icon

Na čo dávať pozor pri kúpe svadobných šiat online?

9. mar 2025

Ahojte na čo si mám dávať pozor keď kupujem svadobné šaty z druhej ruky cez internet? Aké foto si mám pýtať? Alebo podobne?

morusha
9. mar 2025

A nie je možnosť vyskúšať u predávajúcej? Inak by som sa opýtala na zapínanie (zips alebo šnurovanie), podľa veľkosti pŕs či majú všité vypchávky alebo sú riešené korzetovo, na akú výšku bola upravovaná dĺžka šiat a foto najlepšie na figuríne alebo postave pre lepšiu predstavu.

zojazoja
10. mar 2025

Ak chceš vyslovene, aby boli šaty čisto biele, tak pozor na fotky tých siat v inzeráte. Niektoré píšu biele a realita je nakoniec, že nie sú úplne biele, ale maslové farba na inom svetle.

moonlight1210
10. mar 2025

Najlepsie vidiet nazivo, lebo mozu mat zatrhnute vlakienka, skryte flaky (aj pri dlhsom odlozenim v skrini sa mozu objavit zazltnute miesta), odpadnute koralky, rozparanu cipku, miestami rozstrapkany lem, ciastocne vytrhnute niektore ocka na snurovani, zle fungujuci zips (zadrhava, treba vymenit), …
To z fotky nezistis, iba zeby by ti detailne pofotili kazdy kusok siat, co nikto robit nebude.

Pri osobnej prehliadke mas moznost si ich detailne prejst.

Takze si vypytaj foto aspon na vesiaku s natiahnutym metrom vedla toho (vies si na sebe zmerat, v akej vyske budes mat napr. pas a ci to sedi s tebou - obe mozete byt trebars 170cm vysoke, ale ty mozes mat pas kusok nizsie, lebo mas kratsie nohy).

Pytaj rozmery: sirka pliec, dlzka rukava, sirka rukava v hornej casti (hlavne pri obtiahnutom rukave okolo hornej casti ruky - stava sa, ze niekto ju ma objemnejsiu, nenavlecies ruky do rukavov, alebo ta to bude tahat na chrbte, nedas ruky riadne pred seba).
Sirka pod pazuchami, cez prsia, pas, boky (ak ma splyvavu suknu do A).
Vyska od pasa po plecia.

Seba pomeraj vopred, nech vies, ake rozmery priblizne hladas.
Urob si vyber najlepsich kandidatov na saty a ak budes mat pocit, ze by saty mohli rozmerovo sadnut, chod si vybrane typy pozriet a vyskusat osobne.
Oplati sa ti cestovat. Bude to lacnejsie ako kupit a nemoct vratit.

marryliese
10. mar 2025

ja som mala šaty z druhej ruky, pani mi poslala všetky možné rozmery, popísala materiál, všetko nafotila, a dohodli sme sa že ak nesadnú, môžem ich poslať späť. Boli na zips a sadli úplne perfektne, Poradila by som miery porovnať s nejakými šatami čo máš a sedia ti.