Hodnotíte oblečenie svojich kolegýň?
Ahojte...pre zaujímavosť... Hodnotíte nahlas alebo v duchu oblečenie vašich kolegýň? Mám v kancelárii dve kolegyne, ktorým neujde nič, čo majú nové ženy z vedľajšej kancelárie. A furt to komentujú, napr "všimla si si, že Jana má novu kabelku Karl? Ktovie či je originál alebo fake. Dana je dnes oblečená lepsie, asi sa už trochu zobudila, že sa na lepšie obliekať, keď nechodila doteraz oblečená štýlovo..." Pritom vzhľadom k väčšej postave chodí oblečená podľa mňa veľmi pekne.
A podobne blbosti furt riešia. Ja som minimalistka, chodím úplne jednoducho, momentálne mám len dvojo riflí, lebo sa mi nedarí zohnať také, čo by mi sadli. Pár čiernych, jednoduchých tričiek bez nápisov 4 kardigany... To je môj zimný šatník momentálne. Chodím samozrejme Čistá, mám sušičku, tak nie je problém oprať, vysušiť a na druhý deň to mať na sebe znovu. Nechcem si predstaviť, ako ohovárajú mňa.
Mne je to teda jedno, len na zaujíma, ako je to inde. A teda ja osobne si všimnem, keď ja niekto niečo veľmi pekne na sebe, ale väčšinou neviem čo mal kto na sebe ani v ten deň, nie ešte včera.
Ako je to u vás?
@anonym_autor ja síce momentálne kolegyne nemám, ale keď som mala, tak so si všimla samozrejme, kto má čo na sebe, ak sa mi to páčilo, tak som to pochválila, ak sa mi to nepáčilo, bola som ticho. A s inými kolegyňami medzi sebou sme nerozprávali o tom.
nie u nas sa toto naozaj neriesi
Vsimnem si ich oblecenie ak ma zaujme v pozitivnom alebo negativnom zmysle (napr. ze ja by som v tom zamrzla). Ale nezvykneme si oblecenie komentovat, ani za chrbtom, len vynimocne (napr. ake mas krasne topanky!). Ale stylom, aky opisujes, nie.
@anonym_autor ja síce momentálne kolegyne nemám, ale keď som mala, tak so si všimla samozrejme, kto má čo na sebe, ak sa mi to páčilo, tak som to pochválila, ak sa mi to nepáčilo, bola som ticho. A s inými kolegyňami medzi sebou sme nerozprávali o tom.
@anonym_b5cdad ja ti tiež niekedy všimnem, poviem si v duchu, wau ako pekne je oblečená. Občas aj pochválim...ale to musí byť fakt že wau, ináč fakt sa večer keď mi toto príde na rozum, že zas niekoho komentovali, tak sa zamyslím, čo mali ony oblečené a vôbec neviem a to som s nimi v jednej jancelarii. ale toto, čo moje kolegyne riešia, no iba ony dve akoby sa vedeli obliekať pekne.
Ak sa mi nieco paci tak hodim kompliment, inak neriesim vobec (ani v mysli). Tiez nie som modelka a tiez nenakupujem kazdy den handry. Mam v okoli baby ktore sa obliekaju moderne, pritom decentne - smart casual, mam aj sportovejsie kolegyne ktoré su bez tenisiek len velmi vynimocne. Vobec neriesim .. jaj a skor mam kolegov, ti teda fakt len tenisky, tricko a rifle
@anonym_autor nie, nikdy ma to ani nenapadlo, ani v práci nemáme takýto druh folklóru
Teda ja toto absolutne neriesim.
Sice si neviem preddtavit taky minimalisticky satnik,aky opisujes ty,ale je to len zvoja vec.
Ja sa rada obleciem,postriedam farby,styly....ale moja praca toto viac-menej aj vyzaduje,takze by som nechodila oblecena cele dni "v tom istom"
Kolegyne /kolegov absolutne medzi sebou neriesime,ani z inych,ako obliekacich dovodov,samozrejme,ak ma nieco pekne oslovi,rada pochvalim,spytam sa,kde to kupili....
Naopak,ak dlhsie niekto vyzera zanedbane,to uz sa nejak spontanne zacne riesit,ze co sa asi mohlo stat.
Ale isto nie v style ohovarania.
Skor v zmysle,ci dotycna osoba nepotrebuje pomoc...
Ja osobne sa obliekam a upravujem,ako mne vyhovuje.
Je mi uplne jedno,co na to druhi...
