icon

Ako sa správne obliekať po štyridsiatke?

19. aug 2025

Zdravim mam 46r 59kg 164cm po 3 detoch. Nesportujem sem tam zabehnem zacvicit, 1x za tyzden beham.

luccija
19. aug 2025

Správny šatník neexistuje.Nos to, čo ti svedčí a v čom sa cítiš dobre.Zbytocne ti napíšem sako a podpätky, keď máš inú prácu, si iný typ....

o__o
19. aug 2025

Coze, ved nos to co si nosila v 35 alebo v 40, v com sa citis dobre a co lichoti tvojej postave.. mam okolo seba par zien 65+ a ziadna sa neoblieka tetkovsky (ani neviem ako to je, zastera a satka na hlave?)

anonym_27a240
19. aug 2025
@lauruska_sumienka

nos to v com sa citis pohodlne 🙂
mala som znamu ktora aj po 60tke nosila minisukne. jej sa to pacilo, sama mi vravela ze ma dobre nohy tak preco by ich mala skryvat a to mala ovela viac kg ako ty. 🙂 kazdy nech si nosi to, co sam chce a v com je spokojny 🙂

@lauruska_sumienka akože toto napríklad zas ja nechápem. 60 ročne ženy by mali mať už trochu sebareflexie. Nie, žiadne 60 ročne nohy nevyzerajú už dobre v minisukni .. ja tiež takéto ženy stretávam a popravde je to des … čiže nejaka “veková” sebareflexia by tam už mala po istom veku byť … nieje to nič na Teba, len všeobecne konštatujem

maminkadeticiek
19. aug 2025

Odporucam fashionspy sledovat na instagrame.Najdes odpoved.Mimoriadne inspirativne.

pink_lady
19. aug 2025

tetkovsky...skoro mi zabehlo 😂

rakywanda
19. aug 2025

Úprimne? V tomto veku mi je to ale že úplne u prd... Oblečiem si čo sa mi páči, v čom sa cítim dobre a žensky.

letfenixa
19. aug 2025
@veltraud

@anonym_autor sportova elegancia je oxymoron ;)

@veltraud pamätám ako sa z toho Maroš Kočišik v Nákupných maniačkach osypával.

beataxxx
19. aug 2025

starsi vek vyzaduje trosku viac elegancie a sebareflaxie……samozrejme mini je na mladej dobrej postave krasne a na starej akokolvek vysportovanej posobi trapne vulgarne, tak isto dekolty po brucho…..a samozrejme tetovanie……leginy len na sporty, urcite by som si ich neobliekla von….inak v nicom nevidim problem,treba nosit vsetko, v com sa clovek citi dobre, moja mama bola vzdy velmi elegantna dama a aj vdaka tomu, ze vacsinu satnika mala ladenu v smotanovej farbe, svetle farby posobia mladistvo

lauruska_sumienka
19. aug 2025
@anonym_27a240

@lauruska_sumienka akože toto napríklad zas ja nechápem. 60 ročne ženy by mali mať už trochu sebareflexie. Nie, žiadne 60 ročne nohy nevyzerajú už dobre v minisukni .. ja tiež takéto ženy stretávam a popravde je to des … čiže nejaka “veková” sebareflexia by tam už mala po istom veku byť … nieje to nič na Teba, len všeobecne konštatujem

@anonym_27a240 ja ich neriesim 🙂 ked su babky co nosia ruzove/modre/... vlasy, tak ta minisukna je oproti tomu nic :D

anonym_d074cb
19. aug 2025
@anonym_7b810b

@7miriam77 kardigan a legíny určite nie sú pre babky buď v pokoji🙂milujem kardigany pod to tielko, rifle, riflovu sukňu dlhsiu...Leginy a dlhé nohavice boli hit na jar v zime všade Zara, HM teplé bavlnené, viskozove

@7miriam77
@anonym_7b810b pre mňa je tento váš štýl totálne nudný a tetkovský, ako na ihrisko
s malým deckom alebo pre vyslúžilú tetu učiteľku. Určite by som takto nešla v tomto veku do práce ak by som nemala 60+

milanemila
19. aug 2025
@anonym_autor

@beronsche zacala som na jar xhodit raz do tyzdna na bodypump, no odisiel mi laket. Ja som velmi leniva cvicit radsej budem behat, prechadzat sa, turistikovat....

@anonym_autor vzhladom na vek sa nemusis obliekat ako tetka, ale vzhladom na tvoje mentalne nastavenie a nechut cvicit a mat aktivny zivotny styl ti odporucam toto. Ber s rezervou prosim.
Podla mna nijak specialne nemusis menit po 40ke satnik. Zena vie byt zenska, vkusna a elegantna v akomkolvek veku 🙂

anonym_d074cb
19. aug 2025
@lauruska_sumienka

nos to v com sa citis pohodlne 🙂
mala som znamu ktora aj po 60tke nosila minisukne. jej sa to pacilo, sama mi vravela ze ma dobre nohy tak preco by ich mala skryvat a to mala ovela viac kg ako ty. 🙂 kazdy nech si nosi to, co sam chce a v com je spokojny 🙂

