Hľadáte pohodlné oblečenie na letnú svadbu?
Čaute decká. Idem sa vás spýtať, lebo som bezradný. Čaká ma svadba v júli, brat sa žení. No a mňa napadá, či existuje nejaké ľahšie oblečenie, ktoré by bolo vhodné na svadbu, alebo to proste musím pretrpieť v čiernych tesilakoch, poltopankach a košeli?
Vy ženy to máte parádne, lebo si na bosé labky dáte dajake šnúrky, sukňu pod riť a hore len dajake šnurkove šaty s výstrihom po pupok, že vám to fajne luftuje. Ale čo my? Existuje nejaké vhodné riešenie pre chlapov, či len trpieť?
Bežne v lete chodím kraťasy, tylko, žabky. Prípadne ani to tylko, ale je mi jasné, že tak na svadbu nemožem hehe
@thirstymonk neviem, co si teda ty predstavuješ, ze by si si potom chcel dat na svadbu? Veď to je spoločenská udalosť a vyžaduje istý bonton.
Inak ver tomu, ze normálna "súdna" žena si nedá ani na svadbu tieto katastrofy, čo opisuješ. 🙈🙈
No a čo sa týka chlapa, tak áno, potrebuješ "to pretrpieť" v nohaviciach a košeli,a topánkach, jediný ústupok by som urobila v lete tým krátkym rukávom.
Oblecenie na svadbu nie je len o tom, co sa ma. Je to spolocenska udalost. Prejav ucty k novomanzelom. Svadba je zvycajne z dvoch casti - oficialnej a zabavnej. Podla mna tu oficialnu 1,5 hodinu maximalne zvladnes aj v paradnom obleku s lakovkami. Je to prejav respektu.
Potom na zabavu sa kludne prezlec do pekynych kratasov a tricka. Aj zeny idu do kostola ci na urad v steklikoch a v sale maju odlozenu igelitku s balerinkami.
Ak by novomanzelia mali predstavu o dress code, tak sa drz toho. Poznam par, ktory nakazal rifle a tenisky.
@jaskolka to už dávno neplatí, bolis me na dvadbe, ktora bola na dvore pod holym nebom a mali sme rifle sa sebe.
@silvia2013 tak ja, som potom asi zo starej školy, ale ani na svadbu pod holým nebom, ci v stodole by som si nedala rifle, keby to nebola vyslovene nejaká požiadavka páru, ktorý by bol veľmi výstredný a chcel to zobrať ako recesiu.
@thirstymonk doba je už niekde inde 🙂 na kamarátovej svadbe bol môj muž ako svedok a keďže bolo extrémne teplo tak normálne mal košeľu s krátkym rukávom a čierne trištvrťové čierne rifle. Dokonca ani ženích nebol nastrojený v obleku ale normálne košeľa a trištvrťáky 🙂
@jaskolka všestci mnali rifle a bola to poziadavka novomanzelov. Doba pokročila. Nie každy s a berie v kostole
Šaty s výstrihom po pupok na svadbu? To na aké svadby chodíš? Nevydržíš v slušnom saku a topánkach? Večer na zábave sa kľudne prezleč do voľnejšieho ale na obrad a oficiálnu časť zábavy buď za slušného.
@thirstymonk povedala by som, že záleží na akú svadbu ideš, ako veľmi formálnu... My sme na letnej svadbe boli tak, že pre chlapov bol dresscode letná košeľa a tenké svetlé gate, elegantnejšie kraťasy, mokasíny resp. letná obuv.👍 To si želali neveta so ženichom😉 Svadba bola na takom krásnom statku, všetko vonku, aj obrad
Heh, ďakujem za info... Žení sa brat, takže som blízka rodina. Ten opis ženy som myslel asi niečo v tomto duchu: https://www.urbansuburban.in/image/catalog/2021... úplne v pohode na svadbu vhodné. Je to prvý obrázok, čo mi tam skočil, takže nad krásou šiat za nezamýšľajte, len nad tým štýlom.
Svadba bude v kostole, samozrejme, keďže sme pápeženci. V stodole to nebude, ale bude to na dedine.
@tiezjedna No a toto tiež nie je zlý nápad... nikde predsa nie je napísané, že musím mať čierny ancug ne? Mohol by som kľudne nejaký bežový, či? 🙂
@thirstymonk svadobni hostia sa obliekaju podla toho co ma oblecne nevesta. Ak velku svodobnu robu, tak slusnost kaze damam aj panom obliect sa formalne. Aj ma nevesta nejaky neformalnejsi outfit, tak aj svadoni hosti sa mozu obliect neformalnejsie. Kedze si blizka rodina, nemozes mat problem spytat sa buducej svagrinej ake bude mat saty a podla toho sa oblecies. Predpokladdam, ze brat sa ide zenit prvy krat, tak sa nejak prekonaj a vydrz to aj v tom paradnom ancugu aby si nebol za neokrochanca
@thirstymonk určite👍 svadba nie je pohreb, elegantnej svetlej farbe a mierne ležérnemu štýlu by som sa na tvojom mieste rozhodne nebránila.
