icon

Šaty na maturitu pre staršie maturantky

2. jan 2026

Ahojte, poradite mi, ake saty by boli vhodne? Zaciatkom juna idem maturovat v 51 rokoch na zdravotnickej skole a zacinam sa obzerat po satach. Ste tu starsie maturantky, ktore by ste sa podelili, ake saty ste mali?

biba_18
2. jan 2026

v tom veku business formal, čo iné 😏

autor
2. jan 2026
@biba_18

v tom veku business formal, čo iné 😏

@biba_18 Viem, ze to musi byt nieco formalne, len nemam idealnu postavu bohuzial a najhorsie, ze som nizka a nemala som zatial saty, v ktorych by som sa citila dobre. Preto neviem co hladat, aky strih je vhodny a co uz nie. Kratky rukav urcite, ale dlzka a pod. Bola by som rada, keby mi dievcata trosku poradili.

anonym_d80507
2. jan 2026

@anonym_autor no, síce som dávno po maturite, ale netráp sa tymto 😁 Môžeš mať sukňu, blíži, nohavice, čokoľvek, v čom sa.citis fajn. Len prosím, neobliekaj sa ako súčasné maturantky 😊 Dĺžka pod kolená, šaty v páse zúžené, ale nie veľmi široké. Škoda, že si nedala postavu. Užší top, širší opasok a voľne nohavice,.topánky na opätkoch.

enmery
2. jan 2026
enmery
2. jan 2026

Nepotrebuješ šaty, stačia širšie nohavice, preložená blúzka a ideš.

Inak až mi slza vyšla, 51 a maturita a ideš. Si úžasná! Fandím Ti.

anonym_d80507
2. jan 2026

Dala som len rýchlo do Googlu, že Office móda pre moletky, kopa krásnych štýlových outfitov. Pozri si, určite si budeš vedieť zostaviť správny.

biba_18
2. jan 2026

neviem posúdiť, neviem akú máš postavu. ja by som sebe kúpila šaty v každom druhom obchode 🤷‍♀️
dĺžka tesne tesne nad kolená alebo tesne pod kolená - podľa nôh, vzhľadom na vek by to chcelo pod, vzhľadom na výšku nad.
puzdrové, znova podľa typu postavy či s opaskom, alebo s ozdobným pásom
keď postava jablčko tak mierne rozšírená sukňa.
ale keď sa necítiš dobre v šatách, kľudne aj nohavice, ako píšu baby hore…

anonym_8d523f
2. jan 2026

tie čierne obrázky sú super

lenkasarka
2. jan 2026
@anonym_d80507

Dala som len rýchlo do Googlu, že Office móda pre moletky, kopa krásnych štýlových outfitov. Pozri si, určite si budeš vedieť zostaviť správny.

@anonym_d80507 super šaty 😉😆

autor
2. jan 2026
@enmery

Nepotrebuješ šaty, stačia širšie nohavice, preložená blúzka a ideš.

Inak až mi slza vyšla, 51 a maturita a ideš. Si úžasná! Fandím Ti.

@enmery Dakujem, si zlata, normalne si ma dojala ❤

biba_18
2. jan 2026

haha 😀

autor
2. jan 2026

Postavu mam typ hruska

biba_18
2. jan 2026

tak na hrušku puzdrové nie. to aj nohavice sú problém.
hruške pristanú áčkove šaty, pokiaľ má aj nejaké prsia. ak nie, treba hore pridať volány alebo skladanie. nohavice rozšírené a na vrch niečo s výraznými ramenami - napr. lodičkový výstrih. ak by si nechcela výrazné ramená, treba vysoký pás…

enmery
2. jan 2026
@biba_18

tak na hrušku puzdrové nie. to aj nohavice sú problém.
hruške pristanú áčkove šaty, pokiaľ má aj nejaké prsia. ak nie, treba hore pridať volány alebo skladanie. nohavice rozšírené a na vrch niečo s výraznými ramenami - napr. lodičkový výstrih. ak by si nechcela výrazné ramená, treba vysoký pás…

@anonym_autor
@biba_18 súhlasím. Širšie nohavice, hore niečo výrazne s volánmi, prekladané, lodička, keďže si nižšia, nepresekni to v dvoch úplne iných farbách ale hľadaj ton v tóne.

autor
2. jan 2026
@enmery

@anonym_autor
@biba_18 súhlasím. Širšie nohavice, hore niečo výrazne s volánmi, prekladané, lodička, keďže si nižšia, nepresekni to v dvoch úplne iných farbách ale hľadaj ton v tóne.

