Skúsenosti so svadobnými šatami z Aliexpressu a Sheinu
Ahojte, objednával niekto v poslednej dobe šaty z aliexpressu , shein ? Mne sa tam jedny zapáčili, prikladám fotku ale neviem či teda prídu také krásne , aj keď sa v recenziách píše že su superx nadherné atď.. moja švagriná si odtial kupila dvoje na svadbu ale to bolo pred 10 rokmi a vtedy by som ani nepovedala že su z ali ,fakt boli obe nádherné. Stále sa neviem rozhodnúť 🙈 lebo niektoré sk stránky majú také isté šaty ako sú na ali :D cize predavaju ich drahšie..
@princezna_bosorka tvoj nazor ti nikto neberie 🙂 ty si obliekaj co uznas za vhodne
@mariska1989 Na tejto fotke to presne vidno, kde je rozdiel. MUSÍ byť, ináč by nestáli toľko, koľko stoja. Na jednej strane chápem, že 100 eur za svadobné šaty je super cena, ale za handru, napodobneninu, či krivo šité niečo, čo bude musieť krajčírka naprávať, či dávať dokopy z dvoch šiat je aj tá stovka dosť :/
Iba námatkovo som si teraz pozrela ponuku, síce bazárové od iných neviest, dala som do vyhľadávača jeden okres. Podotýkam, sú INÉ, ako dala autorka, ani ja by som si ich možno nevybrala, tiež mám iný štýl, ale sú to známe značky, a za 150 € či 250 € sa dajú zohnať kvalitné a najmä značkové šaty, ktoré budú určite sedieť tak, jak majú.. a nebude to žiadna napodobnenia:
Tak napr. Maggie Sottero za 150 € z 300 €: https://mojasvadba.zoznam.sk/market/kategoria/s...
Alebo Ariamo Bridal za 250 €: https://mojasvadba.zoznam.sk/market/kategoria/s...
Milla Nova za 250 €... https://svadbujem.sk/inzerat/svadobne-saty/svad...
Autorka, nemyslím to v zlom.
@oblecenie99 presne tak . Akože ja napr nakupujem oblečenie a tiež tie sumy sú max do 10e viac za to nedám a ešte záleží co to je . Ale svadobné by som za žiadnu cenu nekupovala
mozno autorka si robi svadbu sama a chce aspon na satach usetrit. nie kazdemu robia svadbu rodicia a aj saty pozicane stoja vela.
@princezna_bosorka na toto sa autorka vôbec nepýtala.
Autorka, pôvodne som tiež chcela svadobné šaty z Ali, ale nakoniec som tam kúpila len svadobné doplnky. Mam odtiaľ závoj, tiaru, slnečník a topánky. Z Shein mam kabelku a krátky závoj. Ešte chcem kupit aj bižutériu (set nahrdelnik s nausnicami a (mozno) aj náramkom), len som sa ešte nerozhodla ci to bude Ali alebo Shein.
Z Ali som objednala iné saty. Historické kostýmy. Cena bola nad 100€ a vyzerajú presne ako na fotke.
@frflos_nespokojny počkať keď tebe platili rodičia svadbu,myslíš že je to vseobecne?
Ja som v deň svadby ani nevedela,či mi nejaký rodičia prídu.....( A pritom mali miesto samozrejme zajednane)
Uhradili sme vsekto s mužom sami....
Autorka môže dostat krásne šaty či už z bazaru , alebo priamo zo salónov (koľko krát mi vybehli výpredaji -kedze salóny doteraz sledujem) ....
Že by nejak ušetrila ,si nemyslím.
Najväčšia položka sú vzdy strava,alko/nealko, koláče, atď....
A aj keby mala ušetriť 50-100 eur,pri toľkých položkách je to zanedbateľna úspora...🙄
@frflos_nespokojny nám svadbu nikto neplatí. Platíme si všetko sami. A aj tak som nakoniec šaty z Ali nekúpila. Ako spomina @fantaghiro21 . Najväčšia a najdrahšia položka je jedlo, pitie a koláče. Takže nejak extra tak ci tak nešetrí.
Kamoška potrebovala šaty na svadbu ako hosť… objednala si dvoje rovnaké šaty, lebo ju tlačil čas, že ktoré prídu skôr..
Na fotkách vyzerali úplne rovnako, keď prišli bolo vidieť rozdiel v materiále, tie lacnejšie cca za 14€ boli hnusná umelina, tie za 22€ prišli naozaj pekne ušité a aj materiál bol iný..
