Mám prať šaty na ples pre prvý večer?
Idem prvykrat na ples a prvykrat som si kupila saty, mam ich oprat? A ako?😂 velmi sa bojim, ze ich znicim. Prikladam foto, hlavne sa bojim o tie rukavy. Dakujem

Ja neperiem. Až po plese periem. Pred rokom som išla so šatami do práčovne a pracovníčka mi povedala, že nech ich sama doma dám na jemné pranie a mám ušetrené.
Takéto saty len namočiť do vlažnej vody s trochou tekutého prášku, riadne preplachat a zavesiť mokré na ramienko nech schnú. Napr nad vanu alebo do sprchové kúta aby odtekali.
Dakujem zienky❤️
@hederamonstera ja spoločenské šaty nikdy neperiem, ale nosím do čistiarne. A to až po akcii, čiže nové vôbec
@hederamonstera su tie šaty take pekne aj nazivo?🙂
@lubkovaandrejka ano, su nadherne, dlhe (mam 180cm) “tazke”, len nie su take hnede ale skor medene
Normalne by som ich preprala vo vani v rukach vo vlaznej vode aspon pre ten pocit cistoty.latka prechadza chemickou upravou a aj ten pach novoty mi je neprijemny. jemne preprat pomagat vo vode s tekutym pristriedkom.potom vymenit vodu vyplachat a zlahla vyzmychat nechat niekde nad vanou stiect.najlepsie z vecera do rana a potom uz len zavesene na ramienku dosusit..
@hederamonstera zdravím, ak môžem sa opýtať,kde ste ich kúpili? vyzerajú nádherne
Ahoj,mám viaceré spoločenské večerné šaty. Všetky som už prala (opakovane), aj tie,ktoré sa nemajú prať, ale čistiť. Periem vždy ručne s gélom na jemné prádlo/vlnu. Ešte ani jedny šaty som tým nepokazila. Samozrejme periem opatrne, a takmer alebo vôbec nežmýkam. Vyvesím, nech stečie voda,niektoré ani žehliť netreba.
@ondrejovn to je SHEIN
@ondrejovn shein
Ja som vždy všetky plesové šaty prala doma v práčke, riadne na 30° a nikdy sa mi neznicili.
@dusanka92 ja sa bojim o tie rukavy, tie by to asi nezvladli
Krásne ♥️🥰
@hederamonstera tie rukávy sú z tylu? Či aký je to materiál?
@dusanka92 ano, tyl
@hederamonstera ďakujem 🙂 naozaj sú veľmi pekné
Mne by sa k nim hodili rozpustené vlasx a veľké vlny
Ja vždy preperem všetko nové co kúpim. Tieto šaty by som preplachla trochu len tak ručne aspoň v avivazi a nad vaňou sušiť.
@hederamonstera mala som viac šiat, na ktorých bol tyl, a boli v pohode, prežili to všetky 🙂
@hederamonstera nie, nie, neper ich. Nevieš, ako sa zachová látka po praní. Ak sú také ako na obrázku, neriskovala by som. Uži si krásny plesovy večer 👍
@margotka17 dakujem. Bolo to super, uzila som si to riadne😊
@hederamonstera a šaty vydržali? Splnili tvoje očakávanie? 🤔
@margotka17 ano, su stale v top stave🙂 len ich dam do cistiarne. A vsetci ich vychvalovali
@hederamonstera 👍teším sa s tebou.

@hederamonstera neprala by som.