icon

Nosíte dve podprsenky kvôli spevneniu?

29. júl 2025

Ženy, hanbím sa. Mám veľké prsia, ťažké prsia, samá mliečna žľaza. Akákoľvek aj športová a ultra pevná podprsenka mi prsia nedrží tak, ako chcem. Našla som si systém, že si dám dve podprsenky, toto mi funguje. Ale... natrafím na prípad napríklad, mala som ich na sebe a skončila som neplánovane u lekára, kde mi on neplánovane hovorí, že vyzlečte si zvršok, pozriem vám chrbticu. A ja som sa hanbila a potajme som si dávala druhú podprsenku pod tričkom dole. Potom sa bojím, že sa mi niečo stane, ja neviem, nehoda, zrazí ma auto, nehoda s autom, odpadnem v meste, čokoľvek, prídu záchranári a zrazu bude vidno, že mám dve podprsenky.

Otázka - je tu niekto na tom tak ako ja a nosí kvôli spevneniu dve podprsenky?

Strana
z3
terezka1947
29. júl 2025

Neviem si to predstaviť nosiť dve podprsenky.
Skúšala si nejaký spializovabybobchod s poradenstvom a nájsť tú jednu, ale správnu?nech to stojí,čo to stojí.

autor
29. júl 2025
@terezka1947

Neviem si to predstaviť nosiť dve podprsenky.
Skúšala si nejaký spializovabybobchod s poradenstvom a nájsť tú jednu, ale správnu?nech to stojí,čo to stojí.

@terezka1947 skúšala som všetko, toto riešim už 15 rokov. Mala som podprsenky naozaj veľmi drahé, značkové, športové, určené pre atlétky a bežkyne. Ten efekt neurobili, ako dve naraz.

lenuska9999
29. júl 2025

@anonym_autor ja mám tiež veľké prsia, Košik H. Na bežne nosenie si dávam jednu podprsenku , ale keď idem do fitka musím si dávať dve- čiže klasickú a na to ešte športovú, lebo mi to inak neudrží prsia a vadí mi to veľmi keď napr behám a skáču mi prsia, miestami to až bolí.
Inak na bežne nosenie skus zmenšujúcu podprsenku, z tej by ti nemali vyliezať von , s kosticou a hrubými ramienkami. Najlepšie ak košíček nie je vypchatý ani tvrdý, v tom prípade lepšie sadne na veľký prsník. Musíš nájsť správny strih, značku. Ale na bežne nosenie určite musí stačiť jedna.
Ja inak plánujem zmenšenie keď schudnem, lebo po zmenšení už by si nemala rapídne kolísať s váhou , aby nestratili tvar. Koľko ľudí by chcelo veľké prsia, ale potom keby riešili tieto naše problémy - nájsť vhodnú podprsenku, napasovať prsia do šiat, o plavkách ani nehovorím…

deti95060810
29. júl 2025

vykašli si na každého, hlavne že ty si spokojná. záchranári prežijú max. budú mať nočnú moru.

anonym_4772c1
29. júl 2025

Nechceš si ich dať zmenšiť?

rozculena
29. júl 2025

@anonym_autor záchranári určite nebudú riešiť tvoje dve podprsenky

autor
29. júl 2025
@rozculena

@anonym_autor záchranári určite nebudú riešiť tvoje dve podprsenky

@rozculena dúfam... ale lekári sa budú smiať, to mi je jasné. 🙂

autor
29. júl 2025
@lenuska9999

@anonym_autor ja mám tiež veľké prsia, Košik H. Na bežne nosenie si dávam jednu podprsenku , ale keď idem do fitka musím si dávať dve- čiže klasickú a na to ešte športovú, lebo mi to inak neudrží prsia a vadí mi to veľmi keď napr behám a skáču mi prsia, miestami to až bolí.
Inak na bežne nosenie skus zmenšujúcu podprsenku, z tej by ti nemali vyliezať von , s kosticou a hrubými ramienkami. Najlepšie ak košíček nie je vypchatý ani tvrdý, v tom prípade lepšie sadne na veľký prsník. Musíš nájsť správny strih, značku. Ale na bežne nosenie určite musí stačiť jedna.
Ja inak plánujem zmenšenie keď schudnem, lebo po zmenšení už by si nemala rapídne kolísať s váhou , aby nestratili tvar. Koľko ľudí by chcelo veľké prsia, ale potom keby riešili tieto naše problémy - nájsť vhodnú podprsenku, napasovať prsia do šiat, o plavkách ani nehovorím…

