icon

Skúsenosti s kompresnými pančuchami po výmene kĺbu

23romino11
16. mar 2025

Mám po výmene bedrového kĺbu.nosím kompresné podkolienky a mám tabletky na riedenie krvi.z tých pančúch som na nervy musím si ich dávať sám.a to znamená že sa musím predklonit.bojim sa však že kĺb vyskočí.má niekto podobný problém?

bielasovicka
16. mar 2025

@23romino11 viem o com hovoríš. Mne pred pol rokom menili kolenny kĺb. Tie pančuchy bola moja nočná mora si ich dávať, strašne ťažko sa natahovali. S bedrový kĺbom to máš ešte horšie, ale neukázali ti to v nemocnici?

ivangeline
16. mar 2025

Sú také speci navliekacky. Roztiahnu pančuchy a ty len vložíš nohu.. ;)

23romino11
autor
16. mar 2025

@ivangeline mám takú plastovú pomôcku chodidlo tam síce dám ale na členku to vykĺzne a musím sa zohnúť.dnes to bolo na hrane,na 3x sa mi to podarilo.

23romino11
autor
16. mar 2025

@bielasovicka vraj bez pomoci nech to neskušam.tam mi dávali pružny obväz ale ten už vôbec sám nedám.no nič dám ešte inzerát v okolí aj za peniaze či by bol niekto ochotný.hlavne ráno navliecť.vecer si ich s dlhým obuvakom stiahnem.

bielasovicka
16. mar 2025

@23romino11 a nemôžeš poprosiť nejakého suseda ci ti ráno s tým nepomôže? Aspoň zo začiatku,

gabikamacikova
9. apr 2025

@23romino11 to ťa obdivujem, ja to sama nedávam...ako dlho to máš nosiť, ak sa smiem spýtať? Zabudla som sa na to opýtať, keď som bola na kontrole...ďakujem

23romino11
autor
9. apr 2025

@gabikamacikova včera som bol po 6 týždňoch vraj to už nemusím nosiť ale mám sa kontrolovať či mi neopuchnu lýtka.

gabikamacikova
9. apr 2025

@23romino11 ďakujem za odpoveď. A ako sa cítiš po 6.týždňoch? Ja som zajtra 3 týždne po operácii. Jazva sa hojí, no stále mám opuchnuté to miesto okolo bedra....Bol si v GA na výmene? Prepáč, za toľko otázok,ale som zvedavá čo ma čaká a ty si tu taký "čerstvý " 😂

23romino11
autor
9. apr 2025

@gabikamacikova no po 6 týždňoch ako tak.prechádzky.opuchy prestali po cca 3 týždňoch,beriem aescin 30 volnopredajny.ten pomáha na opuchy a na cievy.bolesti sú stále ale od slabín dole.vraj mám vydržat.barle mám postupne vysadiť.dobry je stacionárny bicykel.lopta medzi kolená a napr. také gumy cca 30 CM na cvičenie na členky v stoji posilňovať nohu.mna robili v DS .

23romino11
autor
9. apr 2025

@23romino11 ale cvičenie kedy a čo sa poraď radšej s lekárom aby si si neubližila.