@lauruska_sumienka asi sa citila ako tina turner😃

anonym_d074cb
19. aug 2025
@milanemila

@anonym_autor vzhladom na vek sa nemusis obliekat ako tetka, ale vzhladom na tvoje mentalne nastavenie a nechut cvicit a mat aktivny zivotny styl ti odporucam toto. Ber s rezervou prosim.
Podla mna nijak specialne nemusis menit po 40ke satnik. Zena vie byt zenska, vkusna a elegantna v akomkolvek veku 🙂

@milanemila ved tie fertuchy su predchodcovia kardiganov😝

zmrzlinka2021
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no ci sa uz obliekat tetkovsky, alebo ostat pri spoetovej elegancii, sem tam si dam saty puzdrovy strih, nic extra obtiahnute, alebo dlhu suknu Kratay ani mini nenosim. Leginy max na behanie, alebo turistiku. Typ postavy 89-68-98

@anonym_autor

No ja sa obliekam tak ako ked som mala 20, len pestrejsie, kedze uz na to mam tie peniaze.
Ved 40 rocne baby dnes vyzeraju tak ako volakedy 25 rocné

anonym_7b810b
19. aug 2025
@milanemila

@milanemila poznám ľudí čo necvicia a sú zdravši ako ti, čo cvičia🤣

beronsche
19. aug 2025
@anonym_7b810b

@milanemila poznám ľudí čo necvicia a sú zdravši ako ti, čo cvičia🤣

@anonym_7b810b toto ale neplatí vo všeobecnosti. To tak mozes aplikovať na pár jednotlivcov.
Vo všeobecnosti platí, že cvičením a zdravým životným štýlom máš väčšie sance sa dožiť aktívnej staroby.

beronsche
19. aug 2025
@anonym_d074cb

@7miriam77
@anonym_7b810b pre mňa je tento váš štýl totálne nudný a tetkovský, ako na ihrisko
s malým deckom alebo pre vyslúžilú tetu učiteľku. Určite by som takto nešla v tomto veku do práce ak by som nemala 60+

@anonym_d074cb veď to je domáce oblečenie.. max.tak na prechádzku do prírody. 🙂

anonym_d074cb
19. aug 2025
@beronsche

@anonym_d074cb veď to je domáce oblečenie.. max.tak na prechádzku do prírody. 🙂

@beronsche no ja dufam, ze takto nikto nechodi do prace. Lebo sa to tu prezentuje ako bezny odev, nie volnocasovy.

jajka257
19. aug 2025

@anonym_autor mám toľko čo ty. A teda ako Terka sa necítim. Nosím sukne, šaty, blúzky, rifle. Proste to, čo mi tej chvíli príde ako dobrý nápad.

anonym_07da8e
Odpoveď bola odstránená
mischy00
23. aug 2025

Nosim asi všetko, od elegantných šiat až po roztrhané džínsy, biele tričko a tenisky. Podla toho kam, jedine co nenosím su mini sukne a mini crop top,do fitka jedine. A kriklave farby, tie som ani v mladosti nenosila

anonym_d9fa5e
23. aug 2025

Moje nervy, ja idem mať 46 a obliekam sa ako moja 19 ročná dcéra (oblieka sa normálne, nič vyzývavé). Požičiavame si veci, máme rovnakú výšku aj postavu 🤣. Nikto mi netypuje 46 a som na to hrdá. Cítim sa stále mlado a nechápem, prečo by som sa mala inak obliekať. Legíny nosím iba doma. Mini veci som nikdy nenosila. Športová elegancia plus šaty a sukne

katrin21
26. aug 2025

Obliekanie nema vek...ma styl.

mk1111111111
26. aug 2025
@katrin21

Obliekanie nema vek...ma styl.

@katrin21 ake pravdive 👍

katrin21
30. aug 2025

Ak mas instagram, sleduj tuto babu. Nie vek,ale fakt styl robi svoje

autor
1. sep 2025
@katrin21

@katrin21 nemam:(

patriciah1
1. sep 2025
@anonym_d074cb

@7miriam77 no keď sa ti to páči, tak nos legíny a kardigany, mne to pripadá úplne antisexi, byť obalená v nejakej dlhšej veci, či je žltá, zelená, či čierna. Ja by som autorka zostala radšej pri športovej elegancii, vyzerá to mladistvejšie ako chodiť v kardiganoch a legínach ako dedinská tetka.

@anonym_d074cb
@anonym_autor ženy, ako vyzerá športová elegancia? 🤔

anonym_d074cb
1. sep 2025
@katrin21

@katrin21 no uz podla foto co si pridala ma podla mna tetkovsky styl. Nic proti, ked sa ti to paci, ale to modre sacko a tie gate, to tak pre 60nicku. Ig tiez nemam, tak neviem ake skvosty oblieka dalej.

anonym_d074cb
1. sep 2025
@katrin21

@patriciah1 podla mna sportova elegancia: rifle, bluzka, rifle, sako. Cize opak toho, co pridala @katrin21

katrin21
2. sep 2025
@anonym_d074cb

@patriciah1 podla mna sportova elegancia: rifle, bluzka, rifle, sako. Cize opak toho, co pridala @katrin21

@anonym_d074cb to nebolo ,ze tak sa ma obliekat..to bola len ukazka stylu,ze ako male detaily zmenia vsetko, doplnky, strihy, styl...