Ako vybrať správnu veľkosť barefoot Froddo topánok?
Ahojte, chcem si kúpiť barefoot topánky Froddo laces kožené čierne. Ak máte niekto skúsenosti, recenzie, budem rada ak napíšete.
A ešte sa chcem poradiť,ako zvoliť správnu veľkosť. Je tam táto tabuľka. Len nechápem tie veľkosti, odmeriame nohu a prirátame následok a potom sa riadim tabuľkou? Či bez toho nádmerku sa riadim tabulkou? Aký nadmerok prirátavate? A musí vôbec byť? Teda pri klasickej obuvi som si kupovala topánky akurát, nechcem niekde zakopnut... Sú to moje prvé barefoot, ktoré som si ti vyhliadla...

@denkabemommy ďakujem moc. Máš tieto konkrétne topánky? Hľadala som na začiatok lacnejšiu alternatívu a mám skôr úzku nohu
@denkabemommy a teda to môže byť aj o dve čísla velkost väčšia ako obvykle nosím?
Áno, môže ti vyjsť aj o 2 čísla väčšie. Kopec ľudí nenosí svoju veľkosť v bežnej obuvi. Ja mám doma veľa barefoot topánok, nosím ich 5r 🙂
@denkabemommy joj to by bolo super keby toľko vydržali...
Froddo sú super. Ja mám dĺžku chodidla 25 CM a veľkosť tenisiek mám 39. A poviem ti, že by som zniesla aj 40. Tie 39 sú také akurát.
@shee11 wau a to teda más taký veľký nadmerok? nie je to čudné chodiť vo veľkých topánkach? Skúšala som Protetika, jedny mi boli malé, druhé veľké,ale predavačka má presviedčala že to je len nezvyk...
@autorka nie jedny froddo. Tie vydržia mne tak od jary do jesene. Ja ale som veľmi veľa von a veľa chodím.
@denkabemommy aha🙂
@shee11 ďakujem 💗 a nemáš ani širokú nohu na fotke... Tiež mám takú skôr úzku podľa mňa .. tsk vravia že si spokojná s touto značkou?
@majamat ďakujem, tak asi pre istotu vezmem dve velkosti
@shee11
@majamat
@denkabemommy tak vcelku ste spokojné s barefoot obuvou? Ja sa chcem vyhnúť v neskoršom veku haluxom, tsk preto nad nimi uvažujem...a majú celkom pekne univerzálne jednoduché kúsky, tsk dúfam že ťa kábla nebude až taká široká ako plutva 🤣
@majamat no ja zatiaľ nemám problém s nohami. Ale teda chcem sa im vyhnúť, neviem či už sa mi nezačína noha deformovať .. ja chodím dosť, ale budem na začiatok striedať topánky... Už mám jedny vpredu širšie, ale nie sú originál barefoot, len dom na je náhodou natrafila a fakt super pocit keď na vpredu nič netlačí...to človek dní nevie, že ho to tisíc, lebo je tak v podstate zvyknutý...
este mam kompromisy Lems, su skor uzsie, okruhlejsia spicka, su textilne, kompromisy su pretoze podrazka bude o par mm hrubsia, co vobec neprekaza. onak maju vlastnosti BF.
@majamat no minule som skúšala tenisky a teda to snáď bola šírka pre deti..ledva som tam nohu narvala.
Ja som veľmi spokojná. Dokonca aj vyzorovo stále vyzerajú ako dobre. Napr. BeLenka vyzerajú rýchlo opotrebovane.
@majamat áno, prsty máš rovnejsiie ako ja. Ja mám väčší rozdiel medzi palcom a malíčkom...

Odmerať nohu -stojac na papieri obkresliť nohu (najväčší prst a päta sú veľkosť) prirátať nadmernú (u dospelého max 0,5cm) a potom pozrieť tabuľku veľkostí a vybrať. Takže namerané cm +nadmerok = tabuľka veľkosti