Retro módne kúsky, ktoré by sa mali vrátiť do módy
Pozerám seriál Sľub a keď pozerám na tie pestrofarebné outfity, čelenky vo vlasoch a veľké doplnky, nedá mi neporovnávať so súčasnou módou. Niektoré veci by boli už asi prehnané, ale niektoré kúsky by sa mohli vrátiť do módy.
Čo myslíte vy? Chýba vám niečo z tej doby?
@papaya1234 sľub nepozerám, jeden diel som tuším videla, nič mi nechýba, len by som chcela podotknúť, že v 80-tych rokoch dosť fičala trvalá na vlasoch. Čiže kučeravé vlasy, mikrofóny na hlavách a v tomto seriáli majú všetci skôr vyfúkané vlasy. Ja si tie trvalé ondulácie dosť pamätám, robili si to ženy svojpomocne doma.
@papaya1234 ved moda sa stale vracia...ja som na SS nosila siroke nohavice, zvonove a teraz stredoskolacky zase tak chodia a zase ide taka moda. Pred par rokmi to boli a su obtiahnute rifle a leginy atd...
nechýba mi skoro nič. Keď teraz pozriem na mladé baby, tak sa opäť nosia nohavice do pása, veľké veci, zvonáče, veľké náušnice. Akurát, že nemajú dievčatá trvalé. 🙂
@papaya1234 viac ženskosti sukne, saty, blúzky, vysoké topanky, ale móda je podobná menzestraky zvony,
@dulazh ja poznám, moja mama si so sestrami robili trvalú navzájom doma, aj babku vždy poriešili. Keď som mala 15, mama mi trvalú robila doma tiež na dlhé vlasy. Ešte otec mi vyrábal špeciálne drevené natáčky na trvalú, aby to bola "padaná" trvalá.
U nás nikto ku kaderníčke nechodil, všetci sa navzájom strihali a robili si trvalé svojpomocne, v našej rodine bola prevaha žien.
Midi pencil skirts s ciernymi silonkami s ciarkou napriec lytkom zozadu. Velke perlove nahrdelniky. Ale tak nosit to mozme aj teraz.
@dulazh nie, nie, vodova ondulacia bolo natacanie na natacky (mojre vlasy), trvala ondulacia bol ten maglajz na vlasoch+natacky, po ktorom ostali vlasy kucerave aj po umyti. Trvala sa robila myslim iba v kadernictve, nespominam, ze si ju niekto robil doma.
Moja starká a mama si veru robili trvalú doma. Používali na to ten tekutý prípravok, čo neskutočne pachol a nanasali ho takou hubkou na vlasy natočené na drevené natacky s gumičkou.
@jenny224 ano, strasne to smrdelo. Zaujimave, ze si to robili doma, v mojom okoli to nikto nerobil.
@simsalabim ten pach si viem doteraz vybaviť 😃 keď ich to prešlo, fičali na "obyčajných", várové ich volali 😃 čo v hrnci varili
@jenny224 ano, take horuce 😅 Varilo sa iba to vnutro a to sa potom zacvaklo takym obalom… Ked sa ti nechcelo cakat, kym uschnu vlasy…
@papaya1234 vyslovene nejaký kúsok asi nie, lebo keď sa pozrieš na ulicu ten štýl je dnes taký rôznorodý, že v móde je všetko. Moja neter mala minulý týždeň v škole otcove svadobné sako 🤦 svadba bola pred 19r. K tomu mala široké ružové nohavice. Ja keď som chodila na základnú, nosili sme rovno strihané nohavice, iný typ sa nenosil. Potom na strednej zase len zvonáče. Potom prišli mrkváče. A teraz sa nosí úplne všetko, štýl dnešný, štýl 80te, 90te roky. Jedine čoby som vrátila je, aby sa ženy, resp. mladé dievčatá obliekali ako ženy a aj účesy ako ženy. Teraz ideš po ulici a nevieš či je to chalan, alebo dievča. Handry na nich visia, úplne neforemné, častokrát je to aj pánsky kúsok, a účes tiež nevieš kam zaradiť.
Áno viem, ži a nechaj žiť, ale na niektorých tých tínedžeroch by som tie handry rovno rozstrihala.
@simsalabim normálne sa to dalo bežne kúpiť. Zručnejšie ženy v pohode doma urobili, nič zložité to nebolo, takto nejako to vyzeralo
@0silvia0 vidis, toto slo mimo mna 😇 Ale tie natacky som mala doma.
@0silvia0 @simsalabim presneee to sú ony 😁ach normálne ma to do detstva prenieslo ❤️
@simsalabim vsak to som ja napisala,ale asi nezrozumitelne🙂😉😂
@0silvia0 anoooo, na drevene a plasove "kosticky" sa to natacalo, cim tensie, tym barancekovejsie... 🙈🐑🤣
@mk1111111111 my sme mali len drevene😀
@papaya1234 kludne nech sa vrati vsetko, ale s elastanom 😀 lebo vacsina z tych materialov bola nepoddajna
Mne sa páči tá deliaca stena na kvety čo majú Bartošovci 😃
@simsalabim moja starká si ju robila vždy doma. Bolo to beznejsie ako si myslis
@margitaf
@janci27 nech sa páči, u nás v Trnave máme jeden taký retro bufet stále fungujúci:
https://tvnoviny.sk/domace/clanok/903379-foto-a...

vyslovene, ze by mi nieco chybalo, tak to nie. ale dnes som isla rano mhd a okrem jednej pani som bola jedina, co nemala ciernu bundu. to mi prislo take divne. to len na margo tych farebnym outfitov 🙂