Ako obliecť deti v zime, keď sú nachladnuté?
Ahojte maminy, čo dávate deťom v zime na seba, keď sú trochu nachladnuté? Mám štvrtáka a doteraz nosil do školy normálne rifle. Keď bolo fakt chladno, párkrát som mu dala softshellové nohavice cez rifle, ktoré si potom v šatni vyzliekol. Ale úprimne, veľmi teplo mu v tom aj tak nebolo...teraz rozmýšľam, že mu kúpim pančuchy, nech má aspoň niečo pod rifľami. Tvrdí mi však, že vraj nikto v triede nič pod rifle nenosí. Neviem, nejako sa mi to nezdá. Veď načo sa potom predáva zimné oblečenie, keď ho údajne nikto nepotrebuje?
@anonym_autor Pancuchy nie skor termo spodky mu kup alebo aj obycajne spodky.
Pančuchy štvrták? Sa mu bude cela trieda smiať.
@anonym_8e5cd0 Vždyť má přes ně samozřejmě rifle
@anonym_autor minule roky sa dcera v skole prezliekala aby jej nebolo v pancuchach teplo.teraz som kupila dlhy presivany kabat po lytka a je pokoj.ma len rifle
@anonym_autor Pancuchy nie skor termo spodky mu kup alebo aj obycajne spodky.
@marca12 Termoprádlo si oblieka, keď ide lyžovať. Do školy ho nechce, lebo mu stále padajú ponožky.
@marca12 Termoprádlo si oblieka, keď ide lyžovať. Do školy ho nechce, lebo mu stále padajú ponožky.
@anonym_autor podsite nohavice? Moja deti na ZS take nosievali.
@simsalabim Navrhnem mu to. Keď je človek dlho vonku, tak áno. Ale v škole nie je príliš teplo? Tie si tam predsa nemôže vyzliecť.
Starší syn chodí do piaty a pančuchy nosia na von. Teraz bol týždeň chorý tak ich začne nosiť aj do školy. Vlani ich tiež nosil. Prvák pančuchy nosia už dlhšie.
Môj piatak by si pančuchy neobliekol ani za nič, skús spodky , ale môj nenosí ani to, ale on je teplomil 🙂
@anonym_8e5cd0 Vždyť má přes ně samozřejmě rifle
@anonym_autor v škole sa uvari, že jo?
Moj je tretiak a pancuchy neexistuje. Robim presne tak, ze mu na cestu do skoly dam na rifle este softshelky. V satni si ich vyzlecie a v triede je normalne v rifliach. V skole maju teplo, neviem si predstavit, ze by v triede mal este pod riflami nejake gate, ved by sa uvaril. Niektore decka v triede su aj v zime v kratkom tricku.
Moj je tretiak a pancuchy neexistuje. Robim presne tak, ze mu na cestu do skoly dam na rifle este softshelky. V satni si ich vyzlecie a v triede je normalne v rifliach. V skole maju teplo, neviem si predstavit, ze by v triede mal este pod riflami nejake gate, ved by sa uvaril. Niektore decka v triede su aj v zime v kratkom tricku.
@anonym_8e5cd0
@diewcatqoo Neviem si predstaviť, že je v triede až tak teplo, aby sa tam v zime dalo nosiť krátke tričko. Potom sa ani nečudujem, že je toľko detí chorých…veď si môže v šatni vyzliecť pančuchy a obuť ponožky...ale možno mu kúpim podšité nohavice, aby sa vôbec nemusel prezliekať.
@anonym_autor ahoj, pančuchy by si už ako stvrtak na seba môj nedal, neznášal to
Chodí peši do školy, poobede tiež cca 10min od školy domov
Máva len rifle, kapsace, nič podtym
Nič zateplené
Tu sú také zimy , že o ničom
Ana rifle ešte softshell, to je strašne veľa, čo s
Syn je šiestak a tiez majú krátke tričká v triede ,mikina a bunda na cestu domov a syn je 2x do roka chorý.ved tam kúria v triede pre pana
@simsalabim Navrhnem mu to. Keď je človek dlho vonku, tak áno. Ale v škole nie je príliš teplo? Tie si tam predsa nemôže vyzliecť.
@anonym_autor neviem, zalezi, ako mate v skole. Niekde je zima, inde teplo. Ak sa ti zda, ze obycajne rifle su malo a chces, aby mal pancuchy, tak je to asi to iste. Ci?
@anonym_autor v škole sa uvari, že jo?
@diewcatqoo
@anonym_8e5cd0
Náš sa práve sťažoval že je mu v triede zima keď sedí a nehýbe sa. Tak si pančuchy nechávajú obaja aj v triede. a teplo im nie je, akurát im vadí keď sú pančuchy veľmi umelý, ale bavlnený nevadí.
@anonym_8e5cd0
@diewcatqoo Neviem si predstaviť, že je v triede až tak teplo, aby sa tam v zime dalo nosiť krátke tričko. Potom sa ani nečudujem, že je toľko detí chorých…veď si môže v šatni vyzliecť pančuchy a obuť ponožky...ale možno mu kúpim podšité nohavice, aby sa vôbec nemusel prezliekať.
