Obliekli by ste si toto tričko na Slovensku?
Otázka v texte

Aký problém, veď kopec ľudí si nedáva námahu ani čítať čo tam máš.
Dcéra ho dostala od kamošky ale na vlastne želanie … porazí ma
ak ho sama chcela nech ho nosi - zrejmeje vo veku kedy si vybera comu chce verit ... ak to ma len tak sadni si s nou a porozpravaj sa preco ano a preco nie ...
A čo je napísané dole?
Aj keď ja všeobecne nenosím tričká s obrázkami a nápismi a už vôbec nie s takými, ktoré môžu niekoho vyprovokovať 🤷🏻♀️
Nie. Asi by som nemala odvahu vzhľadom na to, koľko bláznov sa nám pohybuje po uliciach...
Nie. A v Amerike by ju za to ľudia ukameňovali.
Mám pocit že len chce provokovať, cast rodiny ma trochu odlišne názory- pro rusko a anti USA….
Vysvetli jej, že nie je vhodná doba.
Spýtaj sa jej či ráta aj s možnosťou že jej niekto náhodou naloží na nos :D ja osobne by som to hlavne NERISKOVALA lebo šanca, že ju niekto vypliaska je aktuálne viac než vysoká :D
Myslím, že žijeme v demokracii. Môže si obliecť, čo chce. Nikomu tým neubližuje. Vyjadruje svoj názor. Či je správny, alebo nie.....
"pro rusko a anti USA" 🤦♀️
A my sa sťažujeme, že nie sme braní ako Západný štát. Nezaslúžime si to.
Neobliekla
@martinka13 Áno, určite sa slobody netreba vzdať. Ale je to dcéra, teda predpokladám, že nie je pripravená reagovať nejakým primitívom. Je to strach matky.
Samozrejme. Jediná demokracia na Blízkom východe, aj keď nie je bez chýb, si zaslúži podporu.
Nevieš s kým prídeš do kontaktu a môžeš sa stať terčom útoku.
V Nemecku pred týždňom skončil policajt s nožom v krku a zomrel.
Ja by som si toto tricko urcite neobliekla, pretoze nepodporujem Izraelsku okupacnu armadu.
Ak ho ale dcera chce nosit a vyjadrit tym svoj nazor- preco nie? Ja tiez nosim 🍉 na tricku (v case ked Izrael zakazal 🇵🇸 palestinsku vlajku, ludia pouzivali melon ako nahradu - kvoli rovnakym farbam).
Je to provokacia ale malokto cita napisy na trickach, 🤷♂️
Uff, no ako rodič dokážem pochopiť, že si v nezávideniahodnej situácii. Určite by som sa o dcéru bál ak by chcela v takom tričku v súčasnej napätej situácii chodiť po ulici. Samozrejme zakazovaním nič nedosiahneš. Asi by som sa skúsil s dcérou porozprávať, čo očakáva od toho, keď takto bude chodiť na verejnosti. S trochou šťastia možno sama pochopí, že sa jej neoplatí ísť do rizika, že ju niekto zraní len kvôli symbolom na tričku. Lebo to je úplne iná situácia ako rebelovanie v rámci rodiny, kde jej okrem hádky a nevraživých pohľadov asi nič iné nehrozí...
Ja by som v tom nevidel problém. Neviem, či sú na Slovensku nejaké agresívne protiizraelské skupiny, viac ľudí by asi bolo urazených tričkom "fuck Putin" a pod.
A btw, ja takúto hrdosť a uvedomelosť u dievčaťa oceňujem. V Izraeli mnoho žien preukazuje odvahu, ktorú u nás nemá ani veľa mužov...
https://zbrojnice.com/2024/04/21/cestna-zminka-...
Nechaj ju. Spamätá sa sama.
Najlepšie sa naučíš na vlastných chybách.
@freepalestine to by mi veru nenapadlo 🙂 parádny nápad 🙂
Nikdy v zivote by ma nenapadlo, ze pride opat doba, ze sa budem bat obliect si na Slovensku akekolvek tricko... kam sme to dospeli je sialene smutne
Nech si nosi, co uzna za vhodne. Chvalyhodne, ze nestoji na strane teroristov.
@barbara_lux a bude ešte horšie....
Myslim ze slovacie nie sme az tak "protizidovski" narod, ako napr boli nemci za druhej svetovej. Ja by som to v pohode nosil
A čo znamená spodný nápis? Dcéra vie? Vieš ty? Aký je presný preklad?
Áno je demokracia, ale zas si mnohí myslia, že to znamená, že si môžu hovoriť a robiť čo chcú. To demokracia nie je, to je anarchia.
V demokracii má miesto slušnosť, nie urážky, nadávky, hanlivé výrazy či nenávisť. Teda vo vyspelej demokracii by to tak malo byť.
Čo tým tričkom chce dcéra povedať?
Zdá sa jej, že práve ona ma byt súčasťou obrany Izraela?
Chápe, že tam už sa obrana zmenila na útok, pri ktorom zomierajú nevinní a ďalší sú hnani ako zver z miesta na miesto bez vody a jedla, bez ošetrenia?
Suhlasi s tým?
Teda nebude jej vadit ak za nieco co urobi jej súrodenec či kamoska potrestajú ju? Tak si predstavuje demokraciu?
Pre mladu damu absolutne nevhodne.
@ivka225 “jedina demokracia na blizkom vychode si zasluzi podporu”
Preco?
Podporujeme formu vlady podla povodu moci? O tom je tento konflikt? 🤔
Je tao “demokracia” to, co si vatsina obyvatelov blizkeho vychodu praje, alebo to, co im “zapad” chce natlacit?

Po všetkých tych vraždach z nenávisti, ktoré sa tu udiali, by som si to určite neobliekla.