icon

Ako sa moderne obliecť a ušetriť peniaze?

8. dec 2023

Nikdy som nevedela nejak zvlášť pekne sa obliecť. Mám 27, 165cm, 64kg, potrebujem oblečenie, ktoré mi pomôže zakryť nedostatky a bude mi sedieť. Nemám kamošku, ktorá by so mnou išla nakupovať, skôr známe, ktoré vyzerajú super, majú o 20kg menej a asi by mi úprimne v obchode nepovedali, že toto nie.. hlavne by som sa hanbila ich požiadať o pomoc 😁😁 manžela tiež nebaví chodiť po nákupoch, a keď som sa ho pýtala povedal, že by sa mu páčil štýl, ktorý "vyžaruje auru som fit girl, mladá, plná energie" a že sa mu páčia mikiny s kapucňami 😁 a mne tiež vyhovuje skôr športovejšie oblečenie, ideálne do 10€/ks, tieto oversized, crop topy a čudné farby, ktoré teraz mladí nosia nie sú môj štýl.
Mám 3 možnosti:
1.) Bazárik/second hand - ceny perfektné, ale ak si niečo objednám a nesadne to, mám smolu.
2.) Ísť do obchodov - cenovo a časovo horšie, ale môžem si všetko skúsiť
3.) E-shopy - objednám, vyskúšam a čo sa mi nebude páčiť bezplatne vrátim .

Ako to riešite vy? Kde mám nájsť nejakú konkrétnu inšpiráciu a kúsky?

Ďakujem.

Strana
z2
marcellka32
8. dec 2023

@simca06022011 ale sekáče sú rôzne, ty si bola v tom handrovom..áno viem ktoré myslis

marca12
8. dec 2023

Do oblecenia treba investovat. Nenakupuj kopu lacnych handier. Radsej si kup jednu drahsiu a vyskladaj si jednoduchy satnik. Par zakladnuch kusov. Nemusis davat 50€ za jednu vec,ale 10€ je ozaj malo za kvalitne oblecenie.

luccija
8. dec 2023

Medzi 10 a 50 eur máš stále dosť peňazí za ktoré kúpiš kvalitnejšiu vec.Ved je pekné, že nerozhadzujes, ale, ak si kúpiš rifle za 35 v Zare, HM budú Ti dlho slúžiť to nie sú veci či kupuješ každý mesiac.Na inšpiráciu pozri pinterest

zmrzlinka2021
8. dec 2023

Ja som asi divná, ale na sebe šetriť? Netvrdím kupovať značkové veci, to ani ja nedám za šaty 4 stovky, ale človek pracuje a nekúpi si, čo sa mu páči, je kvalitné, sedí mu to, vydrží to dlhé roky a kupuje shein, zaru a pod., tzv fastfashion, chemický odpad, otroctvo

slovenka753
8. dec 2023

Za taky rozpočet kúpiš len handry. Ani HM a iné fast fashion značky ti kvalitu neprinesú. Už pár rokov nakupujem len Ozeta, chantal a massimoduty. Obcas kúpim niečo v zare alebo nike. Ono si treba cenu veci prepočítať na to koľko krát si ju oblecies. Ak kúpiš bielu košeľu v HM za 15e ale po 3 praniach ju vyhodis lebo vyzerá hrozne je oveľa lacnejšia kvalitná košeľa za 60e ktoru nosis 5 rokov. A dobre džíny kúpiš za 10e len v sekaci, mne sa tam hrabať chodiť nechce, stojí to veľa času. Inak mám naozaj veľmi malý satnik, tak 40 kusov do prace,10 na šport a 10 "na doma" ale úplne to stačí.

janulka1802
8. dec 2023

Tiež odporúčam vyraziť do obchodov a skúšať, skúšať, fotiť a potom následne nakupovať. Som za menej kúskov, ale kvalitnejších. Kapsulový šatník veru má niečo do seba, ak sú v ňom kvalitné kúsky. Avšak 10,- je žalostne málo, jedine, že máš dobrý zdroj v sekáči, inak za to nenakúpiš určite poriadne džínsy, topánky, kabelku, sveter, sukňu, atď...

katka700
8. dec 2023

Keď nevieš čo sa ti hodí pozri si videá o farebnej typológii a kibbeho metóde a potom už len chodiť po obchodoch a skúšať. Nikto nespadá presne pod jeden typ, je to skôr na predstavu čo v tých obchodoch hľadať a čomu sa oblúkom vyhnúť. Ak chceš skúsiť ako ti sadnú rôzne materiály, strihy a vzory tak je dobre pozrieť aj do sekaca.

marcellka32
8. dec 2023

Napíšte teda tie podľa vás kvalitné značky dik

sono2
8. dec 2023

A keby si schudla? Šport? Evidentne máš z toho mindraky.

autor
9. dec 2023

@sono2 podarilo sa mi schudnúť nejakých 6kg. A akože nie som z toho nadšená, ale zase mám pocit, že väčšina žien sa chce obliecť tak, aby to ich postave lichotilo, nie ju deformovalo 🙂

autor
9. dec 2023

Ďakujem všetkým za rady a odporúčania ☺️☺️

Strana
z2