icon

Alternatívna móda mladých

7. máj 2025

Baby, ze nie som jediná, ktorú irituje tento nižšie popísaný štýl oblečenia teenagerov? Mne to je z toho až fyzicky zle aký mám k tomu odpor 😀

Alternatívna móda, kombinácie prvkov grunge, goth, punku a tzv. DIY (do it yourself) estetiky.

Prvky:
• Nerovnomerné vrstvenie oblečenia, mix textúr a vzorov (čipky, káro, sieťovina).
• Vintage a second-hand kúsky – napríklad dlhá sukňa s čipkami alebo kárované nohavice.
• Rôzne topánky na každej nohe – často symbol alternatívneho postoja voči normám.
• Piercingy, silný mejkap, výrazné vlasy – typické pre goth a punk vplyv.
• Handmade tašky a doplnky (napr. ružová háčkovaná taška).
• Výraz tváre a postoj – často je súčasťou tohto štýlu určitá “odťažitosť” alebo nonkonformita.

Strana
z6
viestta
7. máj 2025

Skus sa zamysliet ake oblecenie co si nosila vyvolavala vasne, az odpor ked si ty mala ...nast. Kazda doba ma svoje, netreba to az tak prezivat.

autor
7. máj 2025
@viestta

Skus sa zamysliet ake oblecenie co si nosila vyvolavala vasne, az odpor ked si ty mala ...nast. Kazda doba ma svoje, netreba to az tak prezivat.

@viestta za mojich čias mi nikto nevadil, a toto je len malé percento mladých...

viestta
7. máj 2025

ale ty si kolkym vadila, to je to nad cim sa mas zamysliet

adalmba
7. máj 2025

Ja neriešim, nikoho. Nech si každý nosí čo chce. Čo sa mu páči a cíti sa v tom dobre.

viera77
7. máj 2025

Verím, že moje deti tomuto "štýlu", ktorý zachádza až za hranice estetiky neprepadnú...lebo áno, je to miestami až nepozerateľné a tie deti vo mne vzbudzujú doslova až hrôzu a hádam raz z toho aj vyrastú. Žijem v meste, v ktorom ich je cez týždeň v školách dosť veľa, cestujem s nimi autobusmi skoro denne, ich slovník radšej ani nespomínam...a ďakujem za moju normálnu pubertu.

viera77
7. máj 2025
@viestta

@viestta Ty si o normálnej puberte ešte nepočula? Prečo by sama autorka mala v jej puberte určite vyvolávať vášne až odpor? To máš odkiaľ, prosím? Lebo v takom prípade osobne nevidím dôvod zamýšľať sa nad sebou počas puberty, ako jej to "odporúčaš" ty.

autor
7. máj 2025
@viera77

Verím, že moje deti tomuto "štýlu", ktorý zachádza až za hranice estetiky neprepadnú...lebo áno, je to miestami až nepozerateľné a tie deti vo mne vzbudzujú doslova až hrôzu a hádam raz z toho aj vyrastú. Žijem v meste, v ktorom ich je cez týždeň v školách dosť veľa, cestujem s nimi autobusmi skoro denne, ich slovník radšej ani nespomínam...a ďakujem za moju normálnu pubertu.

@viera77 hrôzu presne aj vo mne to vyvoláva. Aj ten makeup, vyrazne linky, pieringy, oblecenie ako hastrman ci narkoman, mať v skole takých žiakov, tak sa až bojím

viestta
7. máj 2025
@viera77

@viestta Ty si o normálnej puberte ešte nepočula? Prečo by sama autorka mala v jej puberte určite vyvolávať vášne až odpor? To máš odkiaľ, prosím? Lebo v takom prípade osobne nevidím dôvod zamýšľať sa nad sebou počas puberty, ako jej to "odporúčaš" ty.

