Čo spôsobilo nečakané fľaky na topánkach?
Ahojte, kúpila som si kožené topánky, stali 80 eur. Dnes som ich mala 1x na sebe hodinku v meste, prídem domov a na nich takéto fľaky. Je sucho, nepršalo, nič mi na je nekvaplo. Trošku som to skúsila utriet mokrým tampón, ale dole to nejde. Neviete čo sa s nimi stalo? Normálne som v šoku z toho.

@summer23456 https://www.pilex.sk/pracovna-obuv-17/8934-balz...
Ja používam tento. Aj na kožené kabelky.
@1ryba akoze viem že sú aj drahšie. Ale mám topánky na zimu za 25 eur z deichmannu a vyzerajú ako nové takmer a idem ich mať tretiu zimu tak za takúto cenu som čakala nejakú odolnosť.
@lilianka28 ďakujem, tiež mi to vyhodilo...
@tundra ty používaš aký? Čistý včelí vosk?
Určite to idem kúpiť...
@1ryba no človek sa učí na vlastných chybách žiaľ 😢
@summer23456
Pouzivam vceli vosk na pracovne topanky.Stali skoro 500€,maju uz vela rokov a drzia stale.
Ja som ho kupoval v Rakusku,neviem najst original,ale vyzeralo to cca. takto:
https://agrocheval.ch/products/bienenwachs-lede...
Ako pisu vyssie,môze to byt aj horsou kvalitou koze.
@1ryba a z vrchu keď ti kvapne voda a vytvorí sa takýto fjak je normálne? Lebo sú určené na zimu a jeseň tak s vodou čo styku prídu... Skúsim kúpiť tu impregnácia vo mi tu rádia a uvidím či sa to bude ešte robit
@really8 no bola som nedočkava 🤣🤣🤣 ináč mala dom v lete tiež kožené topánky, zas nie drahé iba 25 eur z CCC a nemám nejako problém s potením nôh alebo zápachom a v nich mi smrdeli nohy. Tak reku na leto už kožené topánky asi nie...
@lilianka28 prosím ta, rýchlo sa ten krém míňa? Či nám kúpiť rovno veľké balenie...ako často to impregnujes?
@summer23456 Ja mám 170 ml balenie už dlhšie a stále tam je toho dosť. Takže určite ti netreba ešte väčšie balenie. Vydrží dlho. Impregnujem vždy hneď nové topánky a potom podľa potreby, nie v nejakých pravidelných intervaloch.
@lilianka28 áno, to dom pozerala ale majú aj 50 ml. Ale kúpim to 170 ml, veď to využijem
@summer23456 zaujímavé..a si si 100% istá, že ti nie nekvaplo atď...mne sa to ešte nikdy nestalo a tiež mám aj zateplené čižmy.
@luccija no ja som nemala nič mokré, ruky som si neumyvala, , von bolo sucho, bola som len v jednom obchode a ešte aj cestou domov boli bez fľakov, lebo som na je občas pozerala 🤣🤣🤣 ja neviem, pred vchodom dom kreslá po tráve, žeby bola mokrá? Ale mokré neboli, iba zrazu flak.
@summer23456 Niekto vesal pradlo....😎
@really8 to som nevedela, že i v kožených sa potí noha....
@summer23456 možno záleží, akej kvality je kožušina.
@isis234 no ako je možné že včera nebolo na ne tak zima, aké už som ich chcela vyskúšať 🤣🙈 ale dnes idem kúpiť ten balzam na kozu so v slim voskom a naimpregnujem ich a dúfam,že to pomôže. Dnes už po vlakoch nie je ani stopa, ale zas je blbé aby sa mi robili flaky kým prídem z práce a dôjdem domov celá flakata 🙈
Myslela som si že si sedela v autobuse a nohy si si pichla niekde pod sedadlo pred sebou. Vyzerá to jednoznačne na olej, nejaké kvapnutie zvrchu. Prejdi si v myslí celú trasu skontroluj či ti z kabelky niečo nepretieklo na obuv. Alebo si si nepoložili niečo na tie topánky, čo mohlo byť znečistené.? Určite to nie je pot,preboha,cez tú kožušinu by sa musela spotit ako kôň. Ak je to mastnota,pôjde to ťažko dole. Možno čistiareň by vedela poradiť.zial koža vyzerá byť hrubá. Alebo opravari obuvi
@sidonika ono to už vyschol a dnes som kúpila ten balzam so vcelim voskom a natrela ich

Vceli vosk je top👍.10-12 hodin v zime, v snehu a topanky sa nepremocia.