Ako opraviť nezapínajúci sa remienok na kabelke?
Kúpila som perfektnú kabelku. Je veľká, ale remienok na nej má nepraktické zapínanie. Nemá klasickú pracku a relatívne veľké dierky. Stále sa remienok rozopne a kabelka mi spadne. Poraďte. Môžem to skúsiť zalepiť sekundovým lepidlom? Nezničí to kožu a aj tak sa to rozopne? Bojím sa to zničiť. Je nová z jemnej koženky, ale nedá sa vôbec používať. Alebo ju mám dať do opravovne a neexpiremntovať? Keď tam je riziko, že ako tá oprava bude vyzerať.

Aké má to zapínanie ?
Pýtam sa asi ako debil.
Ja len preto, že či by nestačilo vymeniť nejaký ten zatvárací komponent za väčší, aby to pasovalo do tých dier lepšie
Ak ramienko tak chces nastavit raz a navzdy, tak remienok pod tym putkom prisi par stehmi priamo ku kabelke (na kazdej strane, v mieste stepovania na remienku, aby si ho nemusela prepichovat inde. Tam uz prepichnuty od presitia je..).
Nebude nic vidiet, a kedze remienok uz nebude v mieste toho zapinania namahany vahou a tahanim, nebude sa ani rozopinat.
Na kozenku by som sekundovym nesla. To moze rozleptat. Mozno maximalne Chemopren lepidlo na kozu. Ale zvykne sa tahat (ako sopel), takze s nim treba vediet robit.
Sitie bude lahsie a istejsie.
Aké má to zapínanie ?
Pýtam sa asi ako debil.
Ja len preto, že či by nestačilo vymeniť nejaký ten zatvárací komponent za väčší, aby to pasovalo do tých dier lepšie
@maca1984 mam take iste zapinanie na ramienku na kabelke a je to akoby kolik (to strieborne) s gulickou na konci. A ta gulicka “zacvakne” do dierky, ktora je jemne nastrihnuta.
Tu je asi to nastrihnutie pridlhe (alebo material prilis makky, nie dost pevny), a preto sa gulicka pri noseni kabelky (namahani, hybani remienka) vysmykne naspat von z dierky.
@maca1984 mam take iste zapinanie na ramienku na kabelke a je to akoby kolik (to strieborne) s gulickou na konci. A ta gulicka “zacvakne” do dierky, ktora je jemne nastrihnuta.
Tu je asi to nastrihnutie pridlhe (alebo material prilis makky, nie dost pevny), a preto sa gulicka pri noseni kabelky (namahani, hybani remienka) vysmykne naspat von z dierky.
@moonlight1210 ahá, jasné, už rozumiem.
Ďakujem.
Dnes mám predstavivosť v mínusových hodnotách 🤣🙈
@moonlight1210 ahá, jasné, už rozumiem.
Ďakujem.
Dnes mám predstavivosť v mínusových hodnotách 🤣🙈
@maca1984 je to tam asi našróbované, ale výraznejšie by som asi nechcela.
@moonlight1210 neviem si predstaviť to tam šiť. Musela by to byť hrubá ihla a bolo by to výrazné a zjavné. Chcela by som to nenápadné. Šitie prenechám opravovní.
@moonlight1210 neviem si predstaviť to tam šiť. Musela by to byť hrubá ihla a bolo by to výrazné a zjavné. Chcela by som to nenápadné. Šitie prenechám opravovní.
@anonym_autor však to prešiel cez tie stehy čo tam už sú,to sa dá aj doma
ja som to tiež mala - odniesla som to zašiť do brašnárstva
Brasnar to spravi a nebude to vidno
Skúste to odšroubovať a pod ten kolíček dajte čo najtenšiu podložku, ktorá bude väčšia ako kolík. Malo by vám to držať.
Skúste to odšroubovať a pod ten kolíček dajte čo najtenšiu podložku, ktorá bude väčšia ako kolík. Malo by vám to držať.