icon

Kde získať odporúčania pri zmene šatníka?

12. jan 2025

Zdravím,
som chalan a mám možno takú trochu atypickú otázku. Dlhé roky som nosil viac menej to isté oblečenie, v podstate som si kúpil niečo nové možno raz za čas a jednoducho povedané, dospel som k záveru, že potrebujem z väčšej časti vymeniť môj šatník. Niektoré kúsky si nechám ale chce to proste zmenu.
Problém je ten, že neviem vôbec aký štýl mi sadne a taktiež sa nechcem nejak moc rozhadzovať - povedzme max. nejakých 500€ bude dosť ? Za kým alebo kde mám ísť aby mi ozaj dobre poradili pri výbere oblečenia/nových outfitov ? Či len proste googliť čo sa mi páči a následne podľa toho niečo vybrať ?
Prísť len tak do obchodu s oblečením a teraz požiadať človeka čo tam pracuje aby sa mi venoval minimálne najbližšiu hodinu mi príde trochu blbé a otravné..

mauduska
12. jan 2025

Och prosím, prosím: classy outfity nie sú staromódne, podľa mňa je to veľmi príťažlivé. Muž vyzerá naozaj mužne 🙂 To sú dobre padnúce a pekné, slušné nohavice, košele, pekné svetre, kabáty, pekné topánky.. možno to znie na prvú hrozne, ale všetko sa to dá zohnať také, že ti v tom bude pohodlne celý deň. Pre inšpiráciu pogoogli, použi napr. pinterest.

Doba, keď sa muži takto bežne obliekali musela byť sen pre ženské oko 😅😄

Ja si oblečenie kupujem v sekáčoch, sem tam niečo nové (obyčajne slovenské značky). Nemusíš sa obliekať draho, stačí len pohľadať a byť trpezlivý trošku. Hlavne ak sa ti to na na tebe nebude páčiť, nebude ti ľúto peňazí. 😁

zuzikak
12. jan 2025

no pravda, ze v obchode sa ti zrejme nikto venovat nebude. Nejaku kamosku/sesternicu nemas co by mala dobre oko a podla teba dobry vkus ? Neviem, co nosis teraz ale ano google je dobry napad. Popozeras obrazky a podla toho pojdes pozerat. Ono slusne nohavice neznamenaju nohavice oblekove na puky. Kludne volnejsieho rovneho strihu bavlnenej latky (v lete lanove), kosela na volny cas k riflom (jednofarebnym, nie roztrhanym a bez napisov) - kazdy mlady chalan podla mna bude velmi pekne v tzv. "talianskej mode". Na miesto mikiny sveter, bunda skor rovnejsieho strihu (alebo kabat) doplnene salom. Tricko pekne padnuce skor v jednej farbe (bez kriklavych obrazkov) ...skus aj pinterest. Pridavam sem aj par obrazkov ci by ta nezaujalo nieco taketo.

zuzikak
12. jan 2025
zuzikak
12. jan 2025
zuzikak
12. jan 2025
dzt
12. jan 2025

Najdi si ideálne niekoho na nete, kto je tebe podobný (vlasy, oci) aby si to aspoň farebne ako tak zvládol… potrebuješ dobry základ, ktorý budeš kombinovať a stále to bude vyzerať dobre. Modré rifle. Čierne rifle. Biela, čierna košeľa. Tak isto jednoduché trička bez nápisov. Sveter, kožené topánky. Neodporúčam vzorovane veci- vy chlapi to neviete doladiť. Ak nechceš stráviť v obchode hodiny, objednaj si oblečenie domov a v klude si to vyskúšaš…mama/ sestra / frajerka by ti v tom nevedela poradiť?

mane01
12. jan 2025

Tak je dolezite aj kolko mas rokov. Inak sa oblieka muz po tridsiatke, inak 18 rocni. Nemas nejaku babu v okoli, co by ti vedela poradit? Sestru, kamosku, frajerku, kamarata (takeho, co sa vyzna)…

autor
12. jan 2025

@mane01 mám 25..v podstate väčšina môjho oblečenia je ešte zo strednej/výšky. Navyše som za posledného pol roka pribral, začal cvičiť čiže tá zmena je ozaj potrebná..
Z môjho okolia mi zatiaľ napadá iba jedna osoba, ktorá bude vedieť obetovať svoj voľný čas a pomôcť a to je moja sestra.
Každopádne ďakujem za všetky rady, ak by vás niečo ešte napadlo budem veľmi rád😌

kathhii
13. jan 2025

Určite si pozri aký štýl by sa ti páčil - napríklad na Pinterest, sleduj niekoho s podobným štýlom a určite si vyskúšaj zostaviť jeden outfit v takom štýle z e-shopu - prinajhoršom vrátiš - tam zistíš či je ten štýl to, čo chceš a budeš sa sám sebe páčiť a nezabudni sa v tom odfotiť aby si sa aj objektívne videl( nie, zrkadlo nestačí)

mantilka
13. jan 2025

Skús nájsť v svojom okolí nejakého podobného chlapa, hlavne postavou. Vsimaj si jeho oblecenie a skús ten štýl okopírovať alebo stránky s oblečením zaland.., aboutyo.., bonpri...

mantilka
13. jan 2025

Tiež je dôležitá profesia, od toho sa odvíja minimálne časť tvojho oblečenia.

nominka86
13. jan 2025

Skús aj nejakú predavačku osloviť... pekne sa usmej a určite pomôže,poradí. Veľa šťastia

tiika
13. jan 2025

Určite si pozri niečo o kapsulovom šatníku (na nete, YT), nemusí byt len business, no sú tam cenné rady, ako si taký šatník vyskladať

tiika
13. jan 2025