Máte skúsenosti s microtan plavkami na opaľovanie?
Mate niekto tieto plavky? Bolo by fajn sa konecne opalit normalne 😁

@dadis Netaraj hluposti, Slnko je zdrojom života na tejto planéte a aj naše telo, resp. koža je v určitom množstve nielen že prispôsobená, ale dokonca slnečné a UV žiarenie potrebuje.
Píšem, že v určitom množstve, čím nemám na mysli opekať sa od rána do večera na lehátku.
Ja opaľovacie krémy nepoužívam, bridia sa mi, sú drahé, smrdia a zavadzajú mi. "Opaľovanie" zavádzam postupne. Tzn je 9.5, už mesiac popri práci vonku chodím bez trička, v kraťasoch a tak. Chrbát už mám pekný hnedučký. Keď príde júlové a augustové brutálne slnko, už budem mať takú kožu, že jej to neublíži.
Nechápem ľudí, čo na seba dávajú SPFko stovku, však toľko si dávam, keď idem do Mochoviec meniť palivove tyče :D
Vplyvom UV žiarenia vzniká v koži vitamín D, takže je to podľa mňa úplná somarina sa pred slnkom skrývať. Opálené telo vyzerá lepšie ako bledé. A čo sa týka rakoviny? Áno, môže sa vyskytnúť. Preto to treba robiť s rozumom, tak ako všetko.
@thirstymonk Ze ty to nechapes, je tvoj problem. Medicinske studie hovoria o inom.
@thirstymonk kokos ona sa pyta na plavky a ty tu vypisujes litanie o tvojom hneduckom chrbte
@vemi23 cudujem sa ze toto niekto chce, asi podobne ako sa cudujem ze este dnes niekto dobrovolne vlezie do solarka
@vanilkovazmrzka Lebo vam tu na tomto fore dobre vieščo... všimam si to v mnohych pripadoch. Plno somarin, ktore ovplyvňujú zdravie, väčšinou k horšiemu. A ja to nechcem nechať len tak. Tvrdiť, že opaľovanie je zdraviu škodlivé nie je pravda, je to vytrhnute z kontextu. Je to asi tak zdraviu škodlivé ako sedieť pri radiatore.
Nemáte tu zvládnuté základoškolské prírodovedné predmety, inak by ste takéto základy vedeli.
Opísal som fakty. Ak máš iné fakty a dôkaz, že po minútovom pobyte na slnku každý jeden dostane rakovinu a zomrie do týždňa, tak ho predlož a uznám, že máš pravdu. Ale dokým ho nepredložíš, platí základoškolská prírodoveda. Tak to je
@thirstymonk pocuj, toto co tu predvadas je typicky Dunning-Kruger effecf, nemas nic o tom nastudovane a spoliehat sa, ze na to, ze ti postaci to, co si sa naucil na ZS, je nanabsjvys odvazne. Esre sa tu pasujes do role, ze nam hlupuckym otvaras oci..a naucil si sa na ZS aj po anglicky? Tak si nastuduj relevntne studie. Ty hneducky chrbat 🤢
@dadis Mám o tom naštudované viac než si myslíš. Ale ok, necham ťa v tom. Radšej si kup Dčko v lekarni za dvacku.
@thirstymonk Tak asi vies, ze aj popri tom opalovani mas pravdepodobne nedostatok D3 a mal by si ho suplementovat..zmerat hladinu d krvi ti vies dat spravit
@thirstymonk opalovanie JE zdraviu skodlive. Sposobovat si popaleniny JE zdraviu skodlive. Akceptuj to ako fakt a dovidenia.

@vemi23 Opalovanie zdrave nie je. Ak sa dostatocne chranis uv kremami, nevystavujes sa zamerne priamemu slnku, najma v case obeda, tak nema ti preco "svietit rit" 😅. Zdravie a krasu pokozky ocenis neskor.😉