icon

Ako riešiť závislosť na nakupovaní oblečenia?

18. aug 2025

Ahojte som shoppaholic ? Mam obrovsku skrinu meranu na strop roldor cela je zaplnena mam 40 mikín 40 teplakov 20 kratasí 30 riflí 50 šiat 200 crop topov 20 zimných búnd ..Niektoré kúsky som nikdy nemala na sebe ale niektoré nemozem ani vyhodit a ked nieco vyhodim aj vyprate je mi to lúto :( Citim sa uzkostna … Vsetkeho mi je luto sa zbavit ze sak mozno este jeden den to vyuzijem ale to oblecenie mi tam stojí a ja stale dokupujem .. Tak by som chcela mat satnik len par veci ze ked sa prestahujem jeden den pretoze toto je babkin dom a co budem volat 4 dodavky ?? Proste neviem fakt 😞 Vsetko co som si kupila aj drahsie aj lacnejsie kusky som sa citila tak stastná

Strana
z2
nutellka9
21. aug 2025

@anonym_autor Ahoj. Áno, je to závislosť. Neviem, koľko máš rokov, no podpisuje sa pod ňu viacero faktorov - trauma z detstva, úzkosti, depresia, stres, nízke sebavedomie atď. Túto závislosť som mala tiež. Kdesi som čítala, že skoncovať s touto závislosťou nie je možné bez terapeuta. Ja som už niektoré balíky časom ani neotvárala...pretože potešenie mi už robilo iba to objednávanie. Tak som to stopla. Dostala som sa z toho bez terapeuta. No začiatky boli strašné. Chce to riadne odhodlanie. Ale dá sa to. Dnes si kúpim jedny nohavice za 2 mesiace. No to nutkanie ku kompulzívnemu nakupovaniu mám stále. Naštuduj si o tom niečo. Kľúčom sú vždy informácie a práca na sebe. Držím palce ;).

autor
21. aug 2025
@nutellka9

@anonym_autor Ahoj. Áno, je to závislosť. Neviem, koľko máš rokov, no podpisuje sa pod ňu viacero faktorov - trauma z detstva, úzkosti, depresia, stres, nízke sebavedomie atď. Túto závislosť som mala tiež. Kdesi som čítala, že skoncovať s touto závislosťou nie je možné bez terapeuta. Ja som už niektoré balíky časom ani neotvárala...pretože potešenie mi už robilo iba to objednávanie. Tak som to stopla. Dostala som sa z toho bez terapeuta. No začiatky boli strašné. Chce to riadne odhodlanie. Ale dá sa to. Dnes si kúpim jedny nohavice za 2 mesiace. No to nutkanie ku kompulzívnemu nakupovaniu mám stále. Naštuduj si o tom niečo. Kľúčom sú vždy informácie a práca na sebe. Držím palce ;).

@nutellka9 presne ! Objednam si a balik otvorim mozno za par dni a nakoniec to nemam ani na sebe

autor
21. aug 2025
@nutellka9

@nutellka9 a este napriklad ked zas nekupujem oblecenie kupujem kozmetiku alebo topanky alebo vseliake dekoracie … a neni to kde davat

autor
21. aug 2025
@nutellka9

@nutellka9 mám 26

nutellka9
21. aug 2025
@anonym_autor

@nutellka9 a este napriklad ked zas nekupujem oblecenie kupujem kozmetiku alebo topanky alebo vseliake dekoracie … a neni to kde davat

@anonym_autor Poznám to. Tiež som mala zo všetkého 300 kusov. Ale dá sa na tom pracovať. Dôležité je si to najprv uvedomiť.

angela85
22. aug 2025

Ja mám zas problém,že podliehame zlavam-akciam. Kupujem aj to čo nepotrebujem,aj iné veľkosti,alebo to sa zíde len preto že to je v akcii. Našťastie sa mi to nezameriava len na oblečenie a často to je cez net. Veci mám aj týždeň v košíku a veľakrát si to pre myslím ale na 60% robím objednávku. Našťastie malých šum a veľakrát aj vrátim ale stále je tam to vzrušenie objednávania, vôbec sa to netýka nakupovania v obchodoch,tam som práveže drzgros. Už som si niekoľkokrát povedala že zruším koná,lebo tam hlavne nachádzam tie super výpredaje

anonym_c4a895
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2