Ako sa obliecť do mrazivých podmienok:?
Dobré ráno. Pracujem vonku 8 hodín a posledné dni sú už na nevydržanie. Pocitová teplota sa drží na mínus dvojcifernom čísle a dnes je to ešte horšie ukazuje mi na pocit mínus 18.
Už neviem čo obliekať som fakt navrstvená ale skrátka po toľkých hodinách von to je už jedno čo mám necítim si ruky a z rúk mi je zima na celé telo.
Nosím tielko klasické tričko termo tričko tenká mikina hrubšia mikina vyhrievaná vesta na power banku a bunda. Šál čiapka samozrejmosť. V čižmách mám vyhrievacie vložky tie držia teplo inak aj 10 hodín ale čo sú silné mrazy ani necítim žeby hrali maximálne prvých pár hodín. Vo vreckách nosím aj tie teplé vankúšiky čo sa prevaria v hrnci a držia teplo nejaké 3 hodiny. Potom si prasknem ten pliešok a drží teplo ešte nejakú pol hodinu. No a potom je problém ruky mám studené a je mi zima všade celkovo. Najhoršie sú posledné 2 hodiny to už mám bolesti tela ako pri chrípke. Áno zima netrvá dlho a sú slabé zimy v porovnaní s rokmi dozadu. Veľa ľudí pracuje vonku a nie som žiadna rozmaznaná princezná zvyčajne si na nič nesťažujem ale zima ma fakt ubíja. Máte ešte nejaké triky? Toho pohybu zas toľko nemám takže prirodzene pohybom sa nezahrejem 😃
Ja robím poštárku a každý deň som vonku 5-6 hodín, a musím povedať že neni zima len zle oblečený človek. Ja nosím tričko krátky rukáv, na to mikinu tenkú a na to hrubú zimnú bundu. Rifle jemne zateplené, čapicu, rukavice a zateplené čižmy z Lidla. Žiadne terno a podobné veci. Keď sa človek vonku hýbe tak mu neni zima. No ja radšej zimu než horko v lete, vtedy umieram.
Ja robím poštárku a každý deň som vonku 5-6 hodín, a musím povedať že neni zima len zle oblečený človek. Ja nosím tričko krátky rukáv, na to mikinu tenkú a na to hrubú zimnú bundu. Rifle jemne zateplené, čapicu, rukavice a zateplené čižmy z Lidla. Žiadne terno a podobné veci. Keď sa človek vonku hýbe tak mu neni zima. No ja radšej zimu než horko v lete, vtedy umieram.
@anonym_ea1ce9 Ale ty sa hybes, chodis,tak sa zahrejes. Clovek,ktory robi vonku a nehybe sa,nema sa ako zahriat. Zalezi od toho,co robi.
@anonym_autor Za mňa máš len veľký obdiv. Toto by som v živote nedala! Nikdy. Jedine s plienkami.
@anonym_autor Termo musis obliekat na hole telo. Ak si das tielko, tricko a potom termo, tak uz neplni funkciu.
Kup si aj na spodok termo a skus ako spodnu vrstvu kvalitne merino.
@anonym_ea1ce9 teemo znamená funkčné oblečenie, to je fajn, ja kebyže si dám bavlnu na seba a chodím v tom dlho po vonku naobliekaná, tak o chvíľu mám mokré oblečenie, čo sa spotím, čo v zime nie je dobré.
Musis mat pracovne topanky? Lebo ak nie, ja som si tento rok kupila take kozusinove snehule Dr.marten, 5h som stala na mraze -16 st a nic, nohy v teplucku, prvykrat v zivote. Skoro som odpadla. K tomu som mala bundu a pod tym hrubsi rolak a tenke tricko. Pod nohavicami som mala kozusinove leginy. Bunda neznackova, ale teda tepla, nie paperka, nejaka biela vypln v tom je. Osvedcilo sa mi viac, ako niektore znackove co mam, tak ju na to vyuzivam na taketo extrrmne pocasie.
Skus zimne topanky inuiki, tie su vraj TOP, alebo tie norske, ale original, aj tu na bazari ponuka jedna kocka tie original z Norska. Pozri znacku a podla toho sa orientuj

@anonym_autor zmenit pracu, ak si 8 hodin von pri takych mrazoch.