icon

Kde kúpiť kvalitný vlnený kabát?

alfonzia10
17. nov 2023

Ahojte, ženy, prosím Vás, neviete poradiť, kde kúpim kvalitný vlnený kabát? Myslím 100% vlna, nie polyester a kadejaké zmesi. Zároveň, aby bol dobrý výber. Ďakujem

melanta
17. nov 2023

Max&Co a Max Maxara majú určite veľký výber kabátov 100% vlna.

simsalabim
17. nov 2023

@alfonzia10 na oveckaren.sk v minulosti mali, skus pozriet.

melanta
17. nov 2023

@minenkak minimálne 90% tých kabátov nie je 100% vlna, ona sa pýta na 100%, väčšina akože vlnených kabátov má 50% max 70% vlny, ostatné polyester.

alfonzia10
autor
17. nov 2023

Ďakujem, a viete aj o nejakom kamennom obchode, kde by som si ho mohla aj vyskušať? Niekde v okolí BA, aj trošinku ďalej. Popríp. som rozmýšľala, že by som si dala ušiť, len neviem, kde majú dobrý výber kvalitných látok.

minenkak
17. nov 2023
melanta
17. nov 2023

@minenkak načo tá irónia? Autorka sa pýtala na 100% vlnu, tak som ťa slušne upozornila že to čo si poslala nie je 100% vlna.

minenkak
17. nov 2023

@melanta spýtala som či si spokojná,nič viac,myslím ,že to čo som dala boli tam aj kabáty aké požadovala

melanta
17. nov 2023

@alfonzia10 v Rakúskom Peek & Cloppenburg majú slušný výber Max Maxara, Max&Co, tiež majú Ivy&Oak, tí tiež budú mať výber 100% vlny, plus ďalšie značky, ktoré v Bratislave nemáš.

alfonzia10
autor
17. nov 2023

@melanta ďakujem, asi naozaj pozriem to Rakúsko, lebo u nás je toho málo, všetko na jedno kopyto.

olimuc
17. nov 2023

Calvin klein, Hugo Boss, Woolrich … skus Parndorf … RL ma tiez nejake modely

borabalazova
17. nov 2023

@alfonzia10 Skúsila by som prehodnotiť 100% vlnu, z hľadiska nosenia, deformácie tvaru, oderu, žmolkovania, nasiakavosti a rezistencie proti moliam je lepšia zmes s nylonom, napr. 80% vlna, 5% mohér a 15% nylon, podiel vlny by mal byť 80%+, vyhla by som sa akrylu alebo polyesteru. Len rýchlo som prezrela aktuálnu kolekciu Max Mara a mnohé vlnené kabáty sú zmesy rôznej vlny (vlna, alpaka, mohér, kašmír) a 15% polyamid v cene tak okolo 700-800 eur, 100% vlna je 2000-3000 eur.

alfonzia10
autor
17. nov 2023

@borabalazova myslis? Ja som prave nechcela zmes, lebo som mala jeden so zložením 70% vlnu, 20 % polyamid a 10% kašmír a vyšúchal sa naozaj rýchlo. Ale je zas pravda, že iný mám 80% vlna a 20% polyamid a ten vydržal dlhšie. Ja sa do materiálov až tak nevyznám, ale potrebujem ozaj kvalitný kabát.

borabalazova
17. nov 2023

@alfonzia10 Myslim si, ze kabaty s podielom 80-85% vlny su uplne ok, zavisi, ci na denne nosenie, do prace, alebo len prilezitostne. Ja nemam napriklad kam nosit exkluzivny kabat za 3000 eur. Dokonca mam jeden cierny 100% vlneny kabat zo slovenskej Ozety a nic mu nie je po 15 rokoch. Nosim ho ale len velmi zriedka. Skusila by som prejst Parndorf, ale nezavrhovala by som ani Ozetu a Prostejov.

alfonzia10
autor
17. nov 2023

@borabalazova ďakujem. Skúsim ešte popozerať 🙂

kubkovamama
17. nov 2023

@alfonzia10 mám MaxMara, antracit, má asi 15r a vyzerá tip top,ani žmoleček,čistá vlna,veľmi teplý.Sitie top kvalita.Mam ešte z Manga,akryl+vlna,ale za sezónu akoby zmäkol,zhandrovel a nie je ani tak teplý.Ja som za 100% vlnu.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
alfonzia10
autor
18. nov 2023

Len pre info, dnes som bola narýchlo pozrieť nejaké kabáty. V Ozete mali len s nižším podielom vlny. Okrem toho sa mi zdá, že je veľa oversize modelov. Tak hľadám ďalej. Pekný večer