Oblečenie na svadbu a krst v kostole
Dobry vecer dievčatá viete tu poradiť tak sa obraciam na vas, mam okolo 40tky civilne sme svoji, ale mame túžbu zosobášit sa aj v kostole a spojiť to s krstom nášho dieťaťa...bude to len my dvaja a 2 svedkovia, co také je vhodné si obliecť ako nevesta, my sme sa brali v kratasoch a tričku cize ani vtedy som nemala šaty, tu by to chcelo asi niečo dostojnejsie, ale na biele šaty ako sa vydávajú 20 ročne nevesty sa necítim...svadba bude zaciatkom júna cize asi bude hic už (kiež by nebol) ...nejaký kostým? Alebo nohavice blúzka? Resp aké šaty? Ja nič iné ako rifle tepláky tricka mikiny a tenisky nenosim, o opatkoch ani 2cm nemoze byt ani rec ...postava nič moc veľké pozadie a trciace brucho, od pása hore útla tenká žiaden prsia, akoby poskladané z 2 rôznych častí...co poviete na toto?
Hodi sa to? Pripadne nejaké tipy... Vdaka

@martus5220 dakujem pozriem
Tie druhé v poradi sa mne pacia.
@zeldia tieto sú super a presne môj obľúbený vystrih, len tie veľkosti pozrieť keďže tiež fotka na chudunkej
Pokud jdete do kostela, tak tam je dress code jasně daný. Zahalené ramena, kolena, žádný velký výstřih, ne průsvitné materiály. Pro ženu se hodí mít zakrytou hlavu. Klidně klobouček, fascinátor, ozdobu do vlasů. Barvu bych volila světlou, pastelovou, pudrovou. Žádné divoké vzory, maximálně drobné květy. Zavřenou společenskou obuv.
@bonavoxa myslím ze to asi skoro všetko spĺňajú aj prvé 2 úvodné fotografie akurát o tej hlavovej pokryvke som nevedela ze musí byť...
Vobec nemusi byt pokryvka hlavy 😅.
Ale farby jemne, pastelove, ak zelenu, tak taku jemnu, svetlu. Nic take kriklave, ako sem davas. Aj ta modra taka nebickova.
Mam 40+, na svadbe som mala presne taku jemnu nebickovu modru a kvety. Nie ako nevesta, ale ako host.
Aj 50,60+ mali svetlucke saty, aj s kvetmi.
@nevenka ďakujem pozriem niečo jemnejšie nie také sýte farby 🙂
Veľmi ste mi poradili ďakujem Vam všetkým 🥰
Pokrývka hlavy nemusí být. Má ale teologický význam, ne jenom módní. Dnes se to vidí málokdy, ale předtím ženy v kostele měly hlavy zakryté. Šátky, mantily. Na významné události jsem vždy měla buď fascinátor, květ nebo čelenku.
moja kamoška je typ jablko - a na krstinách vnučky mala široké palazzo nohavice a dlhú tuniku čo zakryla brucho, veľmi pekne to vyzeralo…
Vôbec nie je dôvod na zakrytie hlavy,v našich zemepisných šírkach to nie je zaužívané. A ani náboženstvo to nijako neprikazuje. Kľudne si vyber pekne šaty,kt.ti sadnú a budeš v nich vyzerať krásne,veď je to významný deň😉
@terezka1947 najvyšší cas to zase zmeniť, okrem toho vyzerá to vyborne. Ja by som chcela aby sa na ulicu aspoň pri špeciálnych príležitostiach vrátili klobúky 😉
Toto kľudne objednaj, ale tvojej mamke, ak pôjde na svadbu.
Máš 40 nie 60. Toto by si moja mama, ktorá je staršia neobliekla. Tie šaty sú staromodne a otrasne. Ak sa cítiš dobre v šatách tam kľudne nejaké po kolená pekne jemne, prípad e aj nohavičky kostým bledej farby by bol super
@nelka93 ďakujem za názor pozriem niečo iné dievcata mi už poslali nejaké linky 🙂
Tie zelene prosím ta nekupuj. Strašne zostaruju. A nie, nemusíš mať na hlave vôbec nič.
Psala jsem, že pokrývka hlavy ,,je vhodná ", ne, že musí?! být. 🙄
@biba_18 ??? dosť nevhodne a hlavne drzo formulovaná otázka. Tak ten obrázok nemá s eleganciou nič spoločné. Tak vidieť nevestu a ženu na krste oblečenú tak ... Palazzo nohavice a tunika môžu byť možno z iného materiálu ale nie táto handra na obr., to si tak doma oblečiem, aby som sa váľať mohla a nič ma netlačilo. A vo všeobecnosti ak nechceš vyzerať ako vo vreci, tak ak je spodok voľný vršok by mal byť uplejší a naopak.
@merlinja kamoška ktorú som spomínala mala pekné biele mušelinové nohavice a elegantnú žltú blúzku so stojačikom v tunikovom strihu… ja nemôžem za to že reaguješ prvou signálnou iba na obrázok a nečítaš čo je k tomu napísané… a vo všeobecnosti čo píšeš že má platiť vo všeobecnosti je blbina - pretože to záleží na type postavy - inak vyzerám v širokom ja a inak spomínaná kamoška…
Ale prosím ta nebuď taká kritická na seba 😊 možno nemáš v tvojich očiach ideálnu postavu, ale to predsa neznamena že nemôžeš byt krásna. Nie len mladé a chudé sa môžu parádiť, a nie si vôbec stará 😉❤️
@biba_18 som rada, že som podľa teba taká primitívna, že reagujem prvou signálnou, ale určite neurážam nikoho na rozdiel od teba a samozrejme všetko čo napíšem je blbina, no nič niekto je tu módny guru s nadštandardným intelektom.... No nič, keď budem chcieť vyzerať ako stan dám si palazzo nohavice a tunikovú blúzku (a budem drzá aj ja teraz...) páčko!
@merlinja ja fakt nemôžem za to že pri prvom príspevku si fakt nečítala iba si reagovala na obrázok. a že to tak bolo je zjavné. možno to bude poučenie pre teba do budúcna že budeš naprv merať až potom rezať. a daj si čo chceš, ja netuším akú máš postavu, ako som písala - postave typu jablko a hruška toto kombo pristane - btw, ak si niekedy videla indky v tunike s nohavicami, absolutne nevyzerajú ako v stane. ale to by som veľa chcela asi aby si skôr rozmýšlala ako písala …

@marca12 jasne rozumiem 🙂 ešte pridám co by sa mi eventuálne pacilo