Výber nadčasového elegantného kabátu na jeseň a zimu
Chcela by som si do šatníka doplniť elegantný kabát s opaskom, mierne oversize, najmä na spoločenské udalosti k šatám, ale aj na bežne nosenie. Na zimu mám dlhú čiernu a krátku béžovú bundu, krátky hnedý kabátik a camel kabát klasického strihu, na jeseň len béžový trenčkot. Aký kabát by bol najuniverzálnejší? Čierny, svetlobéžový alebo čokoládovohnedý(tá farba je teraz ozaj všade? Neriadim sa len aktuálnymi trendami, hľadám hlavne niečo nadčasové, ale nie nudné.
@anonym_autor
Keď čítam, koľko vlastníš búnd a kabátov, normálne sa ešte viac hanbím za to, že ja mám len jednu jedinú bundu. 🫣
Mne sa páči štýl trenčkotu. Na jeseň sa hodí skôr hnedý odtieň, no čierna nikdy nesklame – hodí sa ku všetkému. 🤷♀️
@anonym_199bac vieš čo, ja som si to kúpila len nedávno, pripadne po sezóne vo výpredajoch…poslednú jeseň, zimu a jar som chodila v jedinom kabáte, jednak zima bola mierna a ani som nič nemala, nič sa mi v obchodoch nepáčilo
Myslím si, že úplne stačí, to čo máš. Máš aj bundy aj kabáty, viac netreba. Možno skús nakombinovať šály alebo šatky a rukavice na zimu. Aby si mala nejakú zmenu. Ja mám 2 kabáty klasického strihu, krátky čierny a dlhý bordový. Mám ich cca 15-20r. Už mi vyše 6r visia v skrini, lebo pri malých deťoch sú nepraktické. A potom mám obyčajnú hnedú bundu, ktorú mám od čias vysokej školy (tiež má vyše 15r) a tú teraz nosím každú zimu pri deťoch. Stačí mi to a nemám pocit, že potrebujem viac.
Myslím si, že úplne stačí, to čo máš. Máš aj bundy aj kabáty, viac netreba. Možno skús nakombinovať šály alebo šatky a rukavice na zimu. Aby si mala nejakú zmenu. Ja mám 2 kabáty klasického strihu, krátky čierny a dlhý bordový. Mám ich cca 15-20r. Už mi vyše 6r visia v skrini, lebo pri malých deťoch sú nepraktické. A potom mám obyčajnú hnedú bundu, ktorú mám od čias vysokej školy (tiež má vyše 15r) a tú teraz nosím každú zimu pri deťoch. Stačí mi to a nemám pocit, že potrebujem viac.
@elis248 ja nemám deti, čiže nepotrebujem niečo praktické…chcem sa ale začať obliekať viac žensky, sukne a šaty a k tomu lepšie pasuje dlhy kabát
@elis248 ja nemám deti, čiže nepotrebujem niečo praktické…chcem sa ale začať obliekať viac žensky, sukne a šaty a k tomu lepšie pasuje dlhy kabát
@anonym_autor tak potom v tvojom prípade dlhý čierny kabát klasického strihu. K tomu môžeš obmieňať šály, rukavice, možno teplé klobúky, kožušinové goliere do aleluja a vždy budeš vyzerať inak a nebude to nudné.
@anonym_199bac vieš čo, ja som si to kúpila len nedávno, pripadne po sezóne vo výpredajoch…poslednú jeseň, zimu a jar som chodila v jedinom kabáte, jednak zima bola mierna a ani som nič nemala, nič sa mi v obchodoch nepáčilo
@anonym_autor
Ja vo všeobecnosti nemám rada bundy ani kabáty, pretože buď sú pridlhé (siahajú mi až po zem, keďže som nízka), alebo mi opticky pridajú desať kíl a vyzerám v nich ako hroch.
Pred pár rokmi sa mi síce podarilo kúpiť celkom pekný trenčkot, ale už po mesiaci bol zničený – rozparal sa mu lem na rukáve a vznikli na ňom obrovské žmolky, hoci som ho ani neprala, ani nedala do čistiarne.
Reklamovať som ho nemohla, pretože som nevedela nájsť bloček. Skončil v koši a od vtedy neviem nájsť nič čo sa mi páči. 😔
brala by som ten ktorý mi viac pristane ...
Ja by som šla do čiernej. Mám viacero kabátov rôznych dĺžok aj farieb, ale dlhý čierny nosím najčastejšie, hodí sa ku všetkému a vyzerá elegantne.
@anonym_autor https://www.ozeta.sk/clanky/fashionspy-mirka-dobis
Pozri si Mirku na instagrame. Dava tipy aj inspiracie na kvalitnejsie kusky.
@anonym_autor Ja mám čierny dlhší vlnený kabát s viazaním na páse a límec má bohatú kožušinu. Mám ho už roky a je to nadčasový kúsok v ktorom sa cítim vždy elegantne a žensky.

@anonym_autor
Keď čítam, koľko vlastníš búnd a kabátov, normálne sa ešte viac hanbím za to, že ja mám len jednu jedinú bundu. 🫣
Mne sa páči štýl trenčkotu. Na jeseň sa hodí skôr hnedý odtieň, no čierna nikdy nesklame – hodí sa ku všetkému. 🤷♀️