icon

Ako určiť správnu veľkosť podprsenky?

16. apr 2025

Ahojte, naposledy som si kupovala podprsenku na strednej škole, nevyzná la som sa ani vtedy do toho a skôr som pozerala na cenu a multipack ako na to, či mi naozaj sedí (hlavne, že nikde netlačila a neprevisala). Momentálne mám už deti, aktívne dojčím len z jedného prsa a už mám dosť dojčiacich lambád. Na stránke predajcu som vyplnila miery a vyšlo mi číslo 75/F. Objednala som 2 podprsenky, jednu klasickú vystuženú bez kostíc a druhú vystuženú dojčiacu. Tú prvú ani nezapnem (obvod pod mám okolo 83cm) a tú druhú zapnem, ale prsia prekypujú (obvod cez prsia mám 98cm).
Prosím vás, iste sa viac vyznáte, aké číslo a košík s týmito mierami mám kúpiť? Kalkulačke na stránke už neverím.
Ďakujem za každú radu!

ukgirls
16. apr 2025

a co tak ist do obchodu a nechat sa poriadne premeriat ..?

horvathova_ja
16. apr 2025

To naozaj ? Však v každom obchode zo spodným prádlom poradila. Vyskúšate a kúpite čo vám sadne. Či to už dnes musí byť on-line všecičo ?

belllinka
16. apr 2025

Ako ti mojla v kalkulacke vyjst velkost 75, ked si sa merala a mas 83? 🤔

zuzinka888
17. apr 2025

@belllinka moze byt- podprsenky su elasticke takzee to treba zohladnit. Je to casta chyba ze si zeny kuluju podprdu podla obvodu a nezohladnuju material a elasticitu podlrzenka ma byt na obvode mierne napnuta. Autorka- podprsenku treba kupit najlepsie v speci obchode kde poradia- zapina sa na posledny hacik( casom sa natiahne) a z kosika ti nesmie vychadzat prsnik pri predklone. Kupuj si hlboke kosiky- bez tej tvarivanej vlozky( push up)- ta nie je na "bezne" domace nosenie. Myslim ze by ti stacili kosicy D no treba vyskusat a potom objednavat podla vyrobcu- cislo co ti bude sediet v Astratex ti mozu byt male v HM ci bonbpix...

ivanka349
17. apr 2025

no v tom pripade by si mala mat 80 D velkost

julia_romeo
17. apr 2025

Počas dojčenia sa neodporúča kupovať podprsenka. Tvoje prsia sa totiž neustále menia – objem sa môže meniť doslova z hodiny na hodinu, vplyvom kojenia, hormonálnych zmien aj produkcie mlieka. To znamená, že žiadna podprsenka ti v tomto období nesadne naozaj ideálne – to, čo ti sadne ráno, môže byť večer už nepohodlné a nemusí sa ti do nej zmestiť prsník. Klasická podprsenka, ktorá má poskytovať presnú oporu a tvarovanie, preto v tomto období nemá zmysel – keďže sa na takto meniace prsia jednoducho nedá dobre „napasovať“. Ak by si si ju kúpila, buď ťa bude v niektorých momentoch tlačiť, alebo naopak nedržať dostatočne, a ani jedno nie je pre dojčiace prsia zdravé.
Ideálne je kúpiť si podprsenku na dojčenie, ktorá bude funkčná, pohodlná a zároveň vizuálne elegantná. Ideálne zastaviť sa v Attractive, kde ti určite pomôžu.

julia_romeo
17. apr 2025

@horvathova_ja "Však v každom obchode zo spodným prádlom poradila" toto nemozes mysliet vazne. Praveze neporadia, predaju ti cokolvek len aby predali. Ale realne o tom ako ma sediet podprsenka a vsetko okolo toho vedia dokopy mozno v 3 predajniach na celom Slovensku 🙂

autor
17. apr 2025

@julia_romeo ďakujem veľmi, toto mi ani nenapadlo ale máš úplnú pravdu