Spájate si určitý štýl obliekania s povolaním?
Už viac krát mi bolo povedané, že sa obliekam ako psychologička (nemám tušenia ako sa obliekajú psychológovia). Je to klasické oblečenie ale vraj budím dojem psychologičky.
Sú tu ilustračné fotky o tom ako sa obliekam..
Vy si spájate určitý štýl obliekania s povolením? Aké? Alebo aký máte názor na to?
Asi môže za to aj to, že často mám v ruke zápisník s perom, čaj a na stole sviečku 😃

@lindous ak psychologička, tak u mňa skôr niečo na tento štýl
Naša profesorka slovenského jazyka mala vždy takúto sukňu 😂
Napríklad staré vyťahané metalové tričko, rozgajdané kraťasy a šľapky, to je jasný programátor...
Jaa som teda prišla do kontaktu s psychologičkou, ktorá sa obliekala presne ako na tých foto. Šlo konkrétne o detskú psychologičku, kt. sa venovala najmä autistickým deťom, ale to ti asi nepomôže🤣 Za mňa je to úplne jedno, aké povolanie si, jednoducho vo voľnom čase má proste každý nejaký svoj štýl a neznamená to, že si ťa človek má spájať s nejakým povolaním 🙂
Psychologičky sa hlavne obliekajú neutrálne. Nič extravagantné.
@hefo musim nesuhlasit🤣 jedneho mam doma, normalne strasne rad nosi kosele, slusacke gate, poltopanky a tak😂 inych nepoznam, ale tento moj domaci este aj rad shopuje🫣😁
Ja sa obliekam podobne plus este saty a nikto mi to nepovedal 🤷🏼♀️ mne sa spajaju s urcitym povolanim teda iba vylozene rovnosaty, uniforma atd.
To je hlúposť s tým povolaním a štýlom obliekania mimo práce. Psychologička dcéry chodí v legínach , teniskách a s fitbitom na ruke 🤷. Sto ľudí , sto chutí. Jediný koho dokážem spoznať na ulici podľa oblečenia čo sa týka povolania sú mníšky. 😅
Okrem uniforiem, pracovnych odevov a pod, ktore su definovane alebo maju logo firmy, tazko definovat. Aj niekto od pasu vo fabrike, moze po sichte vyzerat ako nejaky influencer a mànager ako keby bol fitness trener. 2 ha fotka nema ziadnu vypovednu hodnotu, niekto beha po dome holy, iny ako Peggy Bundy a niekto v papuciach … a moze byt aj nezamestnany alebo HO
Takto vidia psychologicky asi vo filmoch😉
@hefo ...alebo mamka na materskej. :D No ozaj sa neda podla oblecenia posudzovat a v tejto dobe,kde je voľnosť uz aj v prac obliekani,vobec nie.
Vobec. Poznam ludi na roznych pracovnych poziciach, ktori sa obliekaju fakt roznorodo. Napr. moj sef, pravnik, chodi obleceny v style punk rock. Oblek nosi, len ak ma nejake dolezite jednanie. Asistentka pedagoga zo synovej skoly mala tendenciu prve dni v praci chodit oblecena slusne, rifle, tricko, sako.. a po case ukazala svoju pravu tvar - gothic styl, cierne oblecenie, retaze a pod. Moj kamarat, zdravotny brat, ktoreho ma kazdy rad, v praci musi nosit rovnosatu, ale v civile je spevakom death metalovej kapely a prisposobuje tomu aj styl oblecenia. Uz sa parkrat stalo, ze ho stretli pacienti takto a neverili vlastnym ociam 🙂
Je to hlupost 😀 Neviem, kto ti to povedal, ale ocividne vedia o mode len velmi malo 😀 Alebo teda u ziadnej psychologicky zrejme este neboli 😀
Možno úradníčky alebo učiteľky si spájam s tou takzvanou športovou eleganciou, že chcú byť oblečené pohodlne a nie výstredne, ale zároveň vnímajú svoje povolanie ako že nemôžu chodiť oblečené tam tak ako doma, teda napríklad majú rifle a hore nejakú blúzku...

K niektorým povolaniam mám outfitové asociácie, k psychologičke zrovna nie a teda moja bola vždy omnoho elegantnejšia, ale napr. k slovenčinárkam mám 😂 jasné, že s nadsázkou, určite sa do tej mojej škatulky nezmestia všetci, ale proste sa mi to tak nejak spája s istým štýlom 😅