icon

Sčernela vám Pandora? Skúsenosti so zčernením a údržbou

5. aug 2024

Ahojte. Mate skúsenosť že Vám Pandora zčernala? Kupovaná bola cez stranku Sofia a aj všetky prívesky.
Kupovala som aj ten prostriedok na vyčistenie ale nepomohlo. Nekupala som sa s ňou a ani žiadny lak na vlasy, voňavky a podobne na ňu nešli.. mala som ju rada, rada nosila preto rozmýšľam nad kúpou novej ale celkom sa bojím ze sa mi to stane opäť...

Strana
z2
pinkgirl
5. aug 2024

Vyskúšaj vyleštiť náramok ružovou vatou na čistenie striebra. Nosím Pandoru už dlho, mám hadikovy aj pevný náramok. Akurát bez príveskov/koraliek, lrbo sa mi páči taký prázdny/čistý. Nosím ho celodenne v kancelárii, cez víkend keď ideme von.
Skús ho opäť nosiť a občas sa s nim aj osprchuj, čítala som že to náramku prospieva.

dididudu
5. aug 2024

Daj do misky alobal vlož tam náramok aj všetky prívesky posyp kypriacim práškom a zalej vriacou vodou chvíľu ti nehaj tam výber osus a vylesti handrickou bude ako nová 😊

adaluc338
5. aug 2024

Ano cely je cierny uz ho nenosim, a celkovo zadna kvalita. Mam aj prstene vsetko kupovane v oficialnych obchodoch. Najhorsie ze som jeden kupovala ako darcek a bolo mi trapne ked svagrina sa stazovala ze je cely cierny a nevie to ani vycistit. Zamna sklamanie

pupava36
5. aug 2024

Ahoj, pandora ma tendenciu cernat koli tomu ze nieje "chranena" rhodiom. Na cernanie vplyva aj to ked sa clovek vela poti alebo uziva nejake lieky. Mam naramok s koralkami aj nahrdelnik a zatial mi nescernali. Vzdy ked vidim ze sperky nemaju lesk alebo sa mi zdaju byt zanesene tak ich polozim do toho cistiaceho roztoku a necham ich tam, vzdy ich nechavam dlhsie nez je urcene vyrobcom, potom ich vyberiem este prejdem kefkou ktora je pridana ku tej cistiacej sade, a nasledne oplachnem vlaznou vodou a potom osusim a docistim handrickou. Zatial moje pandora sperky maju vzdy lesk a nic mi nescernalo. Skus naramok aj s koralkami ( ja ich davam dole z naramku a zvlast ich ponorim do roztotu) ponorit do roztoku cca na 5-7 min do roztoku nechat to tam "luhovat" a nasledne potom vybrat a docistit este kefkou, ak sa ti bude zdat ze este nema lesk, ponor ho tam znova a takto to opakuj ak ti to ale nepojde vycistit ani takto tak zajdi do Pandory oni to cistia ultrazvukom a myslim ze to cistia zadarmo. Nech sa dari s cistenim. Pekny vecer prajem

strop23
5. aug 2024

Striebro prirodzene oxiduje, staci ho dat na chvilu do vody , misku vylozit alobalom, dat vodu a lyzicu sody bikarbony, nechat par minut, vsetko vysumi a potom staci len vylestit

adonish
6. aug 2024

Scernel, tiez bol odlozeny v skatulke od nich. Kupila som si handricku na Pandoru (tiez zo sofia. Sk) a pekne to vycistilo 😊

majolenka1133
6. aug 2024

Moju nosím vkuse už 2,5 roka a je stále ako nová 🤷🏻‍♀️ len keď farbim vlasy tak ho dávam dole

zanka777
6. aug 2024

Jasné mne všetko striebro scerna ale neskutočne hlavne na kúpalisku kde je nejaká termálna voda ...daj si to vyčistiť ultrazvukom niekde alebo doma handričkou na striebro

netti87
6. aug 2024

niečo cudne ,ja mam veľa veľa ,náušnice, korálky, náramky - Pandora , iba to nosím, ale ani jeden nevyzerá mi tak

columbovazena
6. aug 2024

@cyberk Čistý lacný gýč, tie ich "šperky". Radšej jedna aj keď len pozlátena retiazka/ prsteň

anjelik107
6. aug 2024

Je to bežná reakcia striebra, nie je nutné kupovať nové, dajte ju vyčistiť zlatnikovi za pár eur.

akcul13
6. aug 2024

@pupava36 aky roztok pouzivas, prosim ta?

stelush
7. aug 2024

Pandoru naramok nosim pomaly kazdy den uz viac ako tri roky a ani naznak ze by cernel 🤷🏻‍♀️ ja s nim robim vsetko, akurat s nim nespim a nesprchujem sa. Aj vonavku mam na zapästi a v pohode. Kupovany je priamo na predajni v pandore, tak isto privesky. Skusila by som ho tam zaniest na vycistenie, alebo sa poradit niekde v zlatnictve. Ak je to original striebro tak by to malo ist vycistit.

luccija
7. aug 2024

@akcul13 v tete drogérii, alebo droxi predávajú roztok na striebro čistím ním všetko striebro.Alebo daj do vyhľadávača aj na Alze ho tuším majú okolo 3-4 eur stoji

luccija
7. aug 2024

@stelush lebo ho nosis....všetko striebro čo mám v krabičke a dlhšie nenosím "zájde"

pupava36
7. aug 2024

@akcul13 Pandora jewellery care kit

jakubrianka
7. aug 2024

Mne vypadla perla z nového prsteňa tak som ho zaniesla v BA na reklamáciu. Mesiac sa neozvali a keď som im zavolala ja, nechceli mi uznať doklad o prevzatí tovaru. Tvrdili, že nik taký tam nerobí 😡aj sme sa naťahovali kým mi vrátili peniaze. Doklad som im posielala mailom riadne opečiatkovaný, podpísaný. Nikdy viac.

ajush_ajax
11. aug 2024

Áno sčernal mi. Nedávno som ho čistila. Stačila obyčajná stará zubná kefka a pasta. Krasne sa vyčistil. Striebro oxiduje väčšinou ak príde do kontaktu s kyslou zložkou ako je naš pot. Ph,voňavky atd. Niekomu môže sčernať a niekomu nie.

janasp28
11. aug 2024

Zaniest do zlatnictva vycistit...cca 20 eur to stoji

nina19833
15. aug 2024

Mne sa to teda nestalo. A tak isto mam Pandoru prave zo Sofia Jewelry aj ten origos pripravok na cistenie, ale mam ju stale peknu. Mozno skus kontaktovat zakaznicku podporu, kocky co tam pracuju su velmi prijemne alebo zajdi do predajne 😉

pupava36
13. sep 2024

Ahojte mate, niekto skusenost s touto strankou? https://www.drogeria-vmd.sk/privesk-stribrny-92... pisu ze predavaju original pandoru len mam pocit ze je az moc lacna. Ci to nebude nejaka bizuteria len. Mate prosim niekto skusenost s touto strankou? Ak ste aj objednali prisli vam naozaj originali ci len nejake smejdy?
Dakujem

Strana
z2