@viestta Hej no, ja som mal svadbu v oktobri a to už bolo ráno mínus pod tatrami... :D Brat má ale svadbu v česku, tam je to trošku iné, svadba začína o jedenástej doobeda a končí o jedenastej večer... ževraj. 🙂
@tiezjedna Dik, lebo ja mám len jeden čierny a jeden tmavomodrý, takže som aj zabudol, že sú aj iné farby hehe :D Dik, pozriem si niečo ;)
@thirstymonk veď sa spýtaj brata a švagrinej ako si to predstavujú🙂 V ČR nie sú ľudia takí prudérni, ja tu žijem🙂
@tiezjedna Hej, oni žiju v holandsku, ale svadba bude v ČR, svagrina buduca je z česka.
@thirstymonk napríklad...
@silvia2013 veď to píšem, ze ak je to požiadavka samotného páru, tak ok. Pár môže mať kadejaké predstavy, kamoška bola raz na hippies svadbe, ci niečo také a tiež to mali dopredu oznámené, ze "takto a takto mate byt oblečení"
Ale všeobecne, ak to vyslovene nie je dajako "určené" na pozvánke, alebo iným oznámením, tak proste nikto nepríde "len tak" v rifliach na svadbu 😊
@thirstymonk vsak si daj snurkove nohavice 💁♀️
na svadbu juli v cechach (ako keby na tom zalezalo, rovnako tak v hu, aj sk) isiel moj hclap v bezovom/ svetlo hnedom obleku, ziadnom tesilovom ale bol viac menej z bavlny, kosele ma uplne jemne, priedusne, pod to v kazdom pripade biele tielka nosi. Koselu mal sice na izbe aj s dlhym rukavom, ale dal si bezovu s kratkm a na to sako na oficialne veci a potom islo dole. Kravatu sme nakoniec tiez nedali, aj ked ju mal :DDD lebo ani ostatni si nedali, myslim, ze len svedkovia boli taky ze fakt zo skatulky s kravatami. Ak by nevesta povedala, ze vsetci nabehnu tip top da koselu s dlhym rukavom a kravatu a potom sa prezlecie po obrade.... topanky kvalitne kozene hnede.
Je to obrovsky chlap co leto nema rad a v pohode to v zdravi prezil. Svadba bola od 10tej do rana dalsieho, zacinalo to cestou autobusom na obrad, ktory bol o 12tej !!! pod holym nebom... neboj, vsetcia sme to prezili... odporucam partnerke slnecnik ak bude takyto napad "byt vonku v parku" :DDD ja som sa tam skoro upiekla za ziva.
priapdne daj tie snurkove sandale, kratase pod holu rit, najlepsie bezove a k tomu ruzovu kosielku :DDD lanovu, tenucku... :D
my sme ale dostali pekne link na svadobnu stranku a dress code bol dany :D
@thirstymonk
tylko je čo?????
@thirstymonk Prosim ta len si neber koselu s kratkym rukavo bo to je to najhorsie co mozes urobit. Ten tmavomodry co mas bude fajn, ak nechces kupovat novy. Ak chces novy, tak kvalitna priedusna latka bude dobra volba.
Kúp si oblek alebo iba nohavice z ľahkého materiálu (prímes ľanu alebo 100 % ľan) a k tomu mokasiny. Košeľa to isté s ľanom. Uvidíš ako krásne ľan chladí a je vzdušný. Jediná nevýhoda je že sa viac krčí.
@huginko tylko je podľa mna tielko… za mna mínus tisíc bodov. Neznášam chlapov v tielkach na verejnosti. Doma nech si každý nosí čo chce. Vonku chlap v tielku je niečo na čo sa nedá pozrieť inak ako s nechuťou 😆
Inak daju sa zohnat aj letne obleky z latok, ktore ta budu chladit ☺️ pogoogli
@simca06022011 títo sú parádni 👍👍👍

@thirstymonk zalezi na aku svadbu ides. Ak niekde “do stodoly” tak nemusis mat oblek. Ak do saly s vysokymi vazami tak by sa zislo.
Ber to tak ze zeny zase trpia pocas plesovej sezony kedy je vonku nula a ony su v satickach lodickach a kabatiku😁