Vrátili ste sa z barefoot obuvi ku klasickej?
Ahojte, mám jedny barefoot topánky, rada ich nosim. Rozmýšľam teraz nad kúpou jesenných topánok, ceny sú dosť vysoké, tak sa chcem opýtať, či ste tie, ktoré ste nosili barefoot pri nich ostali alebo ste sa vrátili ku klasickej obuvi. Ak áno, prečo ste sa vrátili...ak nie, v čom vám barefoot vyhovuje,resp pomohla vám v niečom? Dakujem
@anonym_autor mozno mas pravdu, ze su Weinbrenner, nevidim to tam napisane… mam doma dvoje klasicke s napiisom Weinbrenner na nich, su kozene, ale nie barefoot, maju aj opatok. Ale co si dala link, asi su barefoot, su tam zaradene. Zrejme ich zacali vyrabat.
@simsalabim no je to možné...
No tak bola som dnes v deichmane a CCC, obuvi tu nie je...a teraz neviem, či som si fakt odvykla od klasických topanok, alebo sú fakt veľmi úzke... Chcela som čierne tenisky, ale nič som nenašla, vôbec nič mi nesedelo... Alebo žeby sa mi rozšírila noha? Budem musieť asi nakoniec pozrieť predsa len barefoor
nosím BF topánky už asi desiaty rok.
Jediné neBF mám pracovné s oceľovou špicou v práci ( o 2 čísla väčšie ako nosím)
Ale teda už by som sa k "normálnym" nevrátila. sú mi nepohodlné. ten pocit, že si vyzujem topánky a s úľavou vydýchnem, čo som zažívala pravidelne pri bežných topánkach, naozaj nepotrebujem.
inak tie co nosite BF... ja mam iba tie belenka... ale to vsetkom sa tak smyka? ja sa v nich idem zabit, aj na obycajnom asfalte... a ak je nebodaj beton/asfalt vlhky, to ako keby som korcule mala
Ináč dam tip na dobre alternativy a lacnejšie. Kúpila som si topánky zo sportissima za 35 eur, ale super pohodlné a pekne široké aj na moje široké nohy.
No tak bola som dnes v deichmane a CCC, obuvi tu nie je...a teraz neviem, či som si fakt odvykla od klasických topanok, alebo sú fakt veľmi úzke... Chcela som čierne tenisky, ale nič som nenašla, vôbec nič mi nesedelo... Alebo žeby sa mi rozšírila noha? Budem musieť asi nakoniec pozrieť predsa len barefoor
@anonym_autor ja zvyknem nosit sketchers archfit, ale to su vsetko skor "teniskoidne" topanky
inak tie co nosite BF... ja mam iba tie belenka... ale to vsetkom sa tak smyka? ja sa v nich idem zabit, aj na obycajnom asfalte... a ak je nebodaj beton/asfalt vlhky, to ako keby som korcule mala
@simca06022011 ja mám Froddo celoročne kožené a nesmyka sa v nich...majú protišmykovu podrážku...
@anonym_autor ja som dva krat prešla na barefoot a dva krat spat😅😅
Ale kupujem také tie co maju širšiu špičku tenisky s gulatou a väčšie. Mam 25, 3 cm nohu ale obuv musim mat 26 cm. Opätky vôbec neznesiem to by som umrela po 20 minútach.
Ale sandale na platforme v pohode.
Spat na bf už nepôjdem.
Ja by som chcela bf ale s Nór alnou podrážkou. Nechápem preco také neexistujú. Alebo aspoň niečo medzi.
@anonym_autor skus pumy ale tie látkové
nosím BF topánky už asi desiaty rok.
Jediné neBF mám pracovné s oceľovou špicou v práci ( o 2 čísla väčšie ako nosím)
Ale teda už by som sa k "normálnym" nevrátila. sú mi nepohodlné. ten pocit, že si vyzujem topánky a s úľavou vydýchnem, čo som zažívala pravidelne pri bežných topánkach, naozaj nepotrebujem.
@mirka0677 akože ja som nikdy nemala extra problém, že by mi boli nohy stiesnene v topánkach... Alebo som si to neuvedomovala, lebo teraz v obchode to bol extrem... Úplne úzke, nepohodlné, nohy ako vo zveraku... No to sa nedá porovnať to pohodlie v barefoot naozaj...
@anonym_autor skus pumy ale tie látkové
@derdia ja teraz hľadám práveže niečo aj to dažďa na jeseň
@anonym_autor ja som dva krat prešla na barefoot a dva krat spat😅😅
Ale kupujem také tie co maju širšiu špičku tenisky s gulatou a väčšie. Mam 25, 3 cm nohu ale obuv musim mat 26 cm. Opätky vôbec neznesiem to by som umrela po 20 minútach.
Ale sandale na platforme v pohode.
Spat na bf už nepôjdem.
Ja by som chcela bf ale s Nór alnou podrážkou. Nechápem preco také neexistujú. Alebo aspoň niečo medzi.
@derdia také normálne so širšou špičkou majú Rieker. Ale to musíš hľadať,lebo väčšinou sú ako pre staré tetky...
Ináč dam tip na dobre alternativy a lacnejšie. Kúpila som si topánky zo sportissima za 35 eur, ale super pohodlné a pekne široké aj na moje široké nohy.
@staromodna ktoré?
Mne sa napríklad veľmi dobre chodí vo froddo, ale urobila sa mi patová ostroha a noha vraj potrebuje nadvihnúť a odľahčiť pätu, aby som rozložila hmotnosť...je podľa vás ok riešenie barefoot a vložky do topánok?
