Kde kúpiť kvalitné zimné topánky?
Kde kupujete topánky na zimu? Kupovala som v Deichmane a vždy sa mi pokazili, na leto som si kúpila žabky z CCC a po mesiaci sa mi zošúchali tak neviem či tam kupovať zimné.
Gore tex membrána
Nejznámějším typem porézních membrán je membrána Gore tex, jejíž součástí je trvale větruvzdorná, voděodolná a prodyšná nano membrána skládající se z mikropórů, které jsou až 20 000krát menší než kapka vody. Zároveň jsou tyto mikropóry větší než molekuly vodních par, což umožňuje unikání potu z boty směrem ven. Díky těmto unikátním vlastnostem je tak zaručeno, že se do obuvi nedostane voda ani nečistota, ale přitom membrána zajišťuje přirozený odvod potu.
PTX membrána
Jedná se o neporézní typ membrány. Materiál je velmi lehký, voděodolný a vysoce prodyšný. Nejčastěji je využívána k výrobě outdoorového oblečení a obuvi.
Tex membrána
Posledním typem membrány, který vám představíme, je membrána TEX se kterou se můžete setkat především u zimních nebo sportovních bot pro extrémnější podmínky. Stejně jako Gore-Tex membrána má i tento typ membrány v sobě zahrnuté mikropóry, pomocí kterých bota dýchá a odvádí pot ven. Propustnost kapek vody je stejně jako u Gore-Tex materiálů nemožná, jelikož velikost kapek vody je několikanásobně větší než rozměry mikropórů.
@minenkak ďakujem ❤️
Ďakujem Vám❤️

@minenkak aha tak. A ktorá membrána je najlepšia? Ja mám akurát obuv s PTX membránou.