@viera77 a mozno nevzbudzovala odpor, mozno nad nou len zdvihali obocie, to je uplne jedno. Tak ako mozme len zdvihnut obocie ked vidime dogabaneho dospelaka a tym to pre nas konci, mali by sme len zdvihnut obocie aj nad dogabanym teenegerom. Vsak nijak nam do zivota nezasahuju.

procrastique
7. máj 2025

Ja zdvíham obočie aj nad 30tkami ktoré nosia holé riťule a obtiahnuté legínky s priesvitnou frndou do nákupáku.

viera77
7. máj 2025
@viestta

@viera77 a mozno nevzbudzovala odpor, mozno nad nou len zdvihali obocie, to je uplne jedno. Tak ako mozme len zdvihnut obocie ked vidime dogabaneho dospelaka a tym to pre nas konci, mali by sme len zdvihnut obocie aj nad dogabanym teenegerom. Vsak nijak nam do zivota nezasahuju.

@viestta Mýliš sa, niektorým zasahujú do života. Tebe vraj nie, OK. Ty nad nimi len zdvíhaj obočie, ja to budem prežívať inak, podľa svojho, dobre?

viestta
7. máj 2025
@viera77

@viestta Mýliš sa, niektorým zasahujú do života. Tebe vraj nie, OK. Ty nad nimi len zdvíhaj obočie, ja to budem prežívať inak, podľa svojho, dobre?

@viera77 no ked nemas ine problemy, v pohode maj problem z tohoto

lindous
7. máj 2025

Učím... aj študentov odboru, pre ktorý je alternatívnejší štýl oblečenia vcelku typický... a neviem čoho by som sa mala báť... väčšinou sú to naozaj veľmi fajn decká 🙂

autor
7. máj 2025
@lindous

Učím... aj študentov odboru, pre ktorý je alternatívnejší štýl oblečenia vcelku typický... a neviem čoho by som sa mala báť... väčšinou sú to naozaj veľmi fajn decká 🙂

@lindous verím tomu ze su. Ale teda ten štýl to je hrozne 😀a tie vlasy. Brrr

autor
7. máj 2025
@lindous

@lindous a co to je grafika? 😀

zojazoja
7. máj 2025

Bože..co mňa všetko irituje v živote 😀 ale nie som sama na tomto svete tak musím zniesť aj to co ma irituje. Není čas strácať čas s takýmito somarinami 🙂

autor
7. máj 2025
@lindous

@lindous mne to príde ze su mladé krásne a vyzeraju hrozne, keď by sa mohli pekne obliekať, tak vyzerajú horšie ako bezdomovci 😀

autor
7. máj 2025
@zojazoja

Bože..co mňa všetko irituje v živote 😀 ale nie som sama na tomto svete tak musím zniesť aj to co ma irituje. Není čas strácať čas s takýmito somarinami 🙂

@zojazoja ja myslím že som dnes dve lezbicky stretla v tomto štýle a neviem sa z toho spamätať 😀

koniarova
7. máj 2025

Tak si daj Neurol na ukľudnenie, keď si mala taký stresujúci deň. Vidieť dve lesbičky je naozaj šokantné. 😁

pralinka25
7. máj 2025

ja mam 40 a teda toto tu bolo aj za mojeho detstva aj za mojej puberty. zelene, fialove, modre... vlasy punk rock goth nirvanovsky styl, bezdacky styl, nezavislacky, zavislacky, hippikovsky, moda sa vracia. vsetko toto tu uz bolo. aj mejkapy divotvorne. sa preberte. a teda kokos ked toto niekomu zasahuje do zivota este tu mame aj lazy a samotu. vsade vo svete to je a bolo v kazduckej jednej dobe.
horsie ako tieto styly, oblecenia a vlasy je sudit niekoho na zaklade vzhladu, desit sa inakosti. aj pod dokonalym kostymkom alebo oblekom sa casto moze skryvat psychopat a naopak pod "dogabanm" pubertakom fajn clovek. treba sa bat zakomplexovanych ludi ktori sudia to comu nerozumeju. to tu uz tiez bolo. a nedopadlo to dobre 😉

modrahruska
7. máj 2025
@viera77

@viera77 ako moze niekto svojim oblecenim inemu zasahovat do zivota? 🤦‍♀️ Trochu moc to tusim prezivas.

zojazoja
7. máj 2025
@anonym_autor

@zojazoja ja myslím že som dnes dve lezbicky stretla v tomto štýle a neviem sa z toho spamätať 😀

