icon

Ako sa štýlovo obliecť na pohovor do banky?

7. dec 2024

Ahojte, hľadám si prácu a som pozvaná na pohovory do dvoch bank, potom do administratívy, asistentky riaditeľa a obchodný zástupca. Prosím poraďte mi. Zajtra idem na nákupy, potrebujem nejake pekné oblečenie vhodné na pohovor. Mám ale 160 CM a 83 kg, som tučná a nechcem proste nič s výstrihom ani nič obtiahnuté. Môžem si dať čierne legíny, blúzku a dámske sako? Obuté zimné topánky na opätku? Alebo ako sa vhodne obliecť nech nepôsobim vulgárne s kilami navyše? Veľmi pekne ďakujem. 🙏

Strana
z2
dadis
8. dec 2024

@bbshop Prehanas, ide na basic lvl poziciu..

bbshop
8. dec 2024

@dadis áno, ale bude v prvej línii. Bude prvý kontakt so zákazníkmi, s obchodnymi partnermi a s každým kto tam príde. Zo srandy recepčne v hoteloch majú niekdy lepší prejav, vzhlad a prehľad o firme než samotný majiteľ? Tak aj ona bude tá ktorá bude organizovať a pripravovať nejaké podklady a musí aj nejako vystupovať.

bbshop
8. dec 2024

@dadis navyše to čo som písala, že ma vedieť robiť správne rozhodnutia, mi nepríde absolútne prehnane na akúkoľvek pozíciu. Aj na tej najnižšej to musí vedieť a je jedno o aké vážne rozhodnutie sa jedna. Ešte aj upratovačka musí nejaké rozhodnutia počas dňa urobit.. minimálne to aký prostriedok pouzije. Autorka nevie, že legíny na pohovor nepatria. Človek nemusí byť generálny riaditeľ, aby mal mať túto zakladnu schopnosť vedieť čo je vhodné v situácii v akej sa nachádza. Vidíme každý den všade okolo seba ako nič nefunguje lebo sú tam ľudia, ktorí sú podľa teba na basic pozícii a vraj preháňam, keď majú mať schopnosť rozhodnúť sa čo je správne a vhodné a čo nie. Samozrejme, jedna sa o rozhodnutia primerané ich pracovnej náplni. Ale autorka má problém sa správne rozhodnúť už aj o tom čo sa netýka ešte ani pracovnej náplne len pohovoru. Vyberie tú najblbsiu možnosť zo všetkých aké mala k dispozícii. To o človeku hovorí viac než si vies predstaviť a to vôbec nepreháňam. Keby ľudia bazirovali na takých veciach, nie sú všade nekompetentni zamestnanci.. na všetkých úradoch, v bankách a podobne. Ona bude ďalší z nich. A nakoniec predsa len bude tam sedieť v tých legínach lebo predsa nebude chodiť na nákupy každý deň a doma očividne vhodné oblečenie nemá, keď už na pohovor si musí ísť niečo kúpiť.

luccija
8. dec 2024

Choď do HM majú tam pekne jednoduché saká nie drahé, kúp si košeľu bielu, bledomodru, čierne širšie nohavice, sako

valikasikulova
8. dec 2024

@bbshop ty keby si nebola zahľadena na svoje myšlienkové pochody tak by si si hneď na prvej strane všimla ze autorka nemá na mysli legíny sama to vysvetlila v komentári, ale tiez mas asi obsesiu dokoliecka niekoho v niečom presviedcat aj keď o to nikto nestojí, pani manažérka 😃

bbshop
8. dec 2024

@valikasikulova áno prečítala som si to, ale predpokladám, že nemusím dospelým ženám vysvetľovať, že pod legínami myslím všetky absurdné maximálne nevhodné typy nohavíc a zaujímavé, že chytas sa práve toho, že "pani manažérka" keď kvantum iných žien tu napísalo to isté čo ja, že stratila rozum a nemusia to byť ani manažérky, aby to vedeli. Len niektorým sme asi stupili na otlak. Zbytočne sa tu rozculujete, ale moje roky skúseností presne o tom hovoria, že hneď od prvého momentu vidíš čo cloveku hovorí jeho zdravý sedliacky rozum, ze čo je vhodné a čo nie. Človek keď má problém hneď s prvým krokom a to je len pohovor co chce autorka robiť v tej banke ďalej.. a buďte radi, že máte aj pohľad z opačnej strany, keď už sa chytáš toho, že "pani manažérka". Nech vie, čo môže na tom pohovore očakávať a ako manažéri môžu posudzovať zamestnancov hlavne keď urobia zly prvý dojem. Na MK je tendencia kopať do ľudí, ktorí tomu rozumejú namiesto vďačnosti za ODBORNU radu. Nevadí, múdry človek sa učí z chýb iných ľudí a hlúpy na svojich vlastných. Alebo inak komu niet rady tomu niet pomoci 🙂