@anonym_autor neviem no, moj v kratkom tricku nechodi, ale viem, ze niektore deti ano. Bola som parkrat v triede pocas vyucovania v kabate narychlo a skoro som sa uvarila. Tych 22 stupnov tam urcite maju, mozno aj viac. Maju v triede aj terarium, takze mozno im nejake teplo ide aj odtial. Ale verim, ze nie v kazdej skole maju tak teplo.
Inak, tento rok som synovi zatial softshelky na cestu do skoly este nedavala. Ved este ani nebolo poriadne chladno. Aj ked bol sneh, tak isiel normalne v rifliach.
Štvrták ti vie povedať či majú v triede teplo alebo zimu. Čo ja viem tak v školách býva príliš teplo a dvoje spodné oblečenie by mu vadilo.
@anonym_autor skus dlhsiu bundu pod zadok, vyssie topanky clenkove zimne a hore merino tielko alebo spodne tricko, alebo sveter tiez merino alebo vlneny. Kupis aj v sekacoch na take vacsie deti, alebo na zajo som videla, alebo lindex. Aj bundy ked su paperove je v nich ovela vacsie teplo
@anonym_8e5cd0
@anonym_autor Tolko chorych deti je prave preto,ze chodia naobliekane a nemaju ziadnu imunitu.
Zaujimalo by ma, kde byvate, pretoze ani zima poriadna este nebola, aspon teda na zapade.
Mam 8r syna, nenosi ani tielka ani pancuchy. Chodi celorocne v teplakoch/alebo nohavice, ponozky, a tricko s kratkym rukavom, mikina. V zime samozrejme bunda.
Zaujimalo by ma, kde byvate, pretoze ani zima poriadna este nebola, aspon teda na zapade.
Mam 8r syna, nenosi ani tielka ani pancuchy. Chodi celorocne v teplakoch/alebo nohavice, ponozky, a tricko s kratkym rukavom, mikina. V zime samozrejme bunda.
@anonym_d39d9f
@anonym_d86a8c Zimné topánky aj dlhšiu bundu už nosí. Bývame na severe. Tepláky sú super na voľný čas, ale do školy by som ho v nich neposlala. Pančuchy si dá pod nohavice len vtedy, keď sa zase ochladí. Viem však, že väčšie veľkosti v chlapčenských farbách sa veľmi rýchlo vypredajú.
@anonym_d39d9f
@anonym_d86a8c Zimné topánky aj dlhšiu bundu už nosí. Bývame na severe. Tepláky sú super na voľný čas, ale do školy by som ho v nich neposlala. Pančuchy si dá pod nohavice len vtedy, keď sa zase ochladí. Viem však, že väčšie veľkosti v chlapčenských farbách sa veľmi rýchlo vypredajú.
@anonym_autor ja mam druhaka, nosi uz mesiac softshellky na nohaviciach po ceste, ak bol sneh tak mal oteplovacky. Hore nosi tielko tricko mikina bunda. Pancuchy nenosil ani v skolke, vzdy nosil vrchne nohavice ktore mal iba na von. Softshellky ma zateplene flisom ak je tak 5-10stupnov, ak uz je nula a menej tak nosi take s barancekom podsite
@anonym_autor ja mam druhaka, nosi uz mesiac softshellky na nohaviciach po ceste, ak bol sneh tak mal oteplovacky. Hore nosi tielko tricko mikina bunda. Pancuchy nenosil ani v skolke, vzdy nosil vrchne nohavice ktore mal iba na von. Softshellky ma zateplene flisom ak je tak 5-10stupnov, ak uz je nula a menej tak nosi take s barancekom podsite
@evinqua u nás softshel zateplené vyťahujem len na sankovacku a pod 2 st.
10 st. nosíme jarné/jesenné vetrovky
Take ze mencestrove nohavice by nedal? Akoze tie rifle, to je take studene... Alebo su take termorifle, termonohavice, ktore su podsite, lidl a neviem kde vsade som videla.. alebo len tenucke spodky (hm, tchibo,..) alebo dat aspon podkolienky/vyssie alebo teplejsie ponozky s nejakym minecraft alebo co teraz fici vzorom
Alebo pozri take teplakove rifle, to bude teplejsie nez rifle
Však keď nosia pančuchy daj mu pančuchy aj podľa mňa sú najpohodlnejšie.
Take ze mencestrove nohavice by nedal? Akoze tie rifle, to je take studene... Alebo su take termorifle, termonohavice, ktore su podsite, lidl a neviem kde vsade som videla.. alebo len tenucke spodky (hm, tchibo,..) alebo dat aspon podkolienky/vyssie alebo teplejsie ponozky s nejakym minecraft alebo co teraz fici vzorom
Alebo pozri take teplakove rifle, to bude teplejsie nez rifle
@anonym_9d4e67 Menčestrové nohavice má tiež, ale nosí ich len občas. Väčšina v jeho triede nosí rifle. Legíny aj podkolienky mu stále padajú. Myslím, že buď podšité nohavice, alebo pančuchy. Zajtra sa s ním o tom ešte porozprávam.

Pančuchy štvrták? Sa mu bude cela trieda smiať.