@biba_18 @enmery Dakujem dievcata, skusim teda hladat aj nohavice

biba_18
2. jan 2026

inak mne sa páči aj to čo dala @enmery možno iný print na blúzke, ale inak fajn. pokiaľ nemáš úplne že fakt veľkú nadváhu…

anonym_d80507
2. jan 2026
@anonym_8d523f

tie čierne obrázky sú super

@anonym_8d523f 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️Hej, snažila som sa 🤣🤣

Pardon, neviem, prečo mi to takto zobrazilo...

enmery
2. jan 2026
@biba_18

inak mne sa páči aj to čo dala @enmery možno iný print na blúzke, ale inak fajn. pokiaľ nemáš úplne že fakt veľkú nadváhu…

@biba_18 Ten print sa nepáči ani mne, ale strihovo to celkom pekne tvaruje baculky...ja som raz takú krpatú hrušku videla naživo a kvôli nej som po obchodoch hľadala veci, tak "po pi" vyzerala....a to nie som hruška, ale hodiny.

biba_18
2. jan 2026

@enmery tiež som hodiny a by som povedala, že sme to vylapali 😂 len škoda že ja som nevylapala aj výšku 😏

enmery
2. jan 2026
@biba_18

@enmery tiež som hodiny a by som povedala, že sme to vylapali 😂 len škoda že ja som nevylapala aj výšku 😏

@biba_18 Nič si z toho nerob, som síce hodiny, ale tiež nízka😃

anonym_787bb4
2. jan 2026

Ja v 44 maturita,mala som čierne nohavice a top.boli odomňa 3 staršie dámy a tiež mali nohavice a blúzky

mk1111111111
3. jan 2026

Cierne padave nohavice a vyraznejsiu bluzku, aby odlakala pozornost od bokov a topanky na podpatku, nemusi byt vysoky, ak bezne nenosis, aj stredny staci. Mozu byt aj puzdrove saty, ale nie obtiahnute, dlzka okolo kolen, podla toho, co Ti viac svedci a farba najlepsie cierna, rozbit doplnkami a tie topanky na podpadku

estellas
Autor odpoveď zmazal
janka1011
3. jan 2026

@anonym_autor ja len že sa absolútne nemusíš trápiť outfitom na maturitu pol roka dopredu...je úplne jedno, čo si oblečieš - šaty, sukňa, nohavice, len nech si oblečená slušne. Určite niečo vytiahneš aj teraz zo skrine, to nie je ples v Opere.

autor
3. jan 2026
@janka1011

@anonym_autor ja len že sa absolútne nemusíš trápiť outfitom na maturitu pol roka dopredu...je úplne jedno, čo si oblečieš - šaty, sukňa, nohavice, len nech si oblečená slušne. Určite niečo vytiahneš aj teraz zo skrine, to nie je ples v Opere.

@janka1011 Ono sa to nezda, ale 5 mesiacov prejde rychlo a nechcem si to nechavat na poslednu chvilu. A chcem, aby to bolo vhodne na danu prilezitost a nie hocico.

autor
3. jan 2026

Dievcata, ktore z tychto by boli vhodnejsie? Nezvazujem zatal ani jedny, len sa snazim zorientovat, aby som sa mala od coho odrazit.

zeldia
3. jan 2026
@anonym_autor

Dievcata, ktore z tychto by boli vhodnejsie? Nezvazujem zatal ani jedny, len sa snazim zorientovat, aby som sa mala od coho odrazit.

@anonym_autor za mňa saty sú ok ale nemoderne

nika23t
3. jan 2026

Ja by som volila niečo také.

enmery
3. jan 2026
@nika23t

@nika23t tie nohavice a blúzka top...normálne za takou baculkou by som sa otočila aj ja ako heteráčka...pure monaco elegancia.

autor
3. jan 2026
@nika23t

@nika23t @enmery Ano, tie nohavice s bluzkou su fakt velmi pekne 😍