Športová zimná bunda
Neviem si vybrať či paperie alebo polyesterova výplň.Odradza ma starostlivosť o perove oblecko,či sa to časom nezdrcne,zas potrebujem extra hrejivu bundu.Poradte.Znacky mám vytipované,nie som snob 🙂 ale treba mi kvalitu na viac rokov a vlastna skúsenosť niekoho pomôže.
Ja mam najlepsiu bundu paperovu. Nosim ju celu zimu, uz tri roky a nelutujem ani euro. Ked sa vyperie, zdrcne sa, ale zase sa vrati do normalu, pripadne susenim v susicke. Mam znacku s celozivotnou zarukou, cize aj opravy su v ich rezii
@majlo1234 a akú máš keď sa môžem opýtať ? Aj cenu ? Lebo ja som extrémne zimomriava čiže tiež hľadám niečo čo ma poriadne zahreje
@majlo1234 a pierka časom nevyliezajú zo švov?
Už roky aj dcér aj ja lyžiarske bundy zn. Authority, na pohľad nie sú hrubé, ale super hrejivé. Cítime sa v nich príjemne, dá sa v nich hýbať.
Ak si ochotná investovať viac super značka je Reima
Za mňa páperovú nie.
@barbora19911 ja mam patagonia down sweater hoody, ona ta hreje ked sa hybes😄 a ja nie som velmi zimomriva, na postavanie vonku v minusovych teplotach to nie je, ale pri sportovych aktivitach super. Nie je ale nepremokava, treba na nu brchnu vrstvu, ak sa valas v snehu, alebo prsi. Cena bola okolo 200 eur.
Na lyzovanie dlhe roky nosim predlzene modely od Roxy. Tam byva cena rozna, vo vypredaji som uz kupila aj za stovku. Nieco taketo https://www.belda.sk/bunda-z-amy-3n1-jk-5/?vari...
No a na echt zimu, ked som byvala v horach som sa buchla po vacku a kupila bundu z expedition edicie fjallraven-to je ale ozaj na extremne podmienky, v nasich zemepisnych dlzkach(na slovensku) ju uz skoro vobec nepouzivam. A tam bola cena uletena, ja som si ju kupila, ked som pol roka travila v teplotach minus 20😄 vtedy sa to oplatilo
@autor za tie roky co ju mam, vypadlo zopar, ale nic strasne
možno skús pozrieť secondhandy, tak sa občas nájde bunda za lacný peniaz
@ghelena tu máme len Humanu a nič moc,ale do tohto mi nevadí investovať,používané už väčšinou majú tú funkčnú vrstvu oslabenú neviem ako to kto pral atd
Humana je super, teda aspoň u vás v ZV........ja som tam kúpila značkové Brugi otepľovačky chalanom a podobné značky za 10-12e
sebe som kúpila Bonprix bundu tiež za menej ako v bonprixe v akcii
môj šatník aj dvojičky, muž asi 80% máme z Humany oblečenie, aj obuv dokonca
viem, čo chcem a podľa značiek už hľadám alebo podľa kvality a minule som veľmi rozmýšľala, či si nekúpim aj novú zimnú bundu, no nechala som to nateraz tak a pritom boli veľmi pekné
@majlo1234 a kolko stojí ťa flajraven bunda ? Lebo mne nepomôže nič ja proste v zime nevyjdem ani z domu keďže sa trasiem furt jak osyka 😅😅😅 prípadne link kde si ju môžem obzrieť ? 😃
@barbora19911 haha, verim, ze to musi byt neprijemne. Ta bunda stala vtedy cca 500 eur, to uz je strasna palka, teraz by som to zvazila😄 tu je link, ale oni maju proste strasne drahe veci, tak na svedske ci norske platy asi 🤣 https://www.fjallraven.com/
Potom mozno este celkovo sa zle obliekas, no offense. Skus vrstvit v zime, ak to nerobis-zakladna vrstva merino, na to fleece, na to paperku a na to vrchnu vetruvzdornu vrstvu. Nohy tiez drzat v teple a na hlavu capicu. Tak som to robila v horach, teraz mi staci v bratislave v zime kratke triko a na to bunda a idem😄
v paperke by mi pri sporte bolo asi teplo. no pravda je, ze su rozne hrubky. niekto to tu pisal, ze tenka paperka ako spodna vrstva a na to nepremokava/neprefukava. potom namiesto paperia pouzivam primaloft. sa mi zda, ze sa lepsie udrziava.
napriklad nieco taketo:
https://www.zajo.net/sk/technicka-bunda-pre-akt...
alebo, ak nemas pocit, ze treba vrtstvit, tak:
https://www.zajo.net/sk/tepla-zimna-bunda-so-sy...
vyslovene tepla a zaroven lahka.
mne sa za roky zimneho pohybu celkom nakopilo oblecenia a uz zhruba viem, ako sa obliect podla stupnov a aktivity, takze vrstvim a tie vrstvy mam tiez roznej hrubky, aby sa dali vhodne kombinovat. no cim viac sa hybem v zime, tym mi je menej zima.
paperky si celkom ludia chvalia ceske sir joseph, neviem, ako su cenovo, no site by mali byt dvojvrstvovo, ze perie nevylieza.

ak cena nehrá rolu, tak radšej páperie