icon

Ako sa starať o kabelku z velúrovej kože?

8. okt 2024

Ahojte tá koza vyzerá ako po čase? Nie je to flakate? Treba ju nejako špeciálne ošetrovať?

vanilkovazmrzka
8. okt 2024

Ked ju nezamocis alebo sa ti neobtiera o tmave rifle alebo iny kus oblecenia, ktore pusta farby, vyzera velur stale cca rovnako. Na starostlivost gumena kefka na brusenu kozu a impregnacny sprej, nic viac extra netreba. Hlavne sa vyhybaj vode.

autor
8. okt 2024

@vanilkovazmrzka no to teraz čítam, že sa vyhýbať vode... Ty máš takú kabelku?

vanilkovazmrzka
8. okt 2024

Mam take tusim 2-3 kabelky a vacsinu topanok, aj bundu. Moj najoblubenejsi material 😄 na jednej svetloruzovej sa mi otlacila farba z modrych rifli, a to sa uz bohuzial nedalo vycistit, tak je z jednej strany flakata… lebo umyvanim vodou sa to len zhorsilo, narusilo to strukturu tej koze, potom strati tu svoju makkost a “chlpatost” neviem ako to lepsie pomenovat :D ale ked ju budes spravne skladovat, po sezone nasucho mechanicky ocistis tou kefkou pripadne necistoty a obcas prestriekas tym sprejom, vydrzi roky roky. Nepraska ako hladka koza, co by nemala teda ani hladka, ale kedze sa vyraba tak ako sa vyraba, co najlacnejsie a co najmenej materialu, pri hladkej kozi sa mi na topankach uz stalo ze popraskala…

eeffka
8. okt 2024

Mam z velurovej koze a veru ju nesetrim, je ako nova

autor
8. okt 2024

@vanilkovazmrzka
@eeffka ďakujem žienky a nosíte ju aj v zime alebo na jeseň? Myslím že keď na ňu kvapne pár kvapiek dazda,keď niekedy trochu mrholi alebo sneh, tak ostane flakata? Alebo čo sa jej stane? Či je to teda materiál iba na leto alebo celoročne😉

luccija
8. okt 2024

Existujú impregnacne prípravky ako na topánky občas ju s tým sprejom streknem

vanilkovazmrzka
8. okt 2024

Par kvapiek jej nic nespravi neboj sa 🙂 a ta impregnacia sluzi prave na to, aby ta voda do koze nevsiakla

autor
8. okt 2024

@luccija
@vanilkovazmrzka ďakujem 😊

autor
9. okt 2024

@luccija
@vanilkovazmrzka a akú máte značku? Mne sa páči jedna kabelka zn. Anna Field. Nemáte skúsenosti? Neviem aká je to kvalita, pôvodná cena vraj 50 eur, teraz cca 30.

luccija
9. okt 2024

Ja mám z talianskeho obchodu, ale tu značku čo píšeš som videla niekde na about you či niekde a páčila sa mi

autor
9. okt 2024

@luccija a z akej stránky? Koľko ťa vyšla?

mk1111111111
9. okt 2024

Kup si tie humenne kefky, su vyborne. Ako novu nainpregnuj

luccija
9. okt 2024

Z kamenného obchodu okolo 50 crossbody