Ako riešiť nevhodné oblečenie dcéry?
Baby, pristála mi na edupage poznámka od triednej mojej dcéry. Má 15, je prváčka na SŠ. Dostala ju ešte včera a teda za nevhodné oblečenie. Dcéra si oblečko nakupuje viac menej sama, ráno chodím do práce skôr ako ona vôbec vstane takže sa priznám, že veľmi nemám prehľad o jej outfitoch. Pravdaže, keď periem tak vidím čo je jej, ale ten kúsok čo mala na sebe, si "skrývala", aby som to nevidela. Na sheine som našla presne také isté bodyčko, pravdepodobne ho má odtiaľ. Dám vám nižšie aj fotku, tak posúďte samé. Neviem teda. Nie je doma a vráti sa až zajtra... Kričať sa na ňu neoplatí, skôr ma, ale mrzí, že nepomohol žiadny z rozhovorov, ktorý sme spolu viedli. X-krát som jej vysvetľovala ako veľa mužov rozmýšľa a, že by mala byť opatrná... A dať si to do školy mi príde už úplne cez. Neviem čo si myslela, keď si to ráno dávala. Zakázať jej to nosiť? Porozprávať sa s ňou o tom? Ja už sama neviem. Keď si pomyslím čo som nosila a robila v jej veku ja tak nemám pocit, že mám právo po nej kričať...
@anonym_autor A čo chceš aby sme posúdili? Bola oblečená len v spodnom prádle , resp. ako štet.a.
Poznámka bola namieste. Môže byť rada, že vyviazla ešte len s poznámkou.
A len tak na okraj, ja v jej veku som URČITE nechodila takto oblečená.
@anonym_autor porozprávala by som sa s ňou. Ak by stále trvala na svojom, bola by som ráznejšia. Je smutné, ako dnes dievčatá v masívnom rozsahu vďaka soc. sieťam prijali lacnú sexualizáciu svojej identity.
@anonym_autor A čo chceš aby sme posúdili? Bola oblečená len v spodnom prádle , resp. ako štet.a.
Poznámka bola namieste. Môže byť rada, že vyviazla ešte len s poznámkou.
A len tak na okraj, ja v jej veku som URČITE nechodila takto oblečená.
@anonym_7907d8 No netuším čo robiť. Zakázať jej samej nakupovať oblečenie? Každé ráno jej volať a kontrolovať či sa to neopakuje? Máme pekný vzťah a myslela som, že je zodpovedná a môžem jej veriť, takže toto ma prekvapilo/sklamalo...
@anonym_7907d8 No netuším čo robiť. Zakázať jej samej nakupovať oblečenie? Každé ráno jej volať a kontrolovať či sa to neopakuje? Máme pekný vzťah a myslela som, že je zodpovedná a môžem jej veriť, takže toto ma prekvapilo/sklamalo...
@anonym_autor odkiaľ má peniaze, aby si nakupovala oblečenie? Asi len od teba. Takže výrazne okresať vreckové.
nič jej nemusíš zakazovať. len ju upozorni že škola ju porieši sama 😏
No obliecť si do školy spodné prádlo ako tričko je dosť cez čiaru. To môže tak na diskotéku keď bude chcieť aby jej muži kupovali drinky. A čo máš robiť? Porozprávať sa s ňou a vysvetliť čo sa sluší a patrí. Minimálne na mesiac by ostala bez vreckového, keď za to kupuje hlúposti.
Fíha, no toto je naozaj už cez, a ďaleko cez. Je to eroticke prádlo 🫣.
Však daj jej nejaký trest, ale taky ozajstný, co aj bude mať nejaký zmysel. Ved takto nemôže chodiť do školy.... Preboha.
@anonym_autor
môže sa stať že ju pošlú domov obliecť sa, bude mať neospravedlnené hodiny. dostane ešte 1 takú poznámku a príde napomenutie triedneho učiteľa. a tým že nastúpila do školy, prijala skolsky poriadok 🤷♀️
Jedine že je zima. V lete by si na zdravotnej škole takých tričiek našla za fúrik.
Tak keby som si toto ja alebo sestra obliekla do školy,tak by nám ako prvé otec takú vyťal,že by nám to už viackrát ani neprišlo na um a ako druhé by táto "handrička "potrhana letela do koša.
Môže byť rada,že si ty dostala len toto upozornenie na EduPage, poznám školy,kde by to bolo na dvojku zo správania.
Keď sa 15 to ročná nevie ako do skoly obliecť,tak seriózne by som jej zamkla skriňu a začala robiť z oblečenia kôpky,ako 5 ročnej. A môže sa hádzať aj o zem kľudne,keď sa správa ako hlúpe decko,tak aby taký prístup bude mať.
Vreckové by bolo zrušené tiež. Lebo predpokladám,že ty jej taku hrôzu nekúpis,takže si to slečna kúpila sama.
@anonym_autor toto ma desí že rodič sa bojí/nevie dieťaťu niečo zakázať. To ako ťa rešpektovala doteraz?
ked pride domov posad si ju povedz jej ze to je cez a ze teda co navrhuje
napr zrusit vreckove na mesiac dva a pod proste su nejake pravidla ktore ma respektovat (skolsky poriadok minimalne)
a ak ich nebude dodrziavat pride nasledok
plus by som sa s nou porozpravala o hraniciach pre vyzor a oblecko
A zial mladým už hrabe statočne, jedna prišla na ZŠ oblečená v háčkovanej podprsenke, chlapci! prišli žalovať do riaditeľne. Internet im vymyl mozog
@anonym_autor toto je vhodné oblečenie pre 15rocnu???? Tlieskam. Veď je to ešte decko.
