Ako obliecť 18-mesačné dieťa na jarné počasie?
Do kocika??? Vonku je 14 stupnov. Rozmyslam tielko body mikina pancuchy nohavice a nato jarny overal tensi staci to?? Cije to zradne pocasie?
Toto je uz predsa len vacsie dieta co sa viac hybe takze uz by som obliekala ako seba + ak mas jarny fusak alebo deku do kocika.
Nie ešte dávaj ďalších 10 vrstiev........
Bez tielka!syn ma 14mesiacov,teraz je u nas 15 stupnov,je prijemne.ma hrube teplaky bez pancuch,body,mikinu a bundu.ak fuka studensi vietor,tak ma softshell nohavice a tenke leginy pod tym.netreba babusit zbytocne
Dúfam, že to je vtip.
Veď to dieťa uvaríš, teda ak žiješ na Slovensku.
Body, mikina, tenké pančuchy a nohavice - to úplne cez deň stačí. V kočíku môžeš prikryť ľahkou dekou.
Do budúcna, dieťa oblečieš rovnako ako seba. Deti sa viac hýbu, takže zima mu nebude.
@patka06 ale ja idem kocikovat nie behat snou po parku
Vynechaj pančuchy a tielko
Mam cca podobne stareho syna. Na vonku: ma topanky, ponozky, teplaky, tricko s dlhym rukavom, na to kombinezu (overal) softshellovu na zips (na jar/jesen) a na hlavu ciapku, aby zakryla usi. V kociku este mam fusak, ale viem ho odkryt, aby mu zakryval len nozky, ked je horuco
To že ho obliekaš príliš, platilo na kočíkovanie.
To je veľa,ja by som vynechala pančuchy alebo overal,zaroven keď dáš overal,tak už nedávaj mikinu,veď sa ti dieťa uvarí v 4 vrstvách(tielko,body, mikina a overal? Veď vonku bolo dnes u nás 16 stupňov)Ja som mala vždy v kočíku deku a podľa potreby som dala.
Ja obliekam 15 mesačného teda podstatne menej. Ponožky, tepláky, body s dlhým rukávom, mikina /bunda a tenká čiapka. Žiadna deka, žiaden fusak, žiadne overaly. Čo ste šialene? Veď vonku bolo dnes 20 stupňov! A to žijem na severe Slovenska. Treba sa riadiť počasím a nie dátumom. Čo im dávate potom v zime, dúfam 4 overaly…
@malaopicka unas bolo neviem ci 16 a fukal studeny vietor btw akoze take male dieta a bez pancuch?? Iba teplaky a ponozky… a ked sa mu vykašu ma holu nohu??? V marci? Marcovych 16 je ine ako majovych 16. Asi som sialena ked moje dieta dodnes chore nebolo a ani spotene!!!!!
Pozri ono je to vysoko subjektivne - viditelne si spokojna s tym ako ho obliekas - tak to je fajn 🙂 ked nie je babo spotene ani chore.. nas maly 8 mesacny mal dnes pancuchy, body, mikinu a softshellovy overal protu vetru 🙂 plus teda aspon na nohach fusak aby som neklamala.. proste kazdy inak obliekame deti a aj keby mi tu zeny napisu, ze mam dat dve vrstvy viac tak nedam ako asi ty nedas menej 😀
Prílišné obliekanie, deťom neprospieva, tak ako si mnohí myslia, tieto deti bývajú neskôr menej odolné a častejšie choré.
@patka06 blud znamej chlapec xhodil v aprili ked fukalo iba lahucko obleceny a vzdy tak chodil a ten chlapec
Mal tolko x horucku akl ja nikdy za cely zivot
Pancuchy som tento rok dieťaťu ani neobliekla...za mňa ho obliekas príliš...ale urob ako ty myslis
Nechapem naco sa pytas ked sa tu do zien pustas😳 daj mu zimny overal ked sa ti v tom nepoti a dobre je .
Nie, nie je to blud...prečo asi lekári radia obliekať primerane?
Tak už ti poradím, jediné....Keď pôjdete von ...aj ty si obleč presne to isté ako dávaš dieťaťu hore 4 vrstvy, na nohy 3/ , potom zistíš ako sa cíti
Daj mu dvoje pančuchy, nech sa páči. Tak sa nepýtaj blbosti, keď vieš. Moje dieťa v živote nemalo pančuchy pod nohavicami a ako novorodenec narodený v decembri nemal ani fusak. Neuveríš, nikdy mu nebola zima a nebol ani chorý.
@patka06 ja tak nosim mam tielko som zimomrava
@malaopicka jasne nikdy nebol xhory ak su to blbosti nekomentuj
Nechápem načo si prišla pre radu keď ju evidentne nepotrebuješ
Moj ma 3 roky a tento rok pancuchy nemal ani raz. Dieta obliekam ako seba + jednu vrstvu- a vzdy som ho tak obliekala. Dokonca celu zimu nosi jarnu ciapku a sal/ nakrcnik este nikdy nemal. To ze nebyva chory je kvoli jeho imunite a nie preto ako ho obliekas. Dieta ochorie z virusov a bacilov nie z teplakov a pancuch.
Nerozumiem načo si tu založila tému ako obliecť 15 mesačné dieťa a potom sa tu dotahujes, áno, či nie.. u nás bolo včera 20C bezvetrie. U Vás bolo menej, veterno... Ved obleč primerane počasiu, podľa svojho uváženia, čo by si robila, keby nebol internet? Veď keď dieťa oblecies aj ľahšie, lebo je už teplejšie, v kočíku ma predsa ešte nejakú deku, a keď nemá, tak by som pre istotu zobrala, ak by bolo treba...
Dnes 18 stupnov, mal ponozky, topanky, softshellove nohavice, hrubsiu mikinu, ciapku

To je príliš. Obleč dieťa ako seba + deku.
Normálne tepláky, mikina, body, Jarná bunda, čiapka.