Ako rozlíšiť kvalitné oblečenie a doplnky?
Ahojte. Mám celkom dosť vecí, avšak nie som spokojná s kvalitou, väčšina oblečenia/doplnkov je z h&m, lindexu, zary, mohita atď. Kabelky sa po pol roku začnú šúpať, tričká po pár vypraniach stratia tvar. Topánky som väčšinou kupovala v CCC a Deichmanne, tiež však vydržia sotva rok.
Tento rok by som chcela tieto kúsky vymeniť za nejaké kvalitnejšie, aj za cenu vyššej ceny, aby vydržali dlhšie a vyzerali lepšie.
Ako však odlíšiť, čo je skutočné kvalitné, a čo len predražené kvôli značke? Taktiež by som sa chcela opýtať aké obchody odporúčate, nejaké eshopy? Alebo radšej v kamenných obchodoch?
Kabelky a topánky kupuj len kožené. Myslím pravú kožu, nie žiadnu eko a kadejaké náhrady. Vtedy je v podstate jedno akej sú značky. Určite sa ti šupať nebudu. Ja mám napríklad z poľských trhov aj čižmy aj lodičky a slúžia mi niekoľko rokov. Nejdem ich zodrať.
Čo sa týka oblečenia, tiež odporúčam Ozetu a aj Odemu Púchov. Zimnú bundu som minulý rok kupovala z Max leather a som maximálne spokojná.
Oysho
nakupuj podľa materiálu, biobavlna, merino, alpaka, mohér, lyocel, ľan. V každej značke nájdeš... Online pozrí Boozt. com, Bestsecret, Mexx, Oysho, Next, Seasalt, obuv a kabelku, peňaženku len koženné
PS: ja napríklad nekúpim nič čo obsahuje polyester, polyamid 🙄
Ďakujem za komentáre, čo sa pravej kože týka, je ešte nejake členenie? Čítala som, že nie všetky kožené kabelky sú naozaj kvalitné, keďže tie štandardy na kožu sa tiež líšia.
tak ja mám kabelku za 100 eur, aj za 2000 a nevidím rozdiel 😉 Coccinele vieš kúpiť v dobrej kvalite a cene, aj v zľave, Fossil, Ľúbivé. Dnes nie je problém objednať, vrátiš zdarma späť. Pozri aj answear, modivo a podobné eshopy
Ja som spokojna z oysho, Next.. To sú také dostupné značky aj cenovo v pohode. Mam tričká aj zo skims a co ja viem..za tu cenu nestoja

Ja som si prvykrat kupila veci na stranke Joop! pred sviatkami v akcii. A jedny nohavice od nich…omg, su mega dlhe (mam skoro 180cm) cize konecne mam gate ku ktorym si musim dat cizmy na opatku a ony mi prekryvaju topanku a nemam ich smiesne kratke. Kvalitovo wau. Takisto mam kabat uz 3. rok od Ozety. A je uzasny. Idem si ho dat vycistit tento rok. Ale je to nestarnuca elegancia a nadcasovost. Mam cerstvych 35, cize niesom babicka. Krasne kvalitne veci som tam nasla. Hodvabne bluzky a pod. Aj Marc Cain veci sa mi pacia zial neviem aka je kvalita po opraniach a pod. Ale ten joop za mna vyborny! Pozri a vyskusaj. 😉👍