mirkam3
8. dec 2024

Prvý dojem urobí uchádzač len raz a ma na to pár minút (sekúnd?). V leginach/obtiahnutých elastakoch vyzerajucich ako legíny/nazvime to ako chceme/ ho neurobí bez ohľadu na typ postavy. Navyše, ak príde dogabana na pohovor (čo v tomto prípade príde), o to viac bude musieť oslniť skúsenosťami a schopnostami - no autorka zrejme nema skúsenosť na daných pozíciach, ináč by jej bolo jasne, ako sa vhodne obliecť a nehľadala by tu radu.

Konečné rozhodnutie je na autorke, 90% diskutujúcich jej poradilo, že to je konkrétne tuto absolútne nevhodne. Za mna sú takéto “nohavice” z rovnakej kategórie ako slušne tepláky, pekna šiltovka, neviem ake krásne nové flip-flopy či crocs-y. Taký uchádzač by sa pri daných pozíciách hneď sam odpísal. Muzovi by ste poniektoré tiež poradili, že tepláky 🙄 sú Ok, ked si k nim dá sako a košeľu? Lebo to je v zasade to iste.

A potom tu zeny vyplakavaju v každej druhej teme o zamestnani, ako sa v niektorých mestách dá nájsť praca iba po známosti, ale na pohovor dôjdu ako vidlak.

dadis
10. dec 2024

@bbshop Ooo, jasne. My sme mali riaditelku, ktora chodila v leginach a vystrihoch a lascivne oblecena, plus umele nechty a mihalnice, nadpojene vlasy a celkovo dost lacny dojem a to mala pred 50. A vies co? Uz ju nemame. Postupila vyssie, uz pracuje na vyssej pozicii v zahranici v ramci nasho korporatu. Takze nie, niekto ma ozaj zly vkus, ale nic to o jeho pracovnych schopnostiach nehovori.

bbshop
10. dec 2024

@dadis poznala som aj ja také osoby a bola by si prekvapená akým spôsobom sa tam dostali a ako postupovali vyššie

dadis
10. dec 2024

@bbshop Urcite to tento pripad nie je. Nas riaditel je gay 😅.. a ozaj ju "predala" praca. Toto tvoje skatulkovanie je hlupejsie, ako si obliect leginy

bbshop
10. dec 2024

@dadis to nie je skatulkovanie. To sú bohaté skúsenosti..ta riaditeľka možno bola svetlá výnimka a navyše riaditeľ s jej povýšenim veľa nemá. Podniky a hlavne korporátne fungujú inak. Navyše k tomu zlému vkusu - je rozdiel sa obliecť škaredo a rozdiel hlúpo. Nevkus je napr škaredá blúzka, ale obliecť si legíny je doslova hlúposť. To nie je o tom, že nevie čo je pekne, ale nevie čo je vhodné. To je veľký rozdiel.

dadis
11. dec 2024

@bbshop Pisala som, ze sa obliekala "hlupo".

lujza123
11. dec 2024

@dadis nuž ale vyťahujes jeden ojedinelý prípad. Pravda je taká, ze dievčina ide na pohovory na pozície kde sa vyžaduje slušný reprezantatívny vzhľad. Keby ma nejaké super pracovne skúsenosti a nadupaný životopis tak to kľudne môže risknúť a ist v hocičom, to ale asi nebude tento prípad keďže sa hlási na úplne basic pozície

dadis
11. dec 2024

@lujza123 A kde jej, prosim, radim, ze ma ist v leginach?? Prekrucas moje slova, reagovala som na prispevok pani vyssie, "ze ak nevie, ze nema ist v leginach, tak sa na pracu asi ani nehodi.."

Strana
z2