Ako zabrániť svrbeniu pri svetri s moherom?
Chcem si objednať z netu svete, ale má obsah 15% moheru. Obávam sa, či nebude "hrýzť".
Aké máte skúsenosti s takýmto materialom?
Vďaka.
@lilianka28 moher bude hrýzť určite, hryzenie sa zvyšuje pri najmenšom spotení, pocite väčšieho tepla
@lilianka28 Ak sa nemýlim moher je vlna z angorskej kozy. Či hryzie závisí od spracovania. Zvyšných 85 percent je čo? Ak jahňacia vlna alebo kašmír je šanca že aj ten moher bude kvalitnejší menej kusavy. Ak polyester, polyakryl, polyamid a podobné polys*acky tak je tých 15 percent moheru na ilúziu akože luxusu a moc kvalitný nebude.
@katka700 Píše zloženie: 45%akryl, 25%nylon, 15%vlna, 15%moher.
Asi úplne luxusný nebude, ale páči sa mi.
Či sa na to vykašlať a nekupovať?
@lilianka28 Podľa toho aká je cena (ak ako za vlneny/kašmírovy tak nie), podla toho aké majú podmienky na vrátenie, ideálne ak by sa dal vyskúšať v kamennom obchode.
@lilianka28 Ak sa ti páči, kúp si ho a urob si radosť. Inak ceny kvalitných svetrov sa pohybujú v trojciferných číslach.
@katka700 Pôvodná cena 80€, teraz 40€. Žiaľ v kamennom obchode sa mi nedá vyskúšať, musela by som cestovať do 100 km a to sa mi neoplatí. Vrátiť sa dá.
@lilianka28 moher nezvykne hryzt, ale ak by aj, tak ho strcis na dva dni do mraznicky a malo by to pomoct.

15% nie je veľa, skôr by mohla byť obava pri 30% a viac. Záleží na tom, aj aký je to mohér. Avšak každý môže mať rôzne citlivú pokožku. Najlepšie vyskúšať, no vždy je možnosť vrátiť.