icon

Vrátili ste sa z barefoot obuvi ku klasickej?

22. sep 2025

Ahojte, mám jedny barefoot topánky, rada ich nosim. Rozmýšľam teraz nad kúpou jesenných topánok, ceny sú dosť vysoké, tak sa chcem opýtať, či ste tie, ktoré ste nosili barefoot pri nich ostali alebo ste sa vrátili ku klasickej obuvi. Ak áno, prečo ste sa vrátili...ak nie, v čom vám barefoot vyhovuje,resp pomohla vám v niečom? Dakujem

ciernysokol
22. sep 2025
@deedol

@ciernysokol
@simsalabim ake vlozky kupujete?

@deedol to neviem. Nejake ortopedicke, s klenbou.

natalka13
22. sep 2025

vyskusala som a mne nevyhovuju tak nizke topanky bez klenby, bolia ma z nich nohy.

tiika
22. sep 2025
@ciernysokol

@anonym_autor froddo su vyborne, nenicia sa, dlho drzia, ozaj nepremokave. Kupila som z batu este asi tri pary, tie nemecke znacky. Nosim aj anatomic, merrell wrapt, altry. Kupujem podla toho, ako mi sedia a podla ceny, davam vzdy ortopedicku vlozku, nechcem tenke podrazky.

@ciernysokol nosis ich aj na jeseň do dažďa, nepremoknu? Alebo sú nejaké alternatívy s gore-tex, alternatívou?

autor
22. sep 2025
@ciernysokol

@anonym_autor froddo su vyborne, nenicia sa, dlho drzia, ozaj nepremokave. Kupila som z batu este asi tri pary, tie nemecke znacky. Nosim aj anatomic, merrell wrapt, altry. Kupujem podla toho, ako mi sedia a podla ceny, davam vzdy ortopedicku vlozku, nechcem tenke podrazky.

@ciernysokol tie anatomic si odkiaľ kupovala? Ako sedia veľkosti?

ciernysokol
22. sep 2025
@tiika

@ciernysokol nosis ich aj na jeseň do dažďa, nepremoknu? Alebo sú nejaké alternatívy s gore-tex, alternatívou?

@tiika ja mam len zimne cizmy, maju membranu. Ale v zime mlaky, clapkanica, vsetko vydrzali. Tie zimy su take mokre.

ciernysokol
22. sep 2025
@anonym_autor

@ciernysokol tie anatomic si odkiaľ kupovala? Ako sedia veľkosti?

@anonym_autor kupujem vzdy trosku vacsie, kvoli vlozke, periem len rucne. Kupujem podla ceny, aj na original stranke, aj inde.

autor
22. sep 2025
@ciernysokol

@tiika ja mam len zimne cizmy, maju membranu. Ale v zime mlaky, clapkanica, vsetko vydrzali. Tie zimy su take mokre.

@ciernysokol fakt? Nepridala by si link prosím?

ciernysokol
22. sep 2025
@anonym_autor

@ciernysokol fakt? Nepridala by si link prosím?

@anonym_autor ja mam tieto, ale vacsiu velkost. Inak, nie su na velmi chude chodidlo a uzku patu - ja mam take, ale tym, ze som dala vlozku, sa noha podvihla, objem zmensil a super

https://www.bosonozka.sk/cizmy/barefoot-kozacky...

simca06022011
22. sep 2025

ja som si kupila prvy krat, v chodzi a pohodli necitim rozdiel ziadny (ak neratam ze citim kazdy kamen pod nohami), pravdepodobne preto, ze ani predtym som nenaosila zle topanky. Ale s bf topankami teda ja koncim, nakolko nie som spokojna s kvalitou. A nie som ochotna davat tolko penazi do niecoho co nevydrzi. Ked som si v ecco kupila topanky kedysis za 100eur, vedela sm ze vydrzia. Aj vydrzali. belenky mam teraz 1,5 mesiaca a to je katastrofa.

natalka13
22. sep 2025
@simca06022011

ja som si kupila prvy krat, v chodzi a pohodli necitim rozdiel ziadny (ak neratam ze citim kazdy kamen pod nohami), pravdepodobne preto, ze ani predtym som nenaosila zle topanky. Ale s bf topankami teda ja koncim, nakolko nie som spokojna s kvalitou. A nie som ochotna davat tolko penazi do niecoho co nevydrzi. Ked som si v ecco kupila topanky kedysis za 100eur, vedela sm ze vydrzia. Aj vydrzali. belenky mam teraz 1,5 mesiaca a to je katastrofa.