@autor to nemyslíš vážne....ty si to snehovo ovlockove dieťa, či ako sa to vola teraz...či?😃

lindous
7. máj 2025

Nie, nie je to umelecký smer, tam to je asi ešte výraznejšie a individualnejšie 😅… ale teda vo všeobecnosti toto vôbec neriešim, nikto nikomu ešte nikdy neublížil iba tým ako vyzerá, či ako sa obliekol… ako sa vraví, keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané… móda je pre mnohých druh umenia, či sebavyjadrenia a je to veľmi subjektívne, keby sme boli všetci rovankí bola by to nuda…

lucia13022023
7. máj 2025
@lindous

Nie, nie je to umelecký smer, tam to je asi ešte výraznejšie a individualnejšie 😅… ale teda vo všeobecnosti toto vôbec neriešim, nikto nikomu ešte nikdy neublížil iba tým ako vyzerá, či ako sa obliekol… ako sa vraví, keby sa každý staral o seba, o všetkých by bolo postarané… móda je pre mnohých druh umenia, či sebavyjadrenia a je to veľmi subjektívne, keby sme boli všetci rovankí bola by to nuda…

@lindous toto treba vytesat do kameňa niekde🤣 100% súhlasim

autor
7. máj 2025
@pralinka25

ja mam 40 a teda toto tu bolo aj za mojeho detstva aj za mojej puberty. zelene, fialove, modre... vlasy punk rock goth nirvanovsky styl, bezdacky styl, nezavislacky, zavislacky, hippikovsky, moda sa vracia. vsetko toto tu uz bolo. aj mejkapy divotvorne. sa preberte. a teda kokos ked toto niekomu zasahuje do zivota este tu mame aj lazy a samotu. vsade vo svete to je a bolo v kazduckej jednej dobe.
horsie ako tieto styly, oblecenia a vlasy je sudit niekoho na zaklade vzhladu, desit sa inakosti. aj pod dokonalym kostymkom alebo oblekom sa casto moze skryvat psychopat a naopak pod "dogabanm" pubertakom fajn clovek. treba sa bat zakomplexovanych ludi ktori sudia to comu nerozumeju. to tu uz tiez bolo. a nedopadlo to dobre 😉

@pralinka25 no vidíš prečo sa bojíš zakomplexovanych ľudí? 😀

michaela329
7. máj 2025

Neviem prečo by ma to malo pohorsovat, tiež som si tým prešla a predpokladám, že im o 20 rokov bude tovnako trápne ako mne, keď uvidia svoje staré fotky... patrí to k životu.

autor
7. máj 2025
@pralinka25

@pralinka25 tak za mojich čias, tiež mám 40, to nebolo až takéto 😀

viestta
7. máj 2025
@lindous

@lindous 👍👍👍
V autobuse denne stretavam taky "pripad", ktory by v damach vyvolal odpor a zdesenie. A na pocudovanie, ten "pripad" pomoze babicke nastupit a aj mamicke s kociarom, zatial co jeho "slusne" obleceni rovesnici cumia do nebies a nic sa ich netyka...

hubka51
7. máj 2025

Neviem aký si ročnik ale ked som bola ja v tom veku tak fičalo napr. emo(ja som nebola emačka 😁) Ale myslim že tie decka z toho v pohode vyrastli

autor
7. máj 2025
@viestta

@lindous 👍👍👍
V autobuse denne stretavam taky "pripad", ktory by v damach vyvolal odpor a zdesenie. A na pocudovanie, ten "pripad" pomoze babicke nastupit a aj mamicke s kociarom, zatial co jeho "slusne" obleceni rovesnici cumia do nebies a nic sa ich netyka...

@viestta ale ved ja nehovorím, že sú to zli ľudia, ale proste ten štýl to je chaos pre mňa a proste strašne ma to irituje 😂

marianarem
7. máj 2025

Tak mladi sa potrebuju niecim odlisit a co uz vymyslis, ked uz dnes ani oblecenie dospelych a starsich ludi nie je velmi uniformne. Uz ostava len pomiesat vzory a textury a dat kazdu topanku inu 🙂
Mne to pride uplne v pohode, vobec s tym nemam problem.

Strana
z6