Ako sa vhodne obliecť na pohovor do poisťovne?
Dobrý deň, som absolventka strednej školy, od leta pracujem ale iba na dohodu v Bille. Pozvali ma teraz na pohovor do poisťovne - klientský pracovník. Prosím ako sa mám obliecť? Bola by to moja prvá robota po škole na trvalý pracovný pomer, takže môj prvý taký normálny pohovor. V Bille brigádujem preto, že sme sa s mamou starali na striedačku o babku, kým sme vybavili pre ňu DSS. Takže prosím ako sa vhodne obliecť? Mám aj nejaké kilá navyše, tak nič také výstredné. A ako si urobiť vlasy, aký makeup a doplnky a topánky? Proste mi prosím poraďte od hlavy po päty. Záleží mi na tom mieste. Ďakujem.
Čierne nohavice, kostým, blúzka. Topanky na nízkom opätku.
Make up jemný, účes nemusí byt žiadny slávnostný
@lucia13022023
@pribinak Dakujem a nechty? Treba mať gélové alebo nejaké také? Lebo ja mám svoje, krátke, normálne neokúsané a nosím iba priesvitný lak. Toto nevadí?
Ahoj, hod do googlu smart casual office dress code a najdes vela inspiracie. Nemusi to byt len kostym. Kludne nohavice a bluzka/kosela, v tomto case kludne nejake upletove saty. Snas sa posobit celkovo upravenym dojmom, nemusis si davat robit manikuru, staci ak budes mat ciste a upravene ruky. Zachovaj hlavne svoj styl.
Nechty sú v poriadku. Čo sa nechtov týka, v poriadku nie sú okúsané nechty, nalakované so zošúchaným lakom a extrémne dlhé, špicaté či obrázkové gélové nechty.
Klientský pracovník v poisťovni? Ako neskúsenej v tejto oblasti ti napíšem pár rád:
- opýtaj sa, či ide trvalý pracovný pomer alebo živnosť
- ak ide o trvalý pracovný pomer (TPP), opýtaj sa, koľko bude fixná mzda
Dôvod - klientskí pracovníci robia väčšinou na živnosť, vtedy majú fixnú mzdu nízku a len prvé mesiace, potom majú iba provízie z predaja, čo znamená, že ak nič nepredáš, nič nezarobíš. Ak majú TPP, tak majú väčšinou nízku fixnú mzdu a väčšinu si musia zarobiť na predaji poistiek.
Prečítaj si túto diskusiu:
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/pracovne-skusenosti-v-poistovni-allianz-je-potrebne-hladat-klientov/
Chápem, že si nadšená, že ťa zavolali na takýto pohovor. A nebudem písať, že to nemáš zobrať. Práve naopak - ak nemáš inú prácu a bude to TPP, zober to, vyskúšaj. Si mladučká, teraz je čas skúšať a zisťovať, čo ťa bude baviť a v čom budeš dobrá. A kľudne to môže byť toto. Na druhej strane buď pripravená, nech vieš, o čom toto je.
Kľudne tu po pohovore napíš, že ako to dopadlo. Držím palce.
najjednoduchšie je ísť sa do tej poisťovne pozrieť, obzrieť si, ako sú upravené a oblečené pracovníčky, pracujúce s klientami a stvoriť niečo podobné
samozrejme, kostým to istí. 🙂 tým nikdy nič nepokazíš.
@melanta Je to práca na TPP, základ je 950euro a zvyšok provízie. Je to zlá ponuka? Je to v Bratislave.
Jednoducho a slušne nie je nutný kostým.Stacia tmavé nohavice, blúzka, sako, kotnicky.Jemny makeup, upravená
Je to zlá ponuka? - no dobrá nie je. 950 je málo. V Bratislave ponúkajú 1300 predavačom v Lidli či Bille. Ale ako som napísala, ak je to TPP, vyskúšaj to. Ak by to aj nebol job pre teba, získaš prax, oťukáš sa v komunikácii. A to ako absolvent bez praxe potrebuješ. Ak ide o BA, máš možnosť očekovať si pozície na ústredí, v kancelárii a máš možnosť sa možno presunúť časom tam, ak ťa komunikácia s klientmi a predaj nebude baviť. Takže skúsiť to určite skús.
...a hlvne niečo v čo sa budeš cítiť pohodlne, čiže nie nejaké sako čo nedopneš, alebo blúzka ktorá sa ti bude stále vyťahovať, topánky čo ťa tlačia, makeup keď na to nie si zvyknutá, žiadny výrazny parfém (v strese budeš smrdieť), bez výrazných šperkov... hlavne čistá, vlasy upravené nie poletujúce, aby si ich nemusela stále prstami naháňať. A topánky ČISTÉ, vypucované. Kabelka neošarpaná. Mala by si vyzerať kompaktne, jednoducho, čisto a príjemne. Držím palce.
Nebolo spomenuté: žiadne tielka na ramienka (ani pod sako), hlboký výstrih, že vidím rozdelenie pŕs, dlhé nechty s obrázkami, žiadne platformy na topánkach, mini sukňa ako opasok, kabelka zosuchana/stará, výrazný mejkap
Ďakujem, našla som zopár kúskov v šatníku, skúsim si to nejak nakombinovať. Mám aj rôzne sukne pod kolená - také slušné k blúzke, asi 7 nohavíc, šaty... V maturitnom ročníku som mala prax v jednej administratívnej firme, takže už to len správne nakombinovať. Ani som nedúfala, že to možno raz oblečiem.
Nemusíš mat nalakovane, ani gelove, stačí aby boli čisté 😁
@pribinak jasné, tie mám čisté. Neznášam špinu na rukách a za nechtami, ani mastné vlasy, zápach z úst a tak, že človek vyzerá akoby spal pod mostom a nestará sa o seba - za mňa je to základ normálnej hygieny.
@pribinak Len všade na úradoch, bankách a tak vidím, že ženy dosť fičia na týchto umelých nechtoch, preto som sa pýtala aj za to.
ja odkedy robim v kancli aj ked len raz tyzden, som si tiez dala gelove,ale mam kratucke,hranate cize prirozdeny tvar ziadne ostre pazure, a bud nude alebo francuzsku,a aj to len preto,lebo sa mi nechce kazdy tyzden si to odlakovat a lakovat a aj tak sa mi polamu a osuchaju, no nebavi ma to,neznasam s tym stracas cas,ak ich mas upravene aj prirodzene,to je hlavne,menej je niekedy viac. ja som mala do takejto prace pohovor online ale na podpis zmluvy som isla osobne a uz to nie je take prisne ako kedysi,ked aj vidim v banke zamestnancov,nemusis mat kostym,kludne aj rifle sako cizmicky,moja skusenost a nie jedna...
to,že fičia na gelových nechtoch ešte neznamená,že to je zákon
Radšej mat svoje krátke pekne nechty, ako gélové odrastene.
Nechty môžeš mať gélové bude to určite len plus ale nie je to podmienka aby si vyzerala dobre..
Ja osobne by som zvolila svetrík alebo blúzku,sukňu,silonky čierne a lodičky čierne.

Dala by som si pekný nohavicovy kostým, béžový alebo hnedý. Doplnky jemne, náušnice nejaké zlaté bodky, jemná zlata retiazka a hodinky. Na nohy lodičky, klasické. Vlasy pekne upravené napr sleek bun.