@simca06022011 ja to iste s Frodo, po par dnoch pokrcena koza za prstami. kvalita nula nula

simsalabim
22. sep 2025
@simca06022011

Ja mam Barefooty iba Bata a teda ja som spokojna s kvalitou. Jedny mam uz treti rok a stale super. Ak teda mozem odporucit
@natalka13
@simca06022011
Najradsej mam tie, co maju podrazku Flotactive do tvrdych mestskych povrchov, ale mam aj obycajne. Ta podrazka a stielka v nich nie je papierovo tenka.

natalka13
22. sep 2025
@simsalabim

Ja mam Barefooty iba Bata a teda ja som spokojna s kvalitou. Jedny mam uz treti rok a stale super. Ak teda mozem odporucit
@natalka13
@simca06022011
Najradsej mam tie, co maju podrazku Flotactive do tvrdych mestskych povrchov, ale mam aj obycajne. Ta podrazka a stielka v nich nie je papierovo tenka.

@simsalabim
zas davat do BF ortopedicku vlozku nedava velmi zmysel.

majkado
22. sep 2025
@deedol

hladam alternativy. na sport/beh/dlhsiu chodzu sirsie tenisky, na zimu mam BF s hrubsou podrazkou, v lete nosim skoro stale keen sandale... takze nie je to vylucne BF. mne na BF vyhovuje ta sirka, podrazku mam rada aj hrubsiu, nemusi byt uplne tenka.

@deedol skús pozrieť zn.Altra, za mňa na šport super

staromodna
22. sep 2025

Strašne záleží na tom, akú máš nohu. Ak máš úzku, najdes aj v Deichmane topánky. Ja vďaka BF obuvy mam naozaj tak širokú, že na sebe neznesiem nijake uzke topanky a množstvo aj bf obuvy mi je úzka. Vďaka bf obuvy mi ale zmizli haluxy, ktore som začínala mat a mala by som ich, takže zase za mňa je lepšia investícia do obuvy ako do problémov s bolesťami chrbta, krížov, krčnej chrbtice ci hlavy. Má to vplyv a veľký.

simsalabim
22. sep 2025
@natalka13

@simsalabim
zas davat do BF ortopedicku vlozku nedava velmi zmysel.

@natalka13 ale dava. Teda pre mna urcite a som si ista, ze nie som sama. Mam operovane chodidla, teda nie zdrave a potrebujem anatomicky tvar topanky, inak mam velke bolesti. Barefoot=anatomicky tvar topanky. Podrazku vyberam taku, co tlmi narazy (teda hlavne Bata flotactive) a 3/4 vlozku vkladam kvoli tomu, aby mali moje chodidla podporu, kedze, ako pisem, nemam zdrave chodidla. Bohuzial bezna obuv absolutne nerespektuje tvar chodidla, este aj tenisky sa zuzuju pri prstoch. Kto nema problemove chodidla, vobec si neuvedomi, aky je ten tvar beznej obuvi neprirodzeny. Kto ma zdrave chodidla, si samozrejme, nemusi do BF davat ziadnu vlozku, to je hadam jasne.

autor
22. sep 2025
@simsalabim

@natalka13 ale dava. Teda pre mna urcite a som si ista, ze nie som sama. Mam operovane chodidla, teda nie zdrave a potrebujem anatomicky tvar topanky, inak mam velke bolesti. Barefoot=anatomicky tvar topanky. Podrazku vyberam taku, co tlmi narazy (teda hlavne Bata flotactive) a 3/4 vlozku vkladam kvoli tomu, aby mali moje chodidla podporu, kedze, ako pisem, nemam zdrave chodidla. Bohuzial bezna obuv absolutne nerespektuje tvar chodidla, este aj tenisky sa zuzuju pri prstoch. Kto nema problemove chodidla, vobec si neuvedomi, aky je ten tvar beznej obuvi neprirodzeny. Kto ma zdrave chodidla, si samozrejme, nemusi do BF davat ziadnu vlozku, to je hadam jasne.

@simsalabim mne sa od Baru páčia, ale boli mi strašne úzke, čo som dvojo skúšala...

simsalabim
22. sep 2025
@anonym_autor

@simsalabim mne sa od Baru páčia, ale boli mi strašne úzke, čo som dvojo skúšala...

@anonym_autor fiha, naozaj? Ja mam dost siroku nohu aj nart vysoky…

autor
22. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor fiha, naozaj? Ja mam dost siroku nohu aj nart vysoky…

@simsalabim hej, tie wiener...či ako sa to píše som skúšala a úplne ma tlačili a to mám myslím úzku nohu...

simsalabim
22. sep 2025
@anonym_autor

@simsalabim hej, tie wiener...či ako sa to píše som skúšala a úplne ma tlačili a to mám myslím úzku nohu...