Šaty za 100€ budú podľa mňa fajn, ak sú tam podobné napr za 40€ tak ten rozdiel bude cítiť v šití aj v použitých materiáloch určite..
@fantaghiro21 nikde som neuviedol, ze rodicia to musia zatiahnut. v kazdej rodine je to inak a neriesim to a ano 50-100€ je upne nic.
a neviem kolko stoja u vas svadobne saty, ale pozicanie siat nestoji 100 ani 200€ ale viac a pokial je svadba mala, tak aj 100€ pomoze.
pri 150 pozvanych sa cena toci uplne inde a tam je uz 1000€ usetreny uplne nic. za tu cenu nezaplatis ani fotografa ani kapelu. je to tak akurat na svadobne saty a pri dnesnych cenach mozno ani na saty
A z akeho dovodu chces takto objednat? Kvoli tomu, ze chces usetrit alebo sa ti pacia? Ak chces usetrit, pozri istejsie a dostupnesie moznosti - bazar, bazos. Ak preto,lebo sa ti pacia, tak skus pozriet co najviac podobne v salonoch alebo si nechaj usit. Ale z Ali ani sheinu by som saty neobjednavala a svadobne uz vobec nie.
@bessie12 veď práve,že ak chce ušetriť 50 eur ,tak je to smiešne....
A ešte taký DJ /kapela, kameraman,fotograf a podobne položky, ktoré sú jedny z najdrahších ak nepočítame aj obrúčky...
@fantaghiro21 presne tak. Ja napr len za fotografa zaplatím takmer 700€. DJ detto. Obrúčky tiež dosť drahé. Jedlo, pitie a koláče tipujem niečo cez 5000€ dokopy, len na slovenskej strane. A kde je ešte výzdoba, hotel pre nás, účes a make up, oblek pre muža atd... však vieš. Ušetriť tých 50-100€ je nič.
@bessie12 keď som sa vydávala ja,boli takéto šaty
https://svadobnysalonellit.sk/galeria/sposa-tos...
A podľa mňa sú otrasné.Hrozna móda. hrôza....Vo všetkých svadobných salónoch na jedno kopyto,kornutky,..ja som si fakt nevedela vybrať...proste sa mi to absolútne nepáčilo....
Pinterestove šaty s krajkami(aké som chcela ja) či na grécky štýl boli v tej dobe nedostupné na Slovensku....o takých ani chýru...
Teraz si myslím,že je viac možností, odvážnejšia móda (aj folklórne) ,furt tak krásne šaty na mňa vybiehaju,....
Ja neverím ,že ešte teraz musia niektorí vyberať z "Tému" či ako sa volajú tie stránky a nenájdu naozaj niečo pekné aj vo výpredaji....
@bessie12 a kolko mate hosti? ak mas kapelu, fotografa a kameramana, tak to je tiez polozka
@frflos_nespokojny tieto kalkulácie sú strašne individuálne.
A ak má pamäť neklame,za požičanie keď som sa.ja vydávala,pýtali 500 eur myslím.ale to uz by som stielala....
Vtedy som fakt váhala,či sa mi neopatí kúpiť a potom predať.
Teraz keď na mám vybiehaju svadobné šaty v akcii tak do 200eur krásne kúsky...
A vlastne keď som sa vydávala,priamo v salónoch mali vo výpredaji,ale ako píšem vyššie...nič sa mi nepáčilo
@fantaghiro21 tento štýl sa mi nikdy nepáčil. Je to otrasné.
Nakoniec som si kúpila šaty zo salónu. Síce nie najlacnejšie, ale boli to moje vysnívané, ktoré som si mohla aj vyskúšať. A tak som aspoň videla ako to na mne vyzerá. Budu ušité na mieru.
Je možnosť ísť napr do Poľska. Tam budu určite lacnejšie šaty ako na Slovensku. Alebo nech skúsi tie výpredaje v salónoch. Teraz sú šaty od výmyslu sveta. Ale inak tiež takmer všetko na jedno kopyto.
@frflos_nespokojny cca 40 ľudí (na Slovensku). Budeme mat DJ a fotografa. Kameramana mat nebudeme.
@bessie12 no čo ti poviem,sú otrasné a vtedy všetky boli takéto....až potom nejak na jar /leto 2015 začali čipkovane a iné štýly chodiť....ale to som už mala po svadbe 🤣
Mne sa ti napríklad páčia šaty zo svadobneho salónu Rusalka .
A majú akurát tiež výpredaje....a šaty naozaj niektoré pekne ...
