Aký outfit si zvoliť bez dress code?
Krásny deň, viete poradiť ? Hlavne sa bojím toho, aby som tam nevytŕčala. Akciu by som porovnala možno so Slovenkou roka, ale možno aj nie. Nikdy som ma takej akcii nebola a neviem čo sa tam bude diať, nie je k tomu program ani popis.
Overal moze byt za mna, preco nie. Prepokladam, ze to nie su ziadne vyznamne statne ocenenia, takze by som to nehrotila, jedna sa o dennu akciu.
@muchotrafka298 mohlo by byť aj niečo takéto? Či radšej volnejšie?
Podla fotky mi to pride ako do roboty. Ale ako pisem, daj si co chces co je take "lepsie" ako do prace.. Nemusis to nejak extra riesit, neides k prezidentke ani papezovi na audienciu. Je to denna akcia, odpada Ti povinnost mat dlhe spolocenske saty. Daj si co je tebe prijemne.
Raz tu jedna kocka tiez riesila, ze ide na odovzdavanie cien primatora, ze nobl akcia. Ona riesila vecerne saty, styling a potom nam poslala fotky, ze co nasla na nete, ako boli ini obleceni v predoslych rokoch. A to bola katastrofa, ze pletene vetre, rifle, turisticke topanky a takto si ti ludia ceny preberali.
Detto ked odovzdavala prezidentka vyznamenania, tak tam bola pani v cizmach do snehu a svetri a to je uz riadne faux pas.
Toto určite nie.
Male cierne, ako ti to uz radili. Najkrajsie su s 3/4 rukavmi, si nevies, ci koktail, tea, alebo black tie akcia. Kostym nie, ak by to bola vecerna akcia, budes underdressed. Kvalitne male cierne prejdu vzdy.
Pekne elegantne midi šaty žene pasujú najviac 🙂
Ideš na akciu a nevieš na akú? To akoby som išla na svadbu a nevedela som vlastne komu. Vsak napis o akú konkrétnu akciu ide, takto je ťažko poradiť 🤷
Uz take akcie boli? Nevies dohľadať fotky na nete??
mozno pomoze https://zurnal.pravda.sk/spolocnost/clanok/4396...
@svokrinjazykmonika si možno nepostrehla, že aj kostýmy sa prispôsobujú mode 😉
Ale áno, aj toto môže byt pre 60-ročnú
@gabrielkaa Ale kostymy uz naozaj mlade zeny nezvyknu nosit - a tu fotku, co si dala, ozaj si neviem predstavit, kam tento "kusok" by sa hodil. Do prace nevhodne. A na volny cas - preco by sa tak niekto obliekal??
@dadis to bol ako priklad na reakciu jednej prispievateľky .nie tip.
@gabrielkaa Ved tipy su tipy, ale nemyslim, ze si niekoho videla takto obleceneho. Tiez to nic nemeni na tom, ze kostymy zvyknu nosit starsie zeny (cest vynimkam)
@dadis nesúhlasím so staršími ženami .
@gabrielkaa Ved suhlasis nemusit, ale je to tak. Pokojne sa ti kostymy mozu stale pacit, ale budes viacmenej vynimka, co ich nosi (co vobec nevadi). Ano, je par vynimiek, kde su kostymy nevyhnutny pracovny dress code, avsak mnoho beznych mladych zien kostymy uz ani v satniku nema (aj ked samostatne sako ma skoro kazda zena)
@dadis by si sa divila, že v mojom okoli veľa mladých dievčat a žien ich nosí ;)
@gabrielkaa Ved si taky kostym kup - tvoj vkus je ok
@dadis veď ja dávam len tipy, tak isto ako ty 😀
No business outfit a kostym na slavnostne odovzdanie cien nie je podla mna ok
little black dress ak nevies co - je to klasika s kt nic nepokazis ... kedze si nenapsala aka akcia-coho sa tyka kolko hosti a podobne tazko radit ... ale priklanam sa k nazoru ze rozhodne nie kostym- nejdes do officu do prace ..
predpokladám, ze je potrebné potvrdiť účasť (RSVP), tak sa pri tej príležitosti spýtaj usporiadateľa na dress code, nie je to hanba, pravé naopak. Osobne sa domnievam, že malé čierne by mali byt OK
Za mna by kazda zena mala mat jednoduche puzdrove saty s rukavmi vhodneho strihu a farby v satniku. Ci uz na svadbu, vecierok, spolocensku dennu udalost. Potom netreba premyslat, ze ci toto s tymto, ci kupit overal, sako, vecerne saty.
@muchotrafka298 tiež si myslím, že šaty ideálne trochu pod kolená a strih podľa toho, aký sa ti hodí (nie každému sadnú púzdrové šaty), samozrejme môže byť aj sukňa alebo elegantné nohavice s blúzkou alebo krásnym elegantným topom. K sukni alebo šatám patria pančuchy, určite nie holé nohy (to je spoločenské faux pas). A samozrejme aj zladiť topánky, kabelku, doplnky.

A elegantný overal? By sa nehodil?