icon

Ako obliekate deti do škôlky?

12. okt 2025

Dávate dievčatám pod tepláky aj pančušky? A potom v škôlke chodia len v pancuskach? Alebo legíny a na to tepláky? A čo krátke tričká? Využívate ešte či už len s dlhým rukávom?

anonym_722bd2
12. okt 2025

Pančuchy do škôlky vôbec, len legíny, von na to tepláky hrubé podľa počasia alebo nohavice do dažďa. Do triedy celú zimu len tričko krátky rukáv.

anonym_cc194a
12. okt 2025

Leginy, take tie trochu zateplené a na to softshellove nohavice podla teploty, bud nezateplene alebo zateplene flisom, ked je chladno alebo oteplovacky ma sneh/mraz
Pancuchy nasi nikdy nenosili a zatial sa ani nechystam

anonym_3ac6a8
12. okt 2025

@anonym_autor len v pančuškách nemôžu chodiť, je to brané ako spodná bielizeň, ale asi si myslela pančušky a na to sukňu. Môže to byť aj tak, keď idú von, sukňu vyzlečie, natiahne si tepláky, alebo nohavice. Ale môžu byť aj legíny a ponožky a na to von podľa počasia. Otepľovačky som nedávala nikdy, iba keď sa išli sánkovať, kombinézu. Do triedy tričko s krátkym rukávom, alebo tenké s dlhým, podľa teploty, akú tam majú

jazula
12. okt 2025

Moja nosí buď legínky alebo pančušky a na to von softshell nohavice (teraz jemne zateplené jesenné, na zimu s barančekom). K legínkam tričko s dlhým rukávom, k pančuškám šaty, nech jej zadok netrčí. Moja kľudne v šatách aj šmykľavku absolvuje a pančušky si aj sama pýta a vie obliecť, takže ju táto kombinácia v ničom neobmedzuje.

slavomira236
12. okt 2025
@anonym_3ac6a8

@anonym_autor len v pančuškách nemôžu chodiť, je to brané ako spodná bielizeň, ale asi si myslela pančušky a na to sukňu. Môže to byť aj tak, keď idú von, sukňu vyzlečie, natiahne si tepláky, alebo nohavice. Ale môžu byť aj legíny a ponožky a na to von podľa počasia. Otepľovačky som nedávala nikdy, iba keď sa išli sánkovať, kombinézu. Do triedy tričko s krátkym rukávom, alebo tenké s dlhým, podľa teploty, akú tam majú

@anonym_3ac6a8 u nas v skolke chodili deti len v pancuchach aj moj syn žiaden problem. Sama ucitelka mu to povedala ked som mu dala na pancuchy kratase ze len pancuchy nech ma

pe_mi
12. okt 2025

@anonym_autor legíny tenké , teraz na to na von tepláky,
Keď bude zimšie, tenké legíny a na to softshellové gate
Pančuchy som nikdy nevolila, lebo im to vždy padalo🥴pudlo mali niekde v polke stehien a ťažko sa pančuchy deťom samým navliekaju

sagitta33
12. okt 2025
@anonym_3ac6a8

@slavomira236
@anonym_3ac6a8 Aj naši chlapci boli v škôlke len v pančuchách.

anonym_3ac6a8
12. okt 2025
@slavomira236

@anonym_3ac6a8 u nas v skolke chodili deti len v pancuchach aj moj syn žiaden problem. Sama ucitelka mu to povedala ked som mu dala na pancuchy kratase ze len pancuchy nech ma

@slavomira236 ak to bolakalsická štátna materská škola zaradení do siete škôl, tak by ju inšpektorka za to zvozila. Ani mne osobne by sa to nepáčilo, ak by deti voli v škôlke len v pančuškách, škôlka patrí medzi vzdelávacie inštitúcie, nie je to detský kútik. Ak majú pančušky a sukňu, alebo chlapci krátke nohavice, je to ok. A u predškolákov si to ani neviem predstaviť, moje dieťa by tak do triedy nešlo

slavomira236
12. okt 2025
@anonym_3ac6a8

@slavomira236 ak to bolakalsická štátna materská škola zaradení do siete škôl, tak by ju inšpektorka za to zvozila. Ani mne osobne by sa to nepáčilo, ak by deti voli v škôlke len v pančuškách, škôlka patrí medzi vzdelávacie inštitúcie, nie je to detský kútik. Ak majú pančušky a sukňu, alebo chlapci krátke nohavice, je to ok. A u predškolákov si to ani neviem predstaviť, moje dieťa by tak do triedy nešlo

@anonym_3ac6a8 tak moj bol aj dalsi chlapci. Ci ma chlapec obtiahnute leginy alebo pancuchy myslím ze to je jedno. A bola to statna skolka..

anonym_3ac6a8
12. okt 2025
@slavomira236

@anonym_3ac6a8 tak moj bol aj dalsi chlapci. Ci ma chlapec obtiahnute leginy alebo pancuchy myslím ze to je jedno. A bola to statna skolka..