Tie prvé šaty sú originál zo stránky nycitybride.com stoja 1650 dolárov. Na Shein majú napodobeninu za 100€ a vyzerajú ako na foto č.2. Dosť rozdiel, ja by som si nekupovala svadobné šaty z čínskej stránky bez vyskúšania.
@fantaghiro21 majú pekne šaty 🥰 a aj ceny sú podľa mňa v pohode.
Bratrancova zena objednala svadobne z Ali za +-80e tusim, to bolo v roku 2022 🙂 prisli jej hadam do 4 tyzdnov, boli pekne, ale jednoduchsie ako saty v tomto vlakne.. ona sa vydavala tehotna, tak si objednala take s korzetovym viazanim a trosicku jej ich aj upravovali pred svadbou, ale bola velmi spokojna
@frflos_nespokojny Vyššie hore som dala linky priamo na kvalitné, značkové a originálne šaty. Za naozaj dobre peniaze. 150 eur za Maggie Sottero je naozaj až smiešna suma. Za tolko nebude mať ani z ALI s prerobenum. Ja som za svoje dala ešte viac (a svadbu sme si platili sami), tak viem, že človek si chce ušetriť, len jej v dobrom radíme, že tie šaty čo prídu budú hop alebo trop, a na niektorých proste vidno, že sú z ALI. Aby nebola sklamaná. Aj u nás sa vie dostať ku veľmi kvalitným a pekným šatám a má možnosť si vyskúšať. Už som videla nevesty v šatách, ktoré vyzerali na pohľad, že v podstate fajn, lenže keď napr. stáli presne tak, že im slnko presvietilo šaty, tak veru boli vidno aj kruhy. Vyššie niekto spomenul, že z dvoch šiat z ALI vedeli vyrobiť naozaj unikátne a pekne.. len to tiež stojí aspoň dva krát po 100 eur, ak už chce kvalitu, plus práca krajčírky (mne len za skrátenie dvoch závesov a dvoch záclon si krajčírka vypýtala okolo 90 eur minulý rok). Už máme skúsenosť, prešli sme si tým, tak vieme, preto radíme.
@fantaghiro21 Pri tvojom príspevku som si spomenula na to, ako som v Tom čase zháňala aj ja niečo iné, ako bolo všade v salónoch a v ponuke . Normálne mi to nedalo a vyhľadala som si storočné konverzácie s mojou sestrou, kedy sme si vymieňali fotky na inšpirácie 😅
@oblecenie99 tak asi nie som na hlavu...
Pretože ja som precestovala niekoľko salónov a všetko také kornutky(vyššie som uviedla link)sem tam akože čipka ale to bolo site ako podbradník na hrudi....
Ja neznášam a nepáčili sa mi tie široké ,kornutkove šaty..mala som inú predstavu....buď krajka,alebo taky akoby jemný,vilovsky štýl,či grécky...
Ako móda vtedy bola naozaj hrozná.Ja som bola nešťastná...
A teraz keď človek sleduje tie salóny,(alebo to aspoň na mňa vyletí)tak som si povedala pri niektorých (aj známych krajčírkach) že sa asi len z tohto hľadiska rozvediem a znova vydám...tak nádherne šaty niektoré,..
Tak ja sa naozaj čudujem,keď musí niekto objednávať z týchto šmejdovych obchodov(ok,nemám skúsenosť,nikdy som neobjednavala samozrejme veľa produktov človek odtiaľ berie a predáva na Slovensku minimálne dvojnásobne)
Ale šaty za 200€ vo výpredaji,naozaj krásne,by mi naozaj nezruinovali rozpočet....
@fantaghiro21 200€ saty? ano je to o prioritach.0
@oblecenie99 v pohode , ale je to bazar a najlepsie vidiet na vlastne oci inak hrozi, ze kupis macku vo vreci kde cesty spat uz nie je.
@bessie12 fotograf a dj su tamer za babku. kolko si dala za saty ? a ja ti potom napisem
kolko stalo usitie v salone v posku 🙂
pevne verim, ze si zaplatila ovela menej
@frflos_nespokojny ale to sa dá v pohode vyskúšať (na rozdiel od ALI), ja som tiež tak predávala svoje, dokonca som aj odmietala posielať poštou, to by som na seba nevzala zodpovednosť a riziko, že sa zničia. Boli dve ženy vyskúšať, jednej boli malé, druhej sedeli, brala. Áno, uznám, nie je to pre každého.

jj, urcite budu krasne, napustene olovom a usite nejakym vaznom alebo dietatom. ste blbe, ze tento biznis podporujete. Z etickych dovodov by som si odtial neobliekla nic ani zadarmo...