Ktoré šaty sú najlepšou voľbou?
Poprosím iba poradiť ktoré, bez zbytočných poznámok 🥰

Podla mna skor prve, inak su si velmi podobne.. Tak sa tym velmi netrap. Najma, ked sa dcere pacia oboje.
Ale nemá dcera kamaratky? Mozno, keby si ich pozreli spolu, tak by jej pomohli vybrat a zas nech tam velmi nevycnieva. Inak naozaj by som to prekonzultovala s krajcirkou a upozornila ju, ze nechcete kruh... To je dost podstatna informacia. Tie saty su na kruh robene. Tak nech to potom pekne ukaze.
Je to sice dost extravagantne na 1.sväte prijimanie, ale saty su velmi pekne... Ako dieta by som sa zblaznila od radosti, mat take nieco. Treba si plnit sny.
Podla mna su vsetky skoro rovnake, ziadne zasadne rozdiely nevidim
Ale to nie su na 1sv prijimanie,skor svadobné a pre deti taketo svadobné aj poriadne gýčové.Za ziadne
Ahoj autorka, nic v zlom, ale ani mne sa nepáčia ani jedny saty. Je krásne, že chceš potešiť dcerku, ktorá chce byt ako princezná. No princezné určite v takýchto satach nechodia, pozri si napr svadobné saty kráľovských neviest posledných rokov. Saty, ktoré si postla ty nosí niekto úplne iný, ale princezné to niesu. Sú pre mňa gýčové. Nie princeznovske. Na instagrame je krásny profil s vľúdnejšie princeznovských šatami , pozri nikamoda.babydoll to sú krásne a luxusne saty pre princezné
@tamitamitami tieto saty su naozaj nadherne ,co si poslala.
@tamitamitami krásne
Ženy 😄 ja by som sa pozrela ako by ste danej pani povedali do tváre že je rómka, cigánka, olašká cigánka a neviem ako ste ju tu ešte po nazývali 😄😄
Ak aj pani autorka patrí do tejto skupiny o to viac by som sa pozrela na to aké by ste boli odvážne ju takto nazvať. 👍
Čo sa týka šiat sú určite extravagantné a prikláňam sa k jednému komentáru tuna vyššie že by som zjemnila sukňu, vrch nechala ten prvý ale sukňu nechala hladkú alebo s minimom ozdôb 😊
Prepáč autorka ale ty nie si normálna... 800 eur za šaty na prijímanie? To ako fakt???
@tamitamitami krásne šaty
Tie prvé s úzkym kruhom. Vyskúšajte. Kruhy majú rôzne veľkosti, ja by som volila ten najužší a prvý kruh od pása možno ešte dajte na mieru zúžiť aby nerobil takú tortu. Bude to pekné, stále honosné aj praktickejšie.
Ja by som volila druhé. Viac sa mi páčia čipky ako kamienky. Nech vám ich ušijú podľa predstáv. 😊
Presne tak jedna pravda .
Mne sa veľmi ľúbia oboje, ale tie prvé trošku viac. Kiežby som mala aspoň raz v živote príležitosť si také dať (aj s tym kruhom 😍)
Autorka sorry, ale tieto šaty sú jedine pre olášske princezné. Žiadne iné. Žiadna princezná by si takýto gýč neobliekla. Jedine tá gypsy čave. A sorry, ale dať 800 € za takéto gypsy gýčové šaty, ktoré si dieťa oblečie 1x je úplne mimo. Fakt nikoho nebude zaujímať v dobrom, že si za toto dala toľko peňazí. Len sa z teba budú smiať. Si pozri na nete, ako vyzerajú šaty pre princeznú.
z tych dvoch by som si vybrala prve
ale teda ja osobne ziadne pre svoje dieta na 1 svate prijimanie pre nas je to sviatost a nie bal princezien
samozrejme chapem ak je tvoja dcerka Romka tam je to bezne najma v niektorych komunitach davat na 1 sv prijimanie tento typ siat atd
Určite nájdeš vkusnejšie a krajšie šaty, napr. ako väčšina z tých čo ti tu dali baby. Prvé čo mi napadlo bolo či ich vôbec unesie lebo vyzerajú že budú dosť ťažké pre malú slečnu.
Dievčatá ti tu dali dobre inšpirácie, z ktorých by sa dalo vyberať a malá by bola princeznou, dokonca určite by pôsobila viac princeznovskejsie, ako v šatách, ktoré si tu dala na výber. Chápem, že názory si nechcela, len zváž, že ak to napadlo väčšinu žien tu, podobná by mohla byť reakcia ľudí aj naživo. Na čo sa samozrejme môžeš vykašľať. Kebyže som si veľmi mala vybrať len a len z tých dvoch, volím si možno prvé, ale s úplne jednoduchým vrchom, alebo naopak, menej čipky a jednoduchší spodok, možno celý len jemne tylovy a vzdušný, aby to bolo zjemnené a jej sa v tom lepšie hýbalo.
