Prečo sa niektoré ženy rozhodnú pre zásnubný prsteň na pravej ruke?
Prečo podaktoré ženy si davaju zásnubný prstene na pravú ruku? 🧐
Autorka ja napriklad nosim snubny prsten na pravom prostredniku. Dostala som vacsi a na tento prst mi pasoval 😅.
ja nosim aj zasnubny aj obrucku na pravej ruke... preco? neviem, proste zvykla som si...
A preco niektori nenosia vobec?
Ja nosím na ľavej ruke zásnubný prsteň,tam mi ho dal priateľ pri požiadaní o ruku a na pravej obrúčku,tak sme dostali pri sobáši a tak som nechala.
Lebo mu to možno tak vyhovuje? Ja chápem že si to nemyslela v zlom, ale nerozumiem prečo vlastne ľudia musia riešiť veci zaužívane a nad každym vybočenim potom dumaju.. ja nenosím vôbec prstene, lebo všetky mi na prstoch cinkali a mne to strašne liezlo na nervy.. predtým som ich nosila na pravej, pretože tam mám ako pravacka hrubšie prsty, z ľavej mi padali dole.. a nosila som aj obrúčku aj zasnubak a prsteň po mame na jednom prste, lebo inde mi to vadilo.. teraz už nenosím nič, žiadne šperky lebo mi to vadí..
Lebo na lavej mam seriozne skoseny uhol rastu prstov a prsten mi nedrzi rovno ale pada nakrivo,ale super,ze ta to tak zaujkma 😂😂
Lebo mi to tak viac pasuje. Niekedy nosim vlavo,inokedy vpravo.
Ja nosím obrucku na pravej -gréckokatolíci to tak máme pri sobáši nám davaju obrúčky na pravú ruku a ja tam nosím väčšinou aj zásnubny…netuším ci sú nejaké speci pravidla na to 🤷♀️ asi každému ako vyhovuje
@carrot_apple No však ja netvrdim predsa opak. Tvrdim, že je to jeden z priznakov infarktu, nie, že keď niekomu trpne maliček, tak to hneď musi byť infarkt.
Tak ako keď človek má horúčku, tak to môže byť jeden z príznakov tuberkulozy, ale to ešte neznamena, že každy, kto ma horučku, musi mať hneď tuberkulozu, ne? :D
@sisska96 presne takto aj ja, na pravom prstenníku mi snubák lepšie drží 😁 no chvíľu po zásnubách som ho nosila na ľavom, lebo bolo leto. No ako sa ochladilo, prsty sa zmenšili a už mi lepšie sedel na pravom. A po svadbe ho už len na pravej strane nosím, lebo na jednom prste s obrúčkou to nevyzerá pekne.
Ja som počula vysvetlenie, že snubak na pravej, lebo na znak prísľubu (zmluvy) manželstva podávas pravú ruku a obrúčku naľavo, lebo je to "srdcová" strana. Ja nenosím na žiadnej, nejako sa mi prstene zrazili pri praní či čo.....
Jaaaaj, vôbec neriešim. Momentálne nemám na ruke obrucku, robila som včera lokše. Ani si nepamätám kde má vlastné správne byť.
Ale raz sa mi stalo ešte zasnúbenej, že sa má fínsky obchodný partner opýtal či som rozvedená. Vraj u nich rozvedení nosia snubný prsteň na druhej ruke. Ale nepamätám sa, ktorá ruka je tá druhá 🤭
Nosím ako ma napadne, nosim aj iné prstene a ked chcem aby vynikli napr. pri podpisovaní, podaní ruky a tak... preložím obrucku na ľavú ruku.

Nosila som ho na ľavej a keď sme sa vzali, prehodila som na pravú, pretože mi tam lepšie sedí.