Kazdy ma iny vkus a styl
Ja mam sefku ktora je modna ikona a to ma 54 rokov vzdy perfektne oblecena, vsetky zakaznicky hikaju, a kedze robime v optike stale doladene aj okuliare. Proste vzdy je topka 😆 ale sme tam len dve tak nas nema kto ohovarat.
@anonym_b5cdad ja ti tiež niekedy všimnem, poviem si v duchu, wau ako pekne je oblečená. Občas aj pochválim...ale to musí byť fakt že wau, ináč fakt sa večer keď mi toto príde na rozum, že zas niekoho komentovali, tak sa zamyslím, čo mali ony oblečené a vôbec neviem a to som s nimi v jednej jancelarii. ale toto, čo moje kolegyne riešia, no iba ony dve akoby sa vedeli obliekať pekne.
@anonym_autor ja som zasa tak nastavená, že keď sa mi hocičo páči, aj maličkosť na človeku, tak pochválim, lebo si myslím, že to ľudí poteší. A skôr sú ľudia negativisticki, radšej povedia to zlé, a ja taká nechcem byť. Už sa stalo, že aj na ulici som sa prihovorila cudzej žene a pochválila som jej vlasy, kabelku, šaty..... a každá mala z toho radosť a aj ja, že som niekomu radosť urobila 😊
Nie, nikdy som toto nerobila ani nezažila. Keď sa mi niečo páči, tak to pochválim a tam to končí.
@anonym_autor ja som zasa tak nastavená, že keď sa mi hocičo páči, aj maličkosť na človeku, tak pochválim, lebo si myslím, že to ľudí poteší. A skôr sú ľudia negativisticki, radšej povedia to zlé, a ja taká nechcem byť. Už sa stalo, že aj na ulici som sa prihovorila cudzej žene a pochválila som jej vlasy, kabelku, šaty..... a každá mala z toho radosť a aj ja, že som niekomu radosť urobila 😊
@anonym_b5cdad veď to, že ony dve nikdy nepovedia nič pekné, keď je niekto pekne oblečený, v značkovom, tak zas "to je hádam fake, ak to nie je fake, tak zas, veď tá si to môže dovoliť, keď jej chlap zarobí, keby to mala platiť zo svojho platu, tak tak nechodí oblečená..." No vkusne niečo majú, len v negatívnom vyzname.
Teda ja toto absolutne neriesim.
Sice si neviem preddtavit taky minimalisticky satnik,aky opisujes ty,ale je to len zvoja vec.
Ja sa rada obleciem,postriedam farby,styly....ale moja praca toto viac-menej aj vyzaduje,takze by som nechodila oblecena cele dni "v tom istom"
Kolegyne /kolegov absolutne medzi sebou neriesime,ani z inych,ako obliekacich dovodov,samozrejme,ak ma nieco pekne oslovi,rada pochvalim,spytam sa,kde to kupili....
Naopak,ak dlhsie niekto vyzera zanedbane,to uz sa nejak spontanne zacne riesit,ze co sa asi mohlo stat.
Ale isto nie v style ohovarania.
Skor v zmysle,ci dotycna osoba nepotrebuje pomoc...
Ja osobne sa obliekam a upravujem,ako mne vyhovuje.
Je mi uplne jedno,co na to druhi...
Kazdy ma iny vkus a styl
@osky niekedy som mala kopu handier a nosila stále to isté...ja si to neviem tak pekne zladiť, tsk som to vyriešila takto 🤣
@anonym_autor tvoje kolegyne sú proste dve povrchné kravy, ktoré sa našli.
@anonym_autor tvoje kolegyne sú proste dve povrchné kravy, ktoré sa našli.
@svokrinjazykmonika no ony sú strašne závistlive. Nedajbože niekoho šéf pochváli alebo je niekto krajší, lepší, lepšie oblečený ako ony dve, už penia...
Nie, ale.. pochvalim, ked sa mi nieco paci 🙂 vie to hned zdvihnut naladu danej osobne, mame velmi dobry kolektiv bez intrig a falose
@anonym_b5cdad veď to, že ony dve nikdy nepovedia nič pekné, keď je niekto pekne oblečený, v značkovom, tak zas "to je hádam fake, ak to nie je fake, tak zas, veď tá si to môže dovoliť, keď jej chlap zarobí, keby to mala platiť zo svojho platu, tak tak nechodí oblečená..." No vkusne niečo majú, len v negatívnom vyzname.