Mne sa napríklad veľmi dobre chodí vo froddo, ale urobila sa mi patová ostroha a noha vraj potrebuje nadvihnúť a odľahčiť pätu, aby som rozložila hmotnosť...je podľa vás ok riešenie barefoot a vložky do topánok?
@mirinka1 a to sa ti ako prejavuje tá ostroha? To z tej obuvi?
@anonym_autor pozri weinbrennen bata ma kolekciu
@derdia skúšala wom jeden druh a strašne úzke mi boli...
Anonym neviem ci môžem takto pridať, ale stoja len 30 plus posta, preto tých 35 a tu je link https://www.sportisimo.sk/willard/lanna/1409116/
@anonym_autor pozri napríklad belenku tu na modrom konikovi, predávajú tu "2.triedu" tzv. topanky ktoré maju nejaky "kaz" ale pre nich je kaz aj pokrčené zvršok čo sa normálne stane pri chôdzi alebo zaspinena podrážka,...pri každom produkte to mas aj uvedené
Poprípade robia aj bazár 2x do roka teraz bol v Košiciach a myslím ze najbližšie bude v Bratislave?
A nie späť do konfekcnej obuvi by som uz nešla, neobujem uz🙈🤣a ani nechcem,, ked si spomeniem ako ma to tlačilo a boleli ma nohy🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Pripadne neviem ci si tomu naklonená ale barefoot predávajú aj na aliexpresse za oveľa prijatelnejsie ceny (zimne topanky som mala za 30€)
@anonym_autor nosím barefoot topánky, mám dvojo tenisiek a jedny zimné. Ďalšie tenisky mám dvoje také bežecké Adidas, ktoré sú širšie a vyhovujú mi. Zimné barefoot na každodenné nosenie a jedny quechua snehule, keď napadne viac snehu, skúsila som svoje barefoot sandále ale necítila som sa dobre ani v jedných. Oboje som predala. Takže som si našla kompromis clara barson sandále širšie a žabky na leto. Takže nosím aj aj ..
Anonym neviem ci môžem takto pridať, ale stoja len 30 plus posta, preto tých 35 a tu je link https://www.sportisimo.sk/willard/lanna/1409116/
@staromodna a ty ich máš? Ako si s nimi spokojná?
@havlicka11 ktorú lacnejšiu?
@anonym_autor anatomic. Mne su pohodlne a drahsie kupim radsej detom 🙂
@staromodna a ty ich máš? Ako si s nimi spokojná?
@tiika ano mam a velmi som spokojná. Na moje široke nohy sú super. Ale pozor, je to umelý material, takze sa v nich trochu potia nohy, ked je teplejšie, takze na jeseň ideal
@tiika ano mam a velmi som spokojná. Na moje široke nohy sú super. Ale pozor, je to umelý material, takze sa v nich trochu potia nohy, ked je teplejšie, takze na jeseň ideal
@staromodna a nevieš či nepremoknú?
@staromodna a nevieš či nepremoknú?
@anonym_autor nepremoknu a aj keby, za 30 eur nie je čo riešiť. Ale je to polyuteran, čiže vodeodolny
@anonym_autor nepremoknu a aj keby, za 30 eur nie je čo riešiť. Ale je to polyuteran, čiže vodeodolny
@staromodna super, dnes ich pôjdem pozrieť. Dakujem
Ja som nosila čisto barefoot 7 rokov. Posledné 2 roky ma začali extremne boliet chodidlá a najmä päty. Skončila som u ortopeda s plantarnou fascitidou a patovymi ostrohami. Bola som 8x na razovych vlnách, tie pomohli, ale nie je to ideálne. Odvtedy nosím sandale určené na plantarnu fascitidu (tie sú super, bohužiaľ, problem zohnať na iné rocne obdobie ako leto). Takže momentálne nosím barefoot (mam širokú nohu a normálne topanky nedám, všetko tlači), ale mam v nich vložky vyrábané v protetike na predpis od ortopeda. Mne nechýba zero drop, ale šírka v prstoch musí byť.
Deti nosia na striedačku barefoot aj bežné topánky (sú už školáci a jednoducho chcú to, čo majú spolužiaci- svietiace sketchers, adidas...).
@anonym_autor nosím teraz už len barefoot alebo alternatívu, snažím sa vyberať lacnejšie veci, tiež sa mi nechce kupovať topánky za 150 eur... A zimné mám už roky z decathlonu, majú širšiu špičku (kód SH100), aj keď nie sú echte barefoot, lebo nemajú tenkú podrážku, milujem ich... A tenisky mám, ak si dobre pamätám zo Sportisima, značka Head, tiež lacnejší kúsok... Akcie zvyknú mať aj na xeroshoes, tam som splašila tenisky za 56 eur s poštovným z Británie, ale netrafila som číslo, tak ich nosí moja mama 😀 ktorá sa najprv dušovala, že také škaredé topánky ona nosiť nebude a teraz sú jej obľúbené...

@simsalabim myslela som,že aj tie Wien....sú barefoot..ale fakt bolj užšie ako klasické topanky
@anonym_autor mozno mas pravdu, ze su Weinbrenner, nevidim to tam napisane… mam doma dvoje klasicke s napiisom Weinbrenner na nich, su kozene, ale nie barefoot, maju aj opatok. Ale co si dala link, asi su barefoot, su tam zaradene. Zrejme ich zacali vyrabat.