Skúsenosti s pracovnými topánkami zo Sheinu alebo Temu
Máte skúsenosti s bezpečnostným topánkani odtiaľ? Počula som dobre recenzie ale chcem si byť istá či sú naozaj také dobré
V živote by som si odtiaľ nedala na nohy topanky. A tobôž nie ako celodennú pracovnú obuv..bohvie z akých materiálov sú vyrobené a aké lepidla používajú...a na nohy vôbec nekupujem v xinskych obchodoch, ci lacných...kupujem v normálnej obuvi...
@denkabemommy
@lasona na toto sa autorka nepýtala.
Autorka, neviem ako je na tom pracovná obuv, ale topánky som z Ali a Shein objednávala. Jedna sa o lodičky, čižmy a balerinky.
Mala by si sa riadiť podľa recenzií a ešte keď majú aj reálne fotky od ľudí, tak o to lepsie. Ak nie si si istá, tak kúp zo slovenského eshopu alebo chod do kamenného obchodu 🙂
Bezpecnostne topanky ti ma zabezpecit zamestnavatel, je to jeho povinnost. Ked ich nekupi, tak ma ti preplatit ucet ak si kupis topanky, ktore zodpovedaju jeho specifikacii pre OBP. Takze si kup certifikovane topanky a daj si ich preplatit. Nedajboze sa nieco stane a ty nebudes mat certifikovane topanky, tak za pracovny uraz budes zodpovedna ty. A vyvlecu sa aj z toho, ked sa v nich potknes a zlomis si ruku, nielen vtedy ak ti nieco na nohu spadne.
@bessie12 lenze ona sa pyta na pracovnu obuv a ta musi splnat urcite kriteria, musi mat vyhlasenie o zhode a musi byt certifikovana, mat tzv. CEcko. Lebo ako pise viestta, pripadny pracovny uraz ide na jej triko...
@autorka v ziadnom pripade si nekupuj necertifikovanu pracovnu obuv, to si uz mozes aj platenky od cinana kupit, mas to za jedno
@bessie12 lenže ja som živnostník a si to musím hradiť všetko sama a keďže som živnostník aj ak by sa niečo stalo tak aj za to môžem sama
@nelca84 a o Tom certifikáte počujem prvý krát tak neviem no
Rozumiem. Tiez som si všetko hradila sama. Nikto mi nič nepreplatil. A to nie som živnostník. Agentúra mi síce ponúkla ich topánky, ale odmietla som. Oni majú len také tie najlacnejšie, aj keď spĺňajú kritériá. Dokopy som zaplatila takmer 150€. Najprv som mala jedne, ktoré nakoniec neboli vhodné, ale nosila som ich niečo cez pol roka. Potom som si musela kúpiť nové. Tentokrát to boli už tie správne. Jednalo sa o pracovnu obuv S3. Trvalo mi kým som ich rozchodila trochu. Neznasam tie topánky, ale nič sa robit nedá. Predpisy sú predpisy.
Síce si živnostníčka a musíš si OPP hradiť sama, ale na bezpečnostnych certifikovaných topánkach by som nešetrila. Keď ti niečo spadne na nohu? Môžeš mať trvalé následky.Nie som si istá či to tie čínske necertifikované topánky zvládnu a druhá vec keď to budeš mať na nohe celý deň a budú sa ti odtiaľ uvoľňovať škodliviny...

Tým že sú to čínske výrobky, ktoré nemusia podliehať európskym normám, tak môžu obsahovať rôzne ťažké kovy a toxické látky vo vysokých množstvách. Vážne to chceš mať celý deň na nohách? Za pár ušetrených eur…