@anonym_autor no nič moc, mať také kolegyne
Nie, všetky sme v bielo červenom služobnom 🤣
Nie, všetky sme v bielo červenom služobnom 🤣
@stellarstar tak to máte ideálne a svätý pokoj 🤣
@stellarstar tak to máte ideálne a svätý pokoj 🤣
@anonym_autor jasné 😄
@anonym_autor no nič moc, mať také kolegyne
@anonym_b5cdad veru celkovo sú intriganky, ale to už nechcem odbočovať od témy...
@anonym_b5cdad veru celkovo sú intriganky, ale to už nechcem odbočovať od témy...
@anonym_autor vôbec by som na to nereagovala, ani sa s nimi nepúšťala do žiadnych debát, ktoré by sa netýkali práce, nezaujímalo by ma, čo si rozprávajú medzi sebou
Toto sa v ženských kolektívoch bežne hodnotí, aj keď si to tu nepriznávate.
@anonym_8dacaa možno áno, ale vždy len negatívne? Ešte nikdy som nepočula, že by na niektorú povedali niečo pekné. Iba teda jedna druhú vedia chváliť...
@anonym_autor tak človek sa v kolektíve normálne rozpráva...komunikuje a určite aj rozprávame medzi sebou o sebe navzájom. Mne to čudné nepríde....pokiaľ to nie je v zlom,ustipscne,nejako naozaj zle myslené....prečo by to malo byť zle?
Jasne, ze sa to vsade hodnoti a hlavne negativne. Ja nehodnotim, ani ked pride kolegyna do prace ako do fitka, ze si da kratke leginy a k tomu sportovu podprsenku v lete. Neprichadza do styku s nikym cuzdim v praci, tak nech si da co chce. Ze si o nej pomyslim svoje, to netajim,ale nehodnotim to nahlas. Lebo leginy a teplaky nie su vhodne do prace, okrem toho, ked je niekto fitnes trener alebo ucitel telesnej.
Ked ma niekto nieco pekne, co sa mu hodi, tak pochvalim. Napriklad kolega zacal nosit farby,predtym chodil lne v ciernom a ked sa mu nejaka hodi, hned mu poviem, ze pekna mikina, nos tu farbu castejsie.
@anonym_8dacaa za vyše tridsať rokov som sa s tým v štyroch zamestnaniach nestretla, síce ide o kolektívy zmiešané. Priznávam, že som mnou by sa do takej debaty asi ťažko niekto dal, nie som typ ženy, ktorú zaujímajú umelé nechty, alebo mihalnice, že je kabelka, ktorú som dostala na Vianoce značková a koľko asi stojí, som zistila keď mi to povedala švagriná, mňa to nezaujíma, nikdy som nepodliehala módnym trendom, od mladosti mám svoj športovo elegantný štýl. Nepamätám si. čo mali kolegyne, ktoré sú mi najbližšie v piatok oblečené, ale zaujal by ma dobrý bicykel, ak by niektorá na takom prišla 😀. Na druhe strane nemáme priestor a čas na takéto debaty, každý si robí svoje a takáto práca mi vyhovuje.
Ja si dost vsimam a ked sa mi nieco paci, okomentujem, ze aky pekny kusok. Ked sa mi nepaci, necham si to pre seba. Ak sa niekto opyta, ci sa mi nieco paci, zvyknem odpovedat, ze ak nie, nie je to moj vkus.
Mam kolegyne, ktore si vzdy vsimnu, ak mam nieco nove a vzdy mi to pochvalia. Takze som sa pri nich naucila to iste - ak niekomu nieco slusi alebo ma nieco nove, co sa mi paci, tak pochvalim.
Len raz som kritizovala nahlas, nebola som sama. Ked nasa brigadnicka prisla bez podprsenky v priesvitnom tricku a v zarezanych leginach, pricom bolo vidno vsetko hore aj dole. To sme teda s kolegynami cumeli. Vlastne cumeli vsetci vo firme. Akoze chodievala casto s vystrihmi a proklete kratkymi suknickami, no to sme neriesili. Ale to vtedy bolo uz velmi okate. Dlho u nas slecna nepobudla. Nie preto, ze sa takto obliekala, ale potvrdilo sa, ze toho v hlave moc nema, preto sa snazi zaujat inak.
@anonym_autor nie, nestaram sa do ostatnych

@anonym_autor nekomentujem, ani nereagujem na podobne reči. Veci nikomu nekupujem okrem mojich deti.