@lenuska9999 mám doma xy minimazerov, všetko nevystúžené, hrubé ramienka, kostice, aj bez kostíc. Inak do plavok som sa najlepšie cítila tiež, keď som si dala pod tom poprsenku. Mala som taký plavkový top, ktorý to pekne zniesol 🙂 Ja keď schudnem s pŕs minimálne, skoro nič.

anos18
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja síce takýto problém nemám, ale zvysoka by som sa na to vykašľala, kto si čo pomyslí. Ja som taká povaha,že mi je to vonkoncom jedno

haraburdova
29. júl 2025

Ked som mala 13 a prsia D tak som nosila veru dve podprsenky a tielko o 4 cisla mensie plus som sa bindovala lebo mi strasne prekazali pohlady spoluziakov aj starsich muzov odo mna. Prsia mi do finalnej podoby narastli na 60H. Postupne som prestala nosit dve podprdy a ked som mala 23 zmensila som si prsia na B a som velmi spokojna. Najlepsie investovane peniaze ever.
Uplna ta chapem a urcite zvaz zmensenie. Je to uplne iny zivot zrazu 👌🏻

sara07
29. júl 2025
@anonym_autor

@lenuska9999 mám doma xy minimazerov, všetko nevystúžené, hrubé ramienka, kostice, aj bez kostíc. Inak do plavok som sa najlepšie cítila tiež, keď som si dala pod tom poprsenku. Mala som taký plavkový top, ktorý to pekne zniesol 🙂 Ja keď schudnem s pŕs minimálne, skoro nič.

@anonym_autor skus ale skutočny obchod , napr v čechách lechaton. maju aj web , máš vysoko profi predavačky ,ktoré ti vyberu aj strih, aj obvod aj košik a
a to ti poviem že je sakra rozdiel ,vela robí strih a
sama majitelka má väčšie prsia takže vie tom svoje , má aj videa ako vybrat
ja viem cestovanie, tak si urob k tomu vylet ako stoji to zato ...

sara07
29. júl 2025

a inak by som to tak dramaticky nebrala
ja ked som bola vyhorená , proste vela toho bolo ja skutočne neviem ako som si proste obliekla dvoje nohavičiek naraz , a zistila som to až poobede .. nevnimaš ideš ako stroj ... mudr z toho nerobil vedu len ma opravnene zdrbal 😖

autor
29. júl 2025

Bola som 2x na konzultácii ku zmenšeniu pŕs. Obidva krát ma lekári odhovárali. Jeden mi povedal, že 50% žien by chcelo také prsia ako mám ja, a ja si ich chcem zmenšovať? Poslal ma preč, nech o tom ani neuvažujem. Druhý mi povedal, že keďže mám trombofilný stav, on by do toho nešiel a hlavne neriskoval trombózu. Že mám byť spoko. Koľko mám bolestí chrbtice, koľko trápenia z toho nikto nevidí. Som však už v zrelom veku. 40+

sense
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a prečo by sa smiali. Napr ja ani nevidím dôvod potajomky si vyzliekať druhu podprsenku. Normálne by som si ju vyzliekla a dokonca by som normálne povedala lekárovi že mám bolesti chrbta kvôli objemu poprsia.
Moja mama 60+ to riešila aj s lekárom, následne s ortopedom a obaja jej odporučili zmenšenie poprsia zo zdravotných dovodov (má 60kg veľkosť 38 ale hore potrebuje veľkosť 46 blúzky 48 aby sa jej gombíky neotvarali ). Ale teda ona nemá trombofilny stav

autor
29. júl 2025
@sense

@anonym_autor a prečo by sa smiali. Napr ja ani nevidím dôvod potajomky si vyzliekať druhu podprsenku. Normálne by som si ju vyzliekla a dokonca by som normálne povedala lekárovi že mám bolesti chrbta kvôli objemu poprsia.
Moja mama 60+ to riešila aj s lekárom, následne s ortopedom a obaja jej odporučili zmenšenie poprsia zo zdravotných dovodov (má 60kg veľkosť 38 ale hore potrebuje veľkosť 46 blúzky 48 aby sa jej gombíky neotvarali ). Ale teda ona nemá trombofilny stav

@sense ak by som toto nemala, tak by som to už mala veľa rokov dozadu. Beriem aj lieky na riedenie krvi každý deň.

sense
29. júl 2025
@anonym_autor

@sense ak by som toto nemala, tak by som to už mala veľa rokov dozadu. Beriem aj lieky na riedenie krvi každý deň.