@anonym_autor ak myslis weinbrenner, tie nie su barefoot.
Tu mas barefoot https://www.bata.com/sk/zeny/damske-topanky/bar...

autor
22. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor ak myslis weinbrenner, tie nie su barefoot.
Tu mas barefoot https://www.bata.com/sk/zeny/damske-topanky/bar...

@simsalabim nie sú? Lebo si tsk tvarované a na tej stránke ich vyhodí ako barefoot...áno tie mi boli veľmi úzke

simsalabim
22. sep 2025
@anonym_autor

@simsalabim nie sú? Lebo si tsk tvarované a na tej stránke ich vyhodí ako barefoot...áno tie mi boli veľmi úzke

@anonym_autor mozno sa mylim… ktore? Daj link.

autor
22. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor mozno sa mylim… ktore? Daj link.

@simsalabim https://www.bata.com/sk/damske-kozene-barefoot-...

Konkrétne tieto som skúšala raz na predajni...

havlicka11
22. sep 2025

Nosim mix. Prevazne letne mam barefoot tych mam najviac tenisky, mokasiny, baleriny. Jesenne a jarne mam tiez kozene barefoot. Zimne mam normalne, ale teda vyberam s rozsirenou spickou napr. aj decathlon ma taketo na vyber. A tenisky mam aj normalne ale je pravda ze nohy uz si zvykli na pohodlie a bezna obuv je mi uzka a nepohodlna 🤷 a ja nosim lacnejsiu verziu barefoot, kedze kupujem aj detom by som skrachovala na topankach....

autor
22. sep 2025
@havlicka11

Nosim mix. Prevazne letne mam barefoot tych mam najviac tenisky, mokasiny, baleriny. Jesenne a jarne mam tiez kozene barefoot. Zimne mam normalne, ale teda vyberam s rozsirenou spickou napr. aj decathlon ma taketo na vyber. A tenisky mam aj normalne ale je pravda ze nohy uz si zvykli na pohodlie a bezna obuv je mi uzka a nepohodlna 🤷 a ja nosim lacnejsiu verziu barefoot, kedze kupujem aj detom by som skrachovala na topankach....

@havlicka11 ktorú lacnejšiu?

guiseppinka
22. sep 2025

Ja topanky skusam, idem podla pocitu. Niektore su lepsie, niektore horsie. Ak sa v topanke citim dobre, tak si kupim, ak tam nieco nesedi, tak neberiem. Vyslovene BF nemam ziadne, lebo sice minimalista som, ale ten dizaj topanok je otrasny... ideal je striedat topanky - aj podpatky, aj rovne, aj chodit na boso po trave, piesku. Dolezite je, aby topanka bola ohybna v pozdlznom smere (akoby sme ju zmykali).

anonym_091acd
22. sep 2025

No ja prave rozmyslam, ze musim prejst na BF. Potrebovala by som ale nieco medzi. Siroke, ohybne a s vyssim podpatkom, pevnejsou patou, nie nulovy drop. Mam pri velkosti 35 (aj to su mi niektore velke), nohu siroku skoro 10 cm, idem skusit Shapen. Detske su mi strasne uzke, Protetiky som ani neobula na sirku.
Ale dost ma teda z BF bolia nohy kvoli tenkej podrazke. No mozno je to o zvyku. Podla mna, vratit sa ku klasike bude problem. Sestra uz nic ine ako BF nenosi.
Ja mam jedny lacne tenisky z Ali, ja viem, nie je to popularne, ale tie su siroke skoro az moc. Tu som taku sirku nikde nenasla. Chcela som aj zimne Koel, ale musim detske a boli uzke. Tak uz ked maju tlacit, tak si kupim aj klasiku nejaku 😬.

simsalabim
23. sep 2025
@anonym_autor

@simsalabim https://www.bata.com/sk/damske-kozene-barefoot-...

Konkrétne tieto som skúšala raz na predajni...

@anonym_autor s takymi nemam skusenost, ja kupujem tie s podrazkou flotactive (napr https://www.bata.com/sk/damske-barefoot-tenisky...) a mam aj baleriny, tie urcite nie su uzke. Ale kupujem o cislo vacsie, zdaju sa mi mensie. No mozno si iba myslim, ze mam siroku nohu 😅

autor
23. sep 2025
@simsalabim

@anonym_autor s takymi nemam skusenost, ja kupujem tie s podrazkou flotactive (napr https://www.bata.com/sk/damske-barefoot-tenisky...) a mam aj baleriny, tie urcite nie su uzke. Ale kupujem o cislo vacsie, zdaju sa mi mensie. No mozno si iba myslim, ze mam siroku nohu 😅

@simsalabim aha, ďakujem...

autor
23. sep 2025
@simsalabim

@simsalabim myslela som,že aj tie Wien....sú barefoot..ale fakt bolj užšie ako klasické topanky