúčaní. Inak otázka, ktorú vie zodpovedať už aj moja 11rocna.