@anonym_autor skúsila by som vyhľadať špecializovaný obchod alebo kde šiju aj na mieru. Viem že v Galante bol taký obchod, v Dubnici kedysi veľmi dávno tiež šili na mieru. Mama si kupuje v Čechách keď ide navštíviť brata.

jenn7
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor aka je sanca ze neplanovane skoncis u lekara? Dost mala alebo? Tak neries a nos tak ako je tebe pohodlne. Apropo ja keby som necakane skoncila u lekara tak je so mnou fakt asi zle a to posledne co by ma trapilo je pocet mojho spodneho pradla.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
autor
29. júl 2025
@jenn7

@anonym_autor aka je sanca ze neplanovane skoncis u lekara? Dost mala alebo? Tak neries a nos tak ako je tebe pohodlne. Apropo ja keby som necakane skoncila u lekara tak je so mnou fakt asi zle a to posledne co by ma trapilo je pocet mojho spodneho pradla.

@jenn7 je sanca, ver mi je. Uz ma raz viezla sanitka po nehode, raz som mala uraz a raz ma viezla sanitka z roboty.

olimuc
29. júl 2025

Lekari denne vidia vselico … osetruju aj bezdomovcov atd … tak dve podprsenky si ani nevsimnu .. max mozno nejaky povie aha to je tiez riesenie. Ked sa Ti nieco stane a budes potrebovat urgentne osetrenie … tak oni prwdlo neriesia ..

anonym_056a5b
Autor odpoveď zmazal
autor
29. júl 2025
@anonym_056a5b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_056a5b ja nemám problém s nadváhou. Nosím veľkosť 38. V prsiach nemám vôbec tuk, teda iba minimum. Mám tam samé mliečne žľazy.

anonym_056a5b
29. júl 2025

Tak už len cvič. Prázdne mliečne žľazy nie sú ťažké.

anos18
29. júl 2025

@anonym_autor zober si to opačne. Keby si bola lekár a videla by si,že pacientka má veľké prsia a má dve podprsenky, smiala by si sa? No ja teda nie. Keď som bola na kolonoskopii, tak som si dala nohavičky a dospelacku plienku na to, lebo som sa bála,že by som cestou mohla mať nehodu. Vyzliekala som sa pred MUDr. a sestričkou, hneď som im povedala,že čo som si dala,že je to možno smiešne a smiala som sa a sestrička na to,že veď to je zodpovedné. Brali sme to s humorom

autor
29. júl 2025
@anonym_056a5b

Tak už len cvič. Prázdne mliečne žľazy nie sú ťažké.

@anonym_056a5b kto vraví, že ich mám prázdne 🙂

jenn7
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_056a5b kto vraví, že ich mám prázdne 🙂

@anonym_autor co vlastne chces pocut/citat? Na vsetko mas odpoved aka tebe vyhovuje😂, sak daj si aj 3. Co myslis ze skoncis v novinach na titulnej stranke. Aj keby sa lekari smiali do bezvedomia, moze ti to byt jedno. Ale tebe viac zalezi na mienke cudzich ako na svojom pohodli, tu uz niet rady.

denkabemommy
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor lekári a záchranári videli ďaleko väčší bizár, na tvoje 2 podprsenky si nik nespomenie 🙂 ..takže ak je to tebe príjemnejšie, kľudne nos dve aj tri.

anonym_056a5b
Autor odpoveď zmazal
cyberk
29. júl 2025

Chod k dobremu plastickemu chirurgovi a nie niekomu z hornej dolnej 😅 ja sa este cudujem, ze sa v 21storoci najdu zeny, co maju komlpexy, ked sa da tak lahko ten komplex odstranit… neviem si predstavit kolkatky prsia mas, ze ti ich neudrzi podprsenka.. a to som ja mala 70G

anonym_0e8fd4
29. júl 2025

Na cvicenie som bežne nosila normálnu a na to športovú. Nikdy mi to neprišlo divne. A stále mi to nepríde divne , ani keď o tom pises ty.

Strana
z3