@slavomira236 ako som písala, nie je to vhodné oblečenie do škôlky, čo už si s tým učiteľky urobia, je na nich, men by to bolo až smešne, keby 5-6 ročné deti chodili po triede v pančuškách. Nehľadiac na to, že ich v škôlke fotili a dávali foto na stránku a ja osobne by som nechcela, aby tam bolo moje dieťa v pančuškách. Ani doma v pančuškách nechodilo.

michelle567
12. okt 2025
@jazula

Moja nosí buď legínky alebo pančušky a na to von softshell nohavice (teraz jemne zateplené jesenné, na zimu s barančekom). K legínkam tričko s dlhým rukávom, k pančuškám šaty, nech jej zadok netrčí. Moja kľudne v šatách aj šmykľavku absolvuje a pančušky si aj sama pýta a vie obliecť, takže ju táto kombinácia v ničom neobmedzuje.

@jazula aké máte prosím softshelove s barancekom

sagitta33
12. okt 2025
@anonym_3ac6a8

@slavomira236 ako som písala, nie je to vhodné oblečenie do škôlky, čo už si s tým učiteľky urobia, je na nich, men by to bolo až smešne, keby 5-6 ročné deti chodili po triede v pančuškách. Nehľadiac na to, že ich v škôlke fotili a dávali foto na stránku a ja osobne by som nechcela, aby tam bolo moje dieťa v pančuškách. Ani doma v pančuškách nechodilo.

@anonym_3ac6a8 Nevidím na tom u detí nič smiešne. Pančušky je spodná bielizeň rovnako tak ako legíny a nevidím rozdiel či ich má chlapec alebo dievča. A doma už vôbec neriešim čo má na sebe, pančuchy mi nosia aj 10 ročný pretože je mu to pohodlný a ja zas chodím doma v legínach.

anonym_3ac6a8
12. okt 2025
@sagitta33

@anonym_3ac6a8 Nevidím na tom u detí nič smiešne. Pančušky je spodná bielizeň rovnako tak ako legíny a nevidím rozdiel či ich má chlapec alebo dievča. A doma už vôbec neriešim čo má na sebe, pančuchy mi nosia aj 10 ročný pretože je mu to pohodlný a ja zas chodím doma v legínach.

@sagitta33 ja ti tvoj názor neberiem, môj je iný, ako som písala, inšpekcii by sa to rozhodne nepáčilo

4stanka4
12. okt 2025

Moja nosí pančušky denne lebo je šatová/sukňová. Legíny nosi len jeden deň v týždni aj to sa po spánku prezlieka zo šiat keď ide na pohybový krúžok. Len čisto v pančuškách by som jej istotne nedovolila, vždy musí mať niečo na vrchu.

autor
12. okt 2025

A také tie teplejšie legíny nedávate vôbec do škôlky? Bohužiaľ dieťa mi ešte nevie veľmi odkomunikovať akú teplotu majú v škôlke, tak sa neviem podľa toho veľmi zariadiť.

beata_k
12. okt 2025

Ja mam sice chlapca, ale v triede ma teplaky s tricko s dlhym rukavom. Ked idu von, da si na teplaky softshelove nohavice, mikinu a vetrovku. Nenechala by som dieta v pancuchach. Je to ozaj spodne pradlo. Leginy este ako tak.

jazula
12. okt 2025
@michelle567

@jazula aké máte prosím softshelove s barancekom

@michelle567 Ja som dávala šiť jednej pani, má stránku Pinky handmade na FB.

anonym_3ac6a8
13. okt 2025
@anonym_autor

A také tie teplejšie legíny nedávate vôbec do škôlky? Bohužiaľ dieťa mi ešte nevie veľmi odkomunikovať akú teplotu majú v škôlke, tak sa neviem podľa toho veľmi zariadiť.

@anonym_autor nemusáš sa báť, že by dcére v triede bolo chladno, musia tam mať teplotu najmenej 22 stupňov

autor
14. okt 2025
@anonym_3ac6a8

@anonym_autor nemusáš sa báť, že by dcére v triede bolo chladno, musia tam mať teplotu najmenej 22 stupňov

@anonym_3ac6a8 skôr že či ich vôbec niekedy využije

anonym_cc194a
14. okt 2025

Normalne zateplene leginy maju, zara, lindex, tchibo. Nepridu mi ako mega zateplene, nie je to barancek, ale zase nie su tenké. Nasi ich nosia od oktobra do aprila v kuse

anonym_3ac6a8
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_3ac6a8 skôr že či ich vôbec niekedy využije

@anonym_autor v škôlke asi nie, do triedy tenké legíny, určite nie zateplené a na von natiahne shoftshellové nohavice

autor
15. okt 2025
@anonym_cc194a

Normalne zateplene leginy maju, zara, lindex, tchibo. Nepridu mi ako mega zateplene, nie je to barancek, ale zase nie su tenké. Nasi ich nosia od oktobra do aprila v kuse

@anonym_cc194a do škôlky?

anonym_cc194a
15. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_cc194a do škôlky?

@anonym_autor ano, nestazuju sa, ze im je teplo