@anonym_autor predpokladam, ze na top topiku mala nejaku koselu, pochybujem, ze chodila len takto.
Ved upozornena bola, poznamku dostala, sa porozpravajte, no snad jej hlavu neodtrhnes.
@anonym_autor tak toto je uplne cez ciaru, ved to je spodne pradlo.
No 15rocna je naozaj este ,,soplana" aby nosila do skoly taketo oblecenie. Bud by sa uvedomila a dala si povedat ze do skoly sa tak neoblieka, alebo by som jej az taketo extremne kusy oblecenia proste zobrala ,nebabrala by som sa s nou 💁🏻♀️. Mohla by sa aj na hlavu postavit
Na mesiac jej stopni vreckové, zober mobil a má zaracha. Kde je teraz? Dva dni preč? Má 15r... to len tak medzi nami.
Tak keby som si toto ja alebo sestra obliekla do školy,tak by nám ako prvé otec takú vyťal,že by nám to už viackrát ani neprišlo na um a ako druhé by táto "handrička "potrhana letela do koša.
Môže byť rada,že si ty dostala len toto upozornenie na EduPage, poznám školy,kde by to bolo na dvojku zo správania.
Keď sa 15 to ročná nevie ako do skoly obliecť,tak seriózne by som jej zamkla skriňu a začala robiť z oblečenia kôpky,ako 5 ročnej. A môže sa hádzať aj o zem kľudne,keď sa správa ako hlúpe decko,tak aby taký prístup bude mať.
Vreckové by bolo zrušené tiež. Lebo predpokladám,že ty jej taku hrôzu nekúpis,takže si to slečna kúpila sama.
@jaskolka presne som nato myslela aj ja, aj mne by otec dal na hudbu ale že poriadnu
Ja nie som konzervatívna čo sa týka oblečenia.
Toto vyzerá veľmi vulgárne.
Vyzerá to ako lacné erotické prádlo. Určite by som dcére povedala že ak to neprestane nosiť, tak si to nájde v odpadovom koši.
@anonym_autor no asi len povedat dcere, ze toto oblecenie je trendy (je vsade vid aj niektore svadobne saty ci na stuzkovu od tohoto nemaju daleko), ale ked uz, tak toto nema byt vidno pre vsetkych ale schovat to ako podprdu pod daku koselu , aby nolo vidno len trochu? Lebo krik urcite nic nevyriesi... s terns je to narocne, netesim sa
S poznamkou si nerob tazku hlavu, upozornila ta
@anonym_autor Ja som v jej veku určite nechodila takto oblečená do školy. To nie som stará mám 25 takže to nebolo dávno. Zakazať jednoznačne.
@anonym_autor toto je vhodné oblečenie pre 15rocnu???? Tlieskam. Veď je to ešte decko.
@terezia74
Asi chce lakat pedofilov
Nebola jej zima?😅
No neviem čo si robila a nosila v jej veku😵💫
Ale toto mi nepride oblečenie na verejnosť pre nikoho
@anonym_4a2e3b A už vôbec nie do školy...
@terezia74 je to vhodné oblečenie pokiaľ ide na Epsteinovu párty
Komentare necitam ale mna prekvapila tvoja veta ze nevies co robit. Nemyslis vazne aby si si neporadila s jednym deckom ohladne takejto situacie 😀. Je to oblecenie, nie zavislost a podobne. Chytim, zoberem ked si neda vysvetlit , ona sa oduje bodka . Neskor vyfuci
@terezia74 A čo Belohorcke chodí dcéra inak? Och tak nežije na Slovensku ..🤷♀️ Jasné, že do školy nevhodné a je to spodné prádlo skôr.
@anonym_autor
no kamarade! Odkial ma peniaze? Nedostane ani vindru a bude mi svoje veci ukazovat. Este jeden taky pruser a rusim mobil pauušál, internet, vsetko co ma rada. Ak chce robit sexi k...u, nech si pocka kym dozreje! A predtym pozrie podjasty s tymi zenami. 90% z nich to neodporuca.
Je to pekne oblecenie do spalne - nie ake v 15tich aj ked mnohe budu proti.
Aj my sme nosili minisukne, sietkovane tricka ale nie iba na podprsenke. Zopar exemplatov sa nadlo ale tam bolo jasne ako funguhu, zname vsetky (chalanom) v okoli.
@anonym_autor porozprávala by som sa s ňou. Ak by stále trvala na svojom, bola by som ráznejšia. Je smutné, ako dnes dievčatá v masívnom rozsahu vďaka soc. sieťam prijali lacnú sexualizáciu svojej identity.
@anonym_567454 ako ma chlap odhadnúť vek takejto pipiny? Ved v tom vyzerá dospelo.

Nebola jej zima?😅
No neviem čo si robila a nosila v jej veku😵💫
Ale toto mi nepride oblečenie na verejnosť pre nikoho