@eternity24 na tej stránke sú naozaj pekné inšpirácie 😊
Nečudujem sa, prečo mnohí kňazi presadzujú, aby deti mali na 1. svätom prijímaní takú tú jednoduchú rovnošatu. Niektorí rodičia nevedia, čo so sebou, a čo je podstata tohto obradu.
@vanilkovazmrzka presne tak, su velmi skarede oboje
Urcite nedavaj sit bez kruhu. Nad tym ani neuvazuj. Mala som na svadbe princezovske saty co mali 7 spodniciek aby mala ta sukna objem a keby som nemala kruh, vsetky tie spodnicky by sa mi motali okolo noh ani by som chodit nemohla a bolo by mi neskutocne teplo. Tie kruhy v spodnike mozes upravit a tym padom upravis aj tvar sukne. A hlavne krajka a vysivane kamiensky na tej sukni vobec neukaze ked to bude splasnute.
Ja neviem posudit tie druhe saty, hrozne maly obrazok, ale zdaju sa mi velmi podobne. Ak maju tie druhe tylovu suknu, tak mne by sa nepacili. Posobi na mna lacno. Ja milujem leskly saten. Ale pre mlade dievca moze byt tyl skvely.
Hruuuza, des… aj moja dcéra si občas v obchode vyberie podobné skvosty, lebo princeznovské… vďaka Bohu mám ako matka zdravý rozum a úsudok a dokonca aj moj muž, ktorý ma vkus na oblečenie asi taký ako ja vedomosti o jadrovej fyzike jej vie vysvetliť, že skrátka tade cesta nevedie. Tu mám pocit, že ide o to ukázať, že ja na to mám, ja som niečo extra, niečo viac ako vy. Kľudne daj hociktoré z týchto dvoch, obidvoje sú rovnako otrasné a gýčové. A ideálne na nich nechaj aj cenovku.
@autorka pises, ze ste o dceru skoro prisli. Prepac, ale neda mi neopytat sa: z akeho dovodu davas dceru na 1. sv. prijimanie? Lebo ak naozaj uprimne a z celeho srdca milujes Boha a chces sa mu podakovat za to, ze vam dceru zachránil, tak predsa vies, ze Boh nema rad pychu, nadutost, vyvysovanie sa nad inych. Poznam kvantum ludi z Oravy, z vychodu, ktori su veriaci naozaj v tom najpravejsom zmysle slova, a oblecenie je to posledne, co pri takychto prilezitostiach riesia, pretoze tieto sviatosti su uplne o inom. Ak je to pre teba show, tak dcere kludne oblec, co chces, vyhod tisice za oslavu, salu, ale blizsie k Bohu ta to neposunie, bude to len prazdna formalita.
Autorka, možno by si mala babami poďakovať, že Ťa odhovárajú od toho gypsy štýlu. To su cudzí nestranni ľudia. Predstav si, že takto prídete naživo do kostola medzi ľudí, čo Vás poznajú. To len tam si budú hovoriť. Do konca života budete mať nálepku. Pre istotu nenapíšeš akú, ale zrejme to zľudoveje.
@eleanor2510 👏
Ja ti len poradím, keďže máme za sebou prijímanie a tento rok nás to čaká znova, vyberte niečo jednoduchšie, ľahšie, jednak do kostola sa to nehodí, tam sa neprichádza s pýchou, nie je to súťaž o najkrajšie šaty, plus bude tam viac detí, nebude si mať ani ako pohodlne sadnúť, deti idú v rade, bude zavadzať nielen sebe ale aj ostatným deťom pred ňou, za ňou, bude mať starosť len okolo sukne. A zvyčajne býva PSP v máji/júni, bude jej teplo, aby ti tam neodpadla. Takisto deti majú horiace sviečky chvíľu, aby si ich neuspinila. Skúšajte šaty v pozicovniach, aké sú jej pohodlné, rôzne látky a strihy a potom si dajte ušiť podľa toho, čo jej bude sedieť. A ak chce stále tieto, nech si ich oblečie po obrade na rodinnú oslavu. V mnohých kostoloch majú dokonca také "rovnošaty" - presne preto, aby sa deti (mamičky) nepretekali, ktorá bude mať honosnejsie šaty.

ak chces nieco vynimocne a luxusne, vyber nieco vynimocne pekne. Fakt nechapem, preco ma vacsina dievcat na sv. prijimanie na sebe takyto gycovy hnus....