Pracovné topánky

14. apr 2024

Od zamestnavatela je nariadene mat uzavretu pevnu obuv. Je zamestnavatel povinny preplatit tuto obuv, a ak ano, ako?
Moze dat napriklad len zlavu v obchode, v ktorom pracujete? Ale tam sa nepredavaju pracovne topanky, iba taka bezna obuv.

viestta
14. apr 2024

Zamestnavatel je povinny zabezpecit vsetky prostriedky OBPP, ak ich zabezpecit nevie, ma povinnost preplatit v plnej sume to co si kupi zamestnanec.

autor
14. apr 2024

@viestta a ked da tu zlavu? Napriklad 30 percent na nakup obuvi v jeho prevadzke, kde ale nie su vhodne pracovne topanky, iba take obycajne?

nelca84
14. apr 2024

Nie, ziadna zlava, ak je potrebna pri praci pevna pracovna obuv, zamestnavatel je povinny ju poskytnut zdarma. Aku pracu vykonavas?

muchotrafka298
14. apr 2024

Moj otec ked este robil, tak si kupoval sam pracovne topanky a zamestnavatel mu celu sumu preplatil. Lebo mu ich nevedel zabezpecit on, resp. sa mu nechcelo a tak to riesil takto.

egonsk
14. apr 2024

pracovna obuv je pracovna obuv. Ak tvoja pracovna pozicia vyzaduje pracovnu obuv, mozes pouzit iba pracovnu obuv. Pracovna obuv nema to oznacenie koli krase, alebo cene, ale koli konstrukcii na ucel na ktore su vyrobene. Zamestnavatel teda ma zab3zpecit danu obuv, alebo ti zaplatit, ak si ju mas sama zohnat, plnu cenu. Bodka.

viestta
14. apr 2024

Ziadna zlava. Zakonnik prace pise, ze musi zabezpecit, teda vsetko ide do jeho nakladov.

autor
14. apr 2024

@nelca84 dokladanie tovaru, praca s paletami a krabicami, vybalovanie.

evickamamicka
14. apr 2024

Ahoj ja musím.mat pracovnú obuv ,zamestnávateľ mi normálne preplatí alebo ako naposledy išla som do Ľubice a vybrala som si co som potrebovala v cene 200e to boli pracovná obuv,ponožky,tričká,nohavice, mikinu a celkovú sumu zaplatil zamestnávateľ.Nasledne mi do prace prišiel kuriér a doniesol balík.
Zamestnávateľ je povinný ti kúpiť pracovnú obuv pokiaľ to tvoja práca vyžaduje. Jasne keď ti povie do sumy 60e obuv a ty si vyberieš za 130e tak si to musíš doplatiť sama .Žiadna zľava ani nič také.

nelca84
14. apr 2024

Tak ako pisem vyssie, ziadne doplacanie, ziadna zlava... mas dostat certifikovanu pracovnu obuv zdarma. Zamestnavatel ma mat vypracovany zoznam poskytovanych OOPP a viest evidenciu ich vydavania zamestnancom. Ak to nerobi, nahlas ho na inspektorat prace.