icon

Mali ste svadobný závoj a akú má symboliku?

anonyym123
25. jan 2025

Ahojte, mali ste na svadbe zavoj? Ak nie,tak prečo? Musí byť zavoj? Akú má symboliku? Ja sa neveim rozhodnúť či ho chcem ...
Ďakujem

Strana
z2
katuli3nocka
25. jan 2025

Áno, mala som. Dala som si ho len preto, lebo sa mi páčil. Nehľadala som v tom žiadnu hlbšiu súvislosť. Ak sa Ti nepáči, pokojne si nedaj. Urob tak, aby si bola v ten deň maximálne šťastná a spokojná😊

kitycat
25. jan 2025

Nemala.

Mala som jednoduche splyvave saty, som nizka a v tvari gulata, zavoj by mi urcite nepridal. Mala som rozpustene vlasy s kvetmi ako v kytici

rozculena
25. jan 2025

nie,mala som kostým,nehodil sa závoj k tomu,ani by som ho nechcela.Žiadnu symboliku v tom nevidím

nika23t
25. jan 2025

@anonyym123 ja som nemala, nechcela som. mala som rozpustené vlasy, úplne taky voľný účes, závoj by sa tam nehodil. Mala som strasovu korunku alebo čelenku, neviem to nazvať.

btus
25. jan 2025

nie, nemala som. Nechcel môj teraz už manžel. Mne to bolo jedno

masinka
25. jan 2025

Ja som mala, kedze som mala saty v style "slahackova torta", tak sa k tomu zavoj hodil 😀

dixitka
25. jan 2025

Nemala som, nepáčilo sa mi to na mne (na iných nevestách mi to nikdy nevadilo, resp. sa mi to aj páčilo, ale keď som si ho skúsila ja, cítila som sa asi ako strašiak do maku 😁).

mariska1989
25. jan 2025

symbolizuje čistotu a nevinnosť, . Poslednú donu sa menej a menej používa. Nahrádza sa kvetmi alebo iné ozdoby. Takže je len a len na tebe či áno alebo nie . Treba vyskúšať čo ty na to . Ja som závoj mala napr ale tiež to bolo 14 rokov dozadu teraz by som to zvažovala že aké šaty sú a tak

katica06
25. jan 2025

@anonyym123 mala pred 20r taký malý po plecia

yoxinka
25. jan 2025

Ja som si v salóne obliekla šaty a pani mi len tak že: “skúsite tento závoj?” Ja že OK. Dala mi ho na hlavu a vyzeralo to spolu úplne nádherne. Tak som dospela k rozhodnutiu mať závoj 🤪.

oblecenie99
25. jan 2025

Nehľadala som v ňom žiadnu symboliku... Chcela som jednoduché, rovné šaty, a urcite bez zavoja. Mala som napokon jednoduchšie šaty (žiadna šľahačka a čipky), ale za to s dlhou vlečkou a pre istotu katedralovy zavoj 🙈 (ale ten bol tiež hladký, bez čipky). Proste keď som si tie šaty skúsila so závojom, cítila som sa naozaj ako nevesta a padli mi no.. už nebolo cesty späť, bola som chytená 😄

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lelelienka
25. jan 2025

Nemala, pretoze som si vysnivala kvetinovu partu a bolo to tak ovela krajsie k mojim satam 🙂

maninka1974
25. jan 2025

@anonyym123 nie mala som celenku alebo korunka alebo ako sa to volá nerozmýšľala som nad závojom šaty som mala s bolerkom to mi prekrylo plecia na korzetovyvh šatách....ono keď je korzet ten dlhší závoj prekryje holé plecia vtedy sa to hodí....moja úvaha ako krajčírky

really8
25. jan 2025

Nemala som zavoj. Iba asi 5 perliciek vo vlasoch. Nehodil sa k mojim satam ani som nejak po nom netuzila

really8
25. jan 2025

@anonyym123 a teda nemala som ani nic stare pozicane modre a neviem ake

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
lucia13022023
25. jan 2025

Nemala. Ani sa mi to nepáči a ani sa mi to nehodilo k šatám

kitycat
25. jan 2025

@lonely66 kiez by, ale nie 😂

hopsas
25. jan 2025

@anonyym123 mala som fascinator

orangiiina
25. jan 2025

Áno, mala. Najskôr som nechcela, ale mala som velmi jednoduché saty, nie typu šľahačka len s jemnou cipkou na chrbte. Vyzerali ako obyčajné biele saty a závoj tomu dodal ten šmrnc a cítila som sa s ním úžasne. Mala som ho len v kostole a na fotení. Švagriná mala riez jednoduché šaty a závoj si nedala a nechala si len rozpustné vlasy, žiadny extra účes, bola tiež za jednoduchosť. Celkový dojem bol taky fádny, chýbalo mi niečo na hlave, bud závoj, fascinator alebo kvetinová parta.

prettywoman1212
25. jan 2025

Najvacsia hlupost… mala som, nastastie asi ten najlacnejsi co bol, dobry mi bol akurat na fotenie, hned ako sme prisli do saly tak isiel dole… strasna otrava….

susitko
26. jan 2025

@anonyym123 nemala som zavoj.nehodil sa mi.a zijeme si stastne ...dufam,ze az.do smrti🤣

bessie12
26. jan 2025

@anonyym123 budem mať závoj. Na obrad a fotenie dlhý (5m) a neskôr vymením za kratší.
O symbolike závoja si môžeš prečítať napr. tu:
https://mojasvadba.zoznam.sk/magazine/svadobny-...

sasesoe
26. jan 2025

Ahoj, mala som, pre mňa to bolo také princeznovske a jediná príležitosť ho mať 😀 no aj svadobná "móda" má svoje obdobia, závisí od regiónu a momentálne je to niečo na štýl, čo sa komu páči...

biba_18
26. jan 2025

ja som nemala, nie som ten typ. a šaty som mala také extravagantné, že by sa k nim ani nehodil ☺️

andreatytler
26. jan 2025

@anonyym123 Zavoj robi nevestu. Bez neho je to len zena v krasnych bielych satach.🙂
Celu mladost som vedela ze ked raz budem mat svadbu, zavoj urcte nechcem, lebo som vyrastala v 80tich rokoch kedy sa nosili priserne, priserne zavoje. Nechapala som preco sa zeny taz zohavia v den kedy maju byt najkrajsie. Potom som videla zavoj Kate Middleton a to bola laska na prvy pohlad - drop veil. Zavoj je iba polozeny na hlave bez riasenia. Velmi jednoduchy ale efektny.

tetapetra
26. jan 2025

@anonyym123 nie, nemala

jaskolka
26. jan 2025

Mala som, jednoduchý a pripnuty v účese, nie položený priamo na hlave. Mne sa to páči, ak má nevesta závoj a pristal mi aj k šatám.

Strana
z2