icon

Konkrétne tipy na kapsulový šatník

6. jan 2026

Ahojte, máte kapsulový šatník a máte tip na konkrétne kúsky, ktoré je vhodné si zabezpečiť? Na nete je síce o tom mnoho, ale veľmi všeobecne, nič konkrétne a nájsť kúsky čo budú naozaj kombinovateľné a čosi aj vydržia je takmer nemožné. Mám pocit, že nie je biela košeľa ako biela košeľa. Máte tip na konktétne kúsky, s ktorými ste spokojné? Ak áno, budem rada, ak hodíte priamy link.

zeldia
6. jan 2026

@anonym_autor nic také neexistuje. Je potrebné kupovať oblecenie podľa príležitosti, prace a životného štýlu. Mať veci ktoré potrebujes. Mám kapsulovy extrémne minimalisticky šatník ktorý ti ale nepomoze ak žiješ iny život ako ja. Bielu koselu nemam lebo ju neznasam keďže ich nosím v praci ako rovnošatu cez 20 rokov.

biba_18
6. jan 2026

nie je kapsula ako kapsula. každý ma iný štýl - iné potreby - inú postavu - iný rozpočet - a preto aj inú kapsulu 😏

autor
6. jan 2026

Je mi jasné, že každému vyhovuje niečo iné. Ale ak niečo konkrétne vyhovuje vám a dáte odporúčanie, možno, keď sa na to pozriem to bude vyhovovať aj mne 🙂

anonym_4d4822
6. jan 2026

Naozaj sa takto poradiť nedá. Nevieme aké máš proporcie, postavu, kde pracuješ, voľný čas, čo preferuješ vramci štýlu. Treba ísť do obchodov, poskusat a vyberať na základe skúsenosti. Vyskladanie šatníka trvá mesiace až roky, nevybavíš to za jeden nákup. Na klasiku odporúčam Ozeta, Ralph Lauren, Oysho, Cos, Massimo Dutti, Loro Piana, Max Mara, Armani…poskúšaj, popozeraj a postupne nakupuj.

moonlight1210
6. jan 2026
@anonym_autor

Je mi jasné, že každému vyhovuje niečo iné. Ale ak niečo konkrétne vyhovuje vám a dáte odporúčanie, možno, keď sa na to pozriem to bude vyhovovať aj mne 🙂

@anonym_autor tak v tom pripade odporucam pinterest.

Zadaj si “kapuslovy satnik” alebo “capsul wardrobe” (alebo “bullet wardrobe”).

Trebars aj specifikuj “romantic capsule wardrobe”, “sporty c.w.”, “c.w. for office”, “sea holiday c.w.”, atd.

A vyhodi ti cele zoznamy takto navrhnutych satnikov, co tam ludia dali, ze pouzivaju.

No a uz sa inspirujes a vyberies si, co ta oslovi.

Ja davam aj hesla ako napr. “green trousers combination”.
A zvycajne dostanem navrhy, ako jeden typ zelenych nohavic nakombinovat s inymi kuskami oblecenia. Casto zaujimave kombinacie, ktore by mne nenapadli.

To robim zvycajne vtedy, ked ma nejaky konkretny kusok v obchode pali a velmi by som si ho chcela kupit. 😁 Tak zistujem, ci budem mat napady a inspiracie, ako ho pouzit na viac sposobov, ako iba jeden.

Ja este praktizujem to, ze ked objavim skvele padnuci nadcasovy zakladny kusok vo svetlej farbe, ktory sa castejsie nosi, ako nohavice, ci suknu (a pri noseni a po oprani nestrati tvar - neroztaha sa, nepovolia kolena, stale dobre sedi, nezrazi sa), tak si kupim este jeden do zasoby.
Lebo s mojim stastim, ak mam len jeden, tak sa zakratko znici (svetle farby katastrofy hadam pritahuju).
A kedze vahu si udrzujem +/-, tak ho viem pouzit aj o rok-dva trebars.

Ale plati to zasadne len na zakladne, univerzalnejsie a casto nosene svetle kusky.

anonym_5364df
6. jan 2026

Tak veľa závisí od toho, aký máš životný štýl, aká je tvoja práca, hobby, apd.

Ale tak určite by to mala byť biela kvalitná košeľa, jednoduché tričko (biela, sivá, bez loga a potlače), kvalitný kašmírový sveter alebo rolák, basic top, elegantná blúzka (bez vzoru). A dole by si mala mať dobre sediace rifle, ideálne tmavé, nohavice rovného strihu, sukňu pod kolená alebo midi a ležérne nohavice (napr. na leto). Ak si šatový typ, tak jedny denné na bežné nosenie, jedny elegantnejšie (jednofarebné, kľudne little black). Na vrch sako, kvalitný kabát alebo trenčkot, ľahká bunda podľa sezóny ( rifľová, kožená). Biele tenisky, členkové topánky alebo mokasíny, lodičky a sandále. K tomu dve kabelky kvalitné - jedna väčšia a druhá menšia crossbody prípadne listová, dobrý kožený opasok a jednoduché šperky.

Farby zvoľ neutrálne, zemité - čierna, hnedá, biela, sivá, tmavomodrá, burgundy.

hopsas
6. jan 2026

@anonym_autor ja mám kapsulovy šatník ale keďže mám špecifickú prácu kde chodíme všetci absolútne neformálne do práce, ak teda vôbec prídeme, tak celá.moja.kapsula sú veci vo farbách modrá, zelená, béžová a hnedá. Jedny rifle široké, jedny úzke. Jedny spoločenské nohavice a jedna spoločenská sukňa. Dve sukne neformálne. Tri šaty neformálne, dve slávnostné. Dve blúzky, štyri topy. Tri tričká. Tri roláky. Dva svetriky. Trenckot, kabát, dve vetrovky hrubé, dve tenké. Nohavicový kostým. Suknovy kostým. Svetrikove šaty. A vybavené. Zvyšok sú veci na doma a teplákové súpravy a veci na cvičenie čo do kapsuly nerátam. Snáď som ti pomohla. Ale ako hovorím tým že mám Home Office a do práce chodím len občas, tak toho veľa fakt nepotrebujem.

mirage
6. jan 2026

ja dam teda to, na co sa pytas. Som vysoka, dlhe nohy, stihla, nie chuda. Toto je kapsulovy satnik podla mojho stylu.
rifle https://answear.sk/p/rifle-levis-725-high-rise-...

a napriklad sveter a nohavice https://www.cos.com/en-eu